NRK Meny
Normal

Zidane om ligaen Ødegaard spiller i: – Et nivå du bør forlate raskt

– Et sterkt signal at Real Madrid-treneren mener dette, sier NRKs ekspert.

ødegaard

Zinedine Zidane var selv trener for Martin Ødegaard og Castilla før han rykket opp til a-lagstrener for Real Madrid. Her fra en kamp i fjor.

Foto: BJORN S. DELEBEKK, Delebekk, Bjørn S. / VG

– Segunda División B er et nivå du må gjennom, men det er ikke en avdeling der du kan forbedre deg. Det er et nivå du bør forlate raskt.

Det sa Real Madrid-trener Zinedine Zidane da han gjestet radiostasjonen Radio Montecarlo, ifølge den spanske avisen AS.

Zidane svarte på spørsmål om fremtiden til sin egen sønn, Enzo Zidane, som er lagkamerat med Martin Ødegaard i Real Madrid Castilla.

– Et sterkt signal

Zidane er tydelig på at sønnen bør forlate Real Madrids reservelag dersom de fortsatt spiller på tredje nivå i Spania neste sesong.

– Han skal ta en avgjørelse om fremtiden sin neste år dersom det ikke blir opprykk, sier Zidane.

norge

Ødegaard var med på å sikre seier til Norge over Sveits da U21-landslaget spilte EM-kvalifisering fredag kveld.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

NRK-ekspert Tom Nordlie synes uttalelsene fra Zidane er smått oppsiktsvekkende - og ikke minst høyst interessante for diskusjonen som har vært rundt Martin Ødegaards fremtid.

Flere har tatt til orde for at det norske stortalentet burde ha kommet seg bort fra Castilla, noe man også skal ha prøvd å få til før overgangsvinduet stengte etter sommeren.

– Det er et sterkt signal når sjefen for a-laget sier dette. Det kan nok være lett å bli plassert i en bås når du spiller der. Når Zidane sier dette, så tenker jeg at kanskje er det viktig å se om man skal komme seg videre ved neste sjanse, sier Nordlie.

Han legger til at han tror Zidane mener situasjonen ville vært annerledes om Castilla hadde rykket opp til nivå to.

– Han skulle nok ønsket at de rykka opp før sesongen, sier Nordlie.

Ødegaard: – Inspirerende å se at andre tar steget

Ødegaard selv har sagt at han trives godt i Castilla, hvor han får en helt unik treningshverdag med Real Madrids stjernegalleri. Spørsmålet er heller om kamptreningen på nivå tre er god nok.

17-åringen uttalte seg om temaet senest etter U21-landslagets 2-1-seier over Sveits fredag kveld.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg bra siden jeg kom til Spania. Jeg har blitt bedre med ball og jeg har blitt bedre fysisk. Jeg har vokst litt og jeg er sterkere i kroppen. Nå vil jeg bygge videre på det og blir bedre etter hvert, sa Ødegaard til NTB.

Selv om det ikke ble et utlån på Ødegaard før denne sesongen lar han seg likevel inspirere av andre Castilla-spillere som blomstrer i andre klubber.

– Det viser at det går an å ta steget fra Castilla og opp til et A-lag. Marcos Llorente har vist seg fram (i Alaves). Han er en veldig bra spiller. Jeg var ikke i tvil om at han ville vise seg fram på utlån. Det er inspirerende for meg å se at andre tar steget, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal