NRK Meny
Normal

Fagermo om talentets takling: – Røde kort for direkte spark liker vi dårlig

SKIEN/OSLO (NRK): Rafik Zekhninis røde kort ble diskusjonstemaet da Odd slo Tromsø 1–0 mandag kveld. Etter kampen var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo alt annet enn fornøyd med stortalentet.

Eliteserien fotball 2017: Odd - Tromsø (1-0).

UTVIST: Rafik Zekhnini sørget for noen spennende minutter på tampen av oppgjøret mellom Odd og Tromsø.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble aldri noen stor forestilling da Tromsø gjestet Odd på Skagerak Arena.

Odds talentfulle 19-åring Rafik Zekhnini sto for kampens snakkis da han hodeløst stemplet Tromsøs Kent-Are Antonsen i kampens 88. minutt.

Det ble belønnet med en tidlig dusj og direkte rødt på stillingen 1–0 til hjemmelaget.

Rafik Zekhnini

IRRITERT: Rafik Zekhnini var god for Odd før han ble utvist.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var alt annet enn fornøyd med Zekhninis utvisning.

– Det er ingen som er fornøyd med å få rødt kort. Og røde kort for direkte spark liker vi dårlig, sier Fagermo og legger til:

– Hvis han treffer sånn som det ser ut på TV-bildene og at det er en hensikt bak det, er det rødt kort etter min mening.

– Er du overrasket over at han gjør noe sånt?

– Ja, jeg er litt overrasket over det. Det er selvfølgelig litt avhengig av hva han prøver på i den situasjonen – om han faktisk prøver å nå ballen, men bommer, svarer Fagermo.

Avgjort etter seks minutter

Vinnermålet kom allerede etter seks minutter, da Riku Riski fikk drømmetreff på hel volley etter et Espen Ruud-frispark.

Det var ikke mye som skilte de to lagene ved pause. Det viktigste var likevel at det var Odd som hadde scoret, mens Tromsø hadde spilt seg til flere sjanser enn hjemmelaget.

Laget fortsatte trykket også etter pause og flere ganger måtte Sondre Rossbach tre reddende til. Han var både heldig og god da Thomas Lehne Olsen fikk slått inn foran mål. Sigurdason skulle bare sende ballen i mål, mens Rossbach var nede og snappet ballen.

– Det er klart det er veldig bittert. Vi synes vi er bedre enn Odd og at vi gjør en veldig god bortekamp, sier Tromsø-trener Bård Flovik.

Med seieren står Odd med seks poeng på niendeplass. Tromsø ligger på en sjetteplass med sju poeng.

– Vi er selvfølgelig veldig lettet og glade over denne seieren, sier Fagermo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale