Zlatan ferdig i Manchester United: – Store ting har også en slutt

Zlatan Ibrahimović (36) har spilt sin siste kamp i den røde trøyen. Det bekrefter både svensken selv, og klubben på egne hjemmesider.

SOCCER-MLS-LAG-MUN/IBRAHIMOVIC

FERDIG: Zlatan Ibrahimović bekrefter selv på Instagram at han er ferdig i Manchester United.

Foto: Andrew Yates / Reuters

«Store ting har også en slutt, og denne gangen er det tid for å gå videre etter to fantastiske sesonger med Manchester United».

Det skriver den svenske superstjernen selv på Instagram. Han takker også klubben og supporterne for tiden i klubben.

Terminert kontrakt

På klubbens egne hjemmesider bekrefter Manchester United at kontrakten med Zlatan er terminert med øyeblikkelig virkning.

2–2-oppgjøret mot Burnley 2. juledag ble den siste kampen storscoreren spilte i «de røde djevlers»-drakt. Zlatan blir dermed stående med 53 kamper og 29 mål for klubben.

Etter en kneskade i kvartfinalen i Europa League 20. april 2017 har Manchester Uniteds tidligere nummer ti slitt med å spille seg inn igjen på José Mourinhos lag.

Roses av tidligere lagkamerat

I sine to sesonger har Zlatan nytt stor respekt innad i spillergruppen.

Lynvingen Marcus Rashford skriver på Twitter at svensken har hjulpet ham til å bli en bedre fotballspiller i årene som kommer.

Laster Twitter-innhold

Kan gå til «norske» Los Angeles Galaxy

Nå står 36-åringen fritt til å skrive under for en ny klubb. Flere medier, blant annet amerikanske ESPN, har meldt at Zlatan skal være nær en overgang til amerikanske MLS og Los Angeles Galaxy.

Da vil i så fall svensken bli lagkamerat med nordmennene Jørgen Skjelvik og Ola Kamara.

– Jeg tror det vil være veldig positivt, spesielt for den skandinaviske interessen for MLS, sa Kamara til NTB om mulighetene for å få inn Zlatan som spissmakker i klubben.

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Siste nytt

 • Meir rulleski for Northug

  Petter Northug held fram med å gå på rulleski på svenske vegar. Søndag stiller han til start på det ni mil lange rennet i Värmland.

  I slutten av august hamna Northug på 42.-plass i Alliansloppet i Trollhättan. Då gjorde han unna 48 kilometer, og rennet vart vunne av heimehåpet Max Novak.

  Søndag prøver Northug seg på nytt i Värmland. Det melder det svenske nyheitsbyrået TT.

  Førre månad gjekk Northug òg to andre rulleskirenn. Han gjorde comeback i ein lagkonkurranse i Blink-festivalen 8. august, og snautt to veker seinare kom han på 65.-plass i ein konkurranse i Toppidrettsveka. Novak dominerte begge gonger.

  Northug la opp som langrennsløpar i 2018.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Brettforbundet: Markering aktuelt

  Ola Keul i Brettforbundet seier det er aktuelt å markere menneskerettssituasjonen i Kina i Beijing-OL. IOC godtek ikkje det i konkurranse og seremoniar.

  Den siste tida har skipresident Erik Røste og idrettspresident Berit Kjøll teke avstand frå menneskerettsbrota i arrangørlandet Kina. Vinterleikane er 140 dagar unna.

  Torsdag presenterte norsk idrett et nytt strategidokument som skal veilede hele norsk idrett i internasjonale spørsmål, blant annet om menneskerettigheter.

  Det var forslaget frå Brettforbundet på tinget tidlegare i år som førte fram til dokumentet. Presidenten i forbundet, Ola Keul, seier til NTB at ein kan få sjå utøvarar markere seg, ikkje berre sportsleg, i Kina.

  – Det er aktuelt. Landslaget har for eksempel møtt Amnesty for å få informasjon om menneskerettssituasjonen i Kina og moglege markeringar. Vi trur mest på krafta i felles markeringar på tvers av idrettar og vil samarbeide med andre, skriv Keul i ein e-post.

  OL i Beijing
  Foto: Nicolas Asfouri / AFP
 • Uroleg for utbrende utøvarar

  Fleire kvinnelege idrettsstjerner har dei siste åra måtta ta pause frå idretten på grunn av helsesituasjonen. Det uroar landslagslegen til svenskane i langrenn.

  – Det er den største utfordringa vår i uthaldsidrettane no. Spesielt blant jenter. Det er òg gutar som har støtt på problemet, men vi ser at det er meir vanleg hos jenter. Dessverre har vi ikkje noko godt svar på kvifor det er sånn, seier Per «Pliggen» Andersson, lege for det svenske langrennslandslaget og for Sveriges olympiske komité (SOK), til nyheitsbyrået TT.

  Andersson peikar på to allereie kjende tilfelle: Norske Ingvild Flugstad Østberg og svenske Frida Karlsson.

  Andre idrettsleiarar TT har snakka med, stadfestar at problemet er utbreidd, og at mørketala kan vere store.

  – Det er ein tausheitskultur rundt problematikken som er øydeleggjande. Dette er svært vanskelege samtalar med personar som er i fare for å, eller som allereie har, kryssa grensa. Det er viktig å finne det grunnleggjande problemet om ein skal inn i denne diskusjonen, seier han.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal