Zlatan-diskusjon raser i Sverige: – Patetisk

Bør Zlatan Ibrahimovic (36) gjøre comeback i VM? Nå har debatten tatt fyr etter to strake Sverige-tap.

Ibrahimovic

TIL USA: Zlatan Ibrahimovic kan få sin debut for Los Angeles Galaxy allerede lørdag når Bob Bradleys Los Angeles FC står på motsatt banehalvdel.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Spørsmålet har dukket opp med jevne mellomrom siden giganten ga seg på landslaget etter EM i 2016, men da har hovedpersonen selv fjernet all tvil.

De siste ukene har imidlertid Ibrahimovic stilt seg mer åpen til en eventuell Sverige-retur.

Nå, etter tap for Chile (2-1) og Romania (1-0), trekker mange frem savnet av Ibrahimovic.

Janne

VENTER: Sveriges landslagssjef Janne Andersson har vært klar på at ønsket først må komme fra Zlatan Ibrahimovic selv.

Foto: INQUAM PHOTOS / Reuters

– Sverige kan ta seg til et mesterskap uten (Ibrahimovic), det kan skje. Men i et mesterskap må man ha en spiller som Zlatan. En spiller som kan avgjøre kamper, sier TV4-ekspert Hasse Backe, ifølge Aftonbladet.

– Sørgelig diskusjon

Sverige tok seg til VM på imponerende vis – uten Zlatan Ibrahimovic. Først ved å kapre playoff-plassen foran Nederland. Så skjøv svenskene Italia ut av et VM-sluttspill for første gang siden 1958.

Dette er også noe av grunnen til at Ibrahimovic-diskusjonen deler Sverige i to, skriver Expressen.

ESPN-eksperten Alejandro Moreno er blant de som mener VM-plassene må gis til spillerne som faktisk bidro til å sikre et VM-sluttspill.

– Jeg tror følelsen blant spillerne er: «Vi gikk til VM, vi er spillerne som bør være der – ikke han som sitter og sier at «alt er opp til meg», sa Moreno da Det svenske fotballforbundet bekreftet samtaler med Ibrahimovic i helgen.

Andre stiller spørsmål om Ibrahimovic i det hele tatt er god nok etter det lange skadeavbrekket gjennom sommeren og høsten.

Svaret får vi i løpet av våren når 36-åringen er tilbake på fotballbanen for Los Angeles Galaxy.

Treneren Alexander Axén er imidlertid klokkeklar på at Ibrahimovic er selvsagt i en VM-tropp hvis han selv vil.

Han reagerer sterkt på selve diskusjonen.

– Det er sørgelig og bare i Sverige en slik diskusjon oppstår. Men det er sånn det er med janteloven. Han har elleve gullballer (i Sverige) og gjort flest mål gjennom tidene. Likevel sitter vi og diskuterer det. Patetisk, sa TV4-eksperten etter tapet for Romania.

– Sportslig selvmord

Kirurgen Freddie Fu, som opererte Ibrahimovic, sier til South China Morning Post at det ikke er noen fare for å slå opp skaden.

Lise Klaveness

UTEN TVIL: NRK-ekspert Lise Klaveness.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

NRK-ekspert Lise Klaveness mener Ibrahimovic-diskusjonen er et medisinsk spørsmål.

– Hvis han overbeviser, er det ingen tvil. Spørsmålet kommer hvis man er usikker på den fysiske formen og likevel skal ta ham med. Da kan det bli mer støy rundt laget med ham i en VM-tropp, sier Klaveness.

Hvis Ibrahimovic viser at steget, tilslaget og ballfølelsen sitter, er det mer enn nok, mener Klaveness.

– Hvis han beviser form og selv vil, er det ingen diskusjon. Det kan ingen mene, heller ikke spillere. Det er et landslag. Da vil det være sportslig selvmord å ikke ta ham med.

Siste nytt

 • Kjemperedning sikret Chelsea-poeng

  For første gang så Frank Lampard sitt Chelsea-lag spille en målløs kamp. Sevilla var nærmest scoring på Stamford Bridge.

  Chelsea-keeper Edouard Mendy sto for en fantastisk refleksredning i første omgang, mens innbytter Joan Jordán sendte et fenomenalt direkteskudd rett over mål fra 16 meter midtveis i 2. omgang. (NTB)

  Edouard Mendy
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Bayern München-spiller smittet

  Mesterligavinner Bayern München har fått sitt første koronasmittetilfelle. Serge Gnabry har testet positivt og mister onsdagens kamp mot Atlético Madrid.

  Gnabry er også uaktuell til helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt.

  Klubben meldte om den positive testen i en kort melding på sitt nettsted, der det opplyses at 25-åringen er isolert i sitt hjem.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Juventus åpnet med seier

  Álvaro Morata scoret begge målene da Juventus åpnet mesterligaen med 2-0-seier borte mot Dinamo Kiev.

  Den innleide Atlético Madrid-spissen ble dermed den avgjørende faktoren i en relativt sjansefattig kamp, der Juventus stort sett hadde god kontroll. (NTB)

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Valentyn Ogirenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal