Zlatan ferdig i Manchester United: – Store ting har også en slutt

Zlatan Ibrahimović (36) har spilt sin siste kamp i den røde trøyen. Det bekrefter både svensken selv, og klubben på egne hjemmesider.

SOCCER-MLS-LAG-MUN/IBRAHIMOVIC

FERDIG: Zlatan Ibrahimović bekrefter selv på Instagram at han er ferdig i Manchester United.

Foto: Andrew Yates / Reuters

«Store ting har også en slutt, og denne gangen er det tid for å gå videre etter to fantastiske sesonger med Manchester United».

Det skriver den svenske superstjernen selv på Instagram. Han takker også klubben og supporterne for tiden i klubben.

Terminert kontrakt

På klubbens egne hjemmesider bekrefter Manchester United at kontrakten med Zlatan er terminert med øyeblikkelig virkning.

2–2-oppgjøret mot Burnley 2. juledag ble den siste kampen storscoreren spilte i «de røde djevlers»-drakt. Zlatan blir dermed stående med 53 kamper og 29 mål for klubben.

Etter en kneskade i kvartfinalen i Europa League 20. april 2017 har Manchester Uniteds tidligere nummer ti slitt med å spille seg inn igjen på José Mourinhos lag.

Roses av tidligere lagkamerat

I sine to sesonger har Zlatan nytt stor respekt innad i spillergruppen.

Lynvingen Marcus Rashford skriver på Twitter at svensken har hjulpet ham til å bli en bedre fotballspiller i årene som kommer.

Laster Twitter-innhold

Kan gå til «norske» Los Angeles Galaxy

Nå står 36-åringen fritt til å skrive under for en ny klubb. Flere medier, blant annet amerikanske ESPN, har meldt at Zlatan skal være nær en overgang til amerikanske MLS og Los Angeles Galaxy.

Da vil i så fall svensken bli lagkamerat med nordmennene Jørgen Skjelvik og Ola Kamara.

– Jeg tror det vil være veldig positivt, spesielt for den skandinaviske interessen for MLS, sa Kamara til NTB om mulighetene for å få inn Zlatan som spissmakker i klubben.

Siste nytt

 • Vipers enkelt videre i håndball-NM

  Vipers hadde ingen problemer med å ta seg til fjerde runde i håndball-NM. De regjerende mesterne vant 39-15 mot Randesund. Larvik er derimot ute etter 24-27-tap for Gjerpen. Flint Tønsberg og Sola avanserte også til fjerde runde.

  EHF Champions League: RK Krim Mercator – Vipers (26-27)
  Foto: Borut Zivulovic / NTB
 • De Boer blir trener for Nederland

  Frank de Boer blir ny trener for Nederlands fotballandslag. Han har skrevet under en toårskontrakt og skal være trener til over VM-sluttspillet i 2022.

  50-åringen erstatter Ronald Koeman, som sluttet i landslagsjobben for å ta over Barcelona.

  Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Pubenes stengetid flytter storkamp

  Premier League-kampen mellom Liverpool og Arsenal kommende mandag er flyttet fram et kvarter. Grunnen er at britiske puber stenger klokken 22. Kampen fremskyndes fra 20.15 til 20 (lokal tid), slik at kampen skal være ferdig innen stengetid.

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Paul Ellis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal