Hopp til innhold

Zahid slaktet KBK: – Skjønner ikke at folk vil spille for et slikt lag

OSLO/KRISTIANSUND (NRK): Ghayas Zahid berget ett poeng i det som kan ha vært hans siste VIF-kamp, men etterpå var midtbanespilleren mest opptatt av å kritisere Kristiansund.

Eliteserien fotball 2017 Kristiansund-Vålerenga.

SCORET: Ghayas Zahid (t.h.) jubler for 1-1-målet i regnværet i Kristiansund.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Zahid ønsker ikke å forlenge kontrakten med Oslo-klubben, og har flere ganger uttalt at han håper å bli solgt denne sommeren.

Den mulige avskjeden med norsk fotball er neppe noe 22-åringen kommer til å huske som en herlig opplevelse.

– Skuffende. Vi burde fått mer ut av denne kampen, men. Jeg tror aldri jeg har sett et lag slå flere lange baller. Det er så mye piss at det er helt sykt. Det blir bare mer og mer av det i Norge nå. Jeg skjønner ikke at folk vil spille for et slikt lag, sier Zahid til Eurosport.

Kritisk til flere langpasninger

22-åringen var meget kritisk til Kristiansunds spillestil, og gjentok dette overfor NRK senere mandag kveld.

– Jeg har ikke sett et lag slå flere langballer enn det laget der. Dessverre har det blitt mer og mer av det i eliteserien.

– Hvorfor tror du det er slik?

– Vet ikke, du må spørre de som spiller den type fotball. Jeg skjønner meg ikke på sånt. For meg er det tull å spille sånn. Du utvikler ikke fotballspillere på den måten, men sånn er det blitt.

Molde og Kristiansund kan verte tabellnaboar i Eliteserien etter helgas kamper. Kristiansund er favoritt heime mot Haugesund medan ekspertane trur Molde vil få store problem mot Odd i Skien.

– Du kunne aldri spilt for et lag som spiller slik?

– Nei, nei. Jeg hadde aldri passet inn i et slikt lag uansett. Jeg lurer på hva de ønsker å få ut av det. Dette laget kommer til å ligge i bunnen eller rykke ned. Det utvikler ikke spillere. Nei, jeg skjønner meg ikke på sånt.

Forstår ikke kritikken

KBK-trener Christian Michelsen svarer at han ønsker å ha fokus på eget lag konfrontert med Zahid-kritikken.

– Han må begynne å se litt på KBK så danner han seg nok et annet inntrykk, men i dag var pri én overgangsspill. Og vi var veldig nære ved å lykkes, sier Michelsen.

Også før pause gjorde Zahid seg bemerket. Etter 12 minutter ble han spilt alene gjennom, men keeper Sean McDermott stoppet den store sjansen med en god redning. Målvakten stoppet også Bård Finne og nevnte Zahid nikket utenfor før KBK kontret og slo i bakrom.

Marcus Sandberg nølte, traff Jonas Rønningen ytterst på skoen og KBK-spilleren gikk i bakken utenfor boksen. Christoffer Aasbak utnyttet muligheten på best mulig måte og skrudde ballen i keeperhjørnet.

Vålerenga hadde ballen mye også etter Zahids 1-1-mål ti minutter etter pause, men Daouda Bamba kom nærmest på slutten med en nikk som Sandberg reddet glimrende.

– Et rettferdig resultat, var oppsummeringen fra VIF-sjef Ronny Deila.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal