Yngve og Idas ekstreme bryllupsreise: Skal løpe fra Oslo til Bergen

Ida Elise Kaltoft og Yngve Johan Tirevoll skal løpe 15 timer om dagen på bryllupsreisen.

Yngve Johan Tirevoll og Ida Elise Kaltof

ALTERNATIV FEIRING: Yngve Johan Tirevoll og Ida Elise Kaltoft skal feire inngåelse av ekteskap på en helt spesiell måte.

Foto: Vibeke Undhjem / NRK

– Man er aldri så nær hverandre som når man er ute og løper. Da kommer tårer og kjefting, smil og latter om hverandre. Vi har snakket om det, men er overhodet ikke redde for at det skal bli en prøvelse for forholdet, sier Kaltoft.

Hun og forloveden sitter foran et utstyrsbord med flere kart, en GPS, drikkeflasker, stillongser og andre ting man forbinder med en tur i skog og mark. Av vanlig turutstyr er det spesielt tre ting som mangler: Sovepose, liggeunderlag og telt.

– Det er for folk som skal sove behagelig, sier den fremtidige bruden.

– Har ikke gjort dette før

Tirevoll og Kaltoft er ikke nødvendigvis opptatt av hva som er behagelig.

I august skal de endelig få gjennomført det koronautsatte bryllupet sitt, men allerede i juli skal paret begi seg ut på et ultraløp som strekker seg ca. 515 kilometer fra Voksenkollen i Oslo til Meyermarken i Bergen. I tillegg skal til sammen 18.500 høydemeter bestiges.

Ida Elise Kaltof

BRUD: Ida Elise Kaltoft.

Foto: Vibeke Undhjem / NRK

Kaltoft er klar på hva som blir det viktigste før løpet starter.

– Planlegging, planlegging, planlegging, sier hun taktfast før hun utdyper:

– Studere kart, vite hvilke bakker som kommer, hvilke butikker vi kan stoppe å kjøpe cola på. Det gjelder hele veien å være forberedt, sier hun med en selvsikkerhet som forsvinner litt når hun får tenkt seg om.

– Tror vi i hvert fall. Vi har jo ikke gjort dette før.

Paret bryter ut i lett latter når hun tar seg selv i å være litt overmodig.

Trosset legenes råd

Når man skal løpe 14–15 timer hver dag, som paret planlegger, kreves det en del mat underveis. I tillegg spiser paret plantebasert, noe som gjør at det ikke alltid er like lettvint å raske med seg noe kjapt på veien.

– Det er ikke bare å stoppe på et gatekjøkken og satse på at de har noe å spise midt på Hardangervidda. Det er ikke helt sånn det funker, forklarer Kaltoft.

Yngve Johan Tirevoll

BRUDGOM: Yngve Johan Tirevoll.

Foto: Vibeke Undhjem / NRK

Den fremtidige brudgommen er likevel optimist i forkant av den ambisiøse bryllupsreisen.

– Så lenge ingen knekker et bein, så skal nok dette gå bra.

Det har nemlig den spreke vestlendingen gjort før. Han knakk begge beina i en fallulykke, og fikk beskjed om at han aldri kunne løpe som normalt igjen.

– Da tenkte jeg at da skal jeg i hvert fall løpe. Trene riktig og trosse de rådene fra medisinsk hold og heller lytte til kroppen, erkjenner Tirevoll.

– Jeg merker det fortsatt hver dag. Men alle ultraløpere sliter med en eller annen skader, så det må man bare leve med, legger han til.

Uforglemmelig

Helt siden de to møttes, har løpeturer vært en stor del av parforholdet. Nå tas det imidlertid et skritt videre, og de planlegger for hvordan de skal takle tunge perioder underveis.

– Nøkkelen blir vel å vite når man skal være stille. Å vite når motparten trenger å få litt ro eller være litt alene, tror brudgommen.

Og uansett hvordan det skulle gå til slutt, er de begge sikre på at det er noe de kommer til å huske for resten av livet.

– Sånn sett er dette det beste man kan gjøre som bryllupsreise, for det er noe du ikke glemmer, avslutter Tirevoll.

Sportsnyheter

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

Målvaktgjengen

Kvartfinalehelten gir treneren æren for at hun er i OL: – Han er kjempeviktig for meg

TOKYO/OSLO (NRK): Keeperveteran Katrine Lunde (41) kom inn og stengte buret da Norges semifinaleplass holdt på å glippe. Men at Lunde i det hele tatt er i OL, etter et svært tøft år, takker hun Mats Olsson for.

Siste nytt

 • Favoritt skadet

  En av favorittene i mangekampen i OL, Katarina Johnson-Thompson, skadet seg under kvalifiseringen på 200 meter onsdag, og endte sist. Det er uklart hva som skjedde. Thompson klarte plutselig å ikke løpe lenger, og hinket over målstreken, langt bak de andre.

  54Dqs9LaNLI
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • La Liga sikret milliardavtale

  Den spanske ligaen bekrefter onsdag på sitt nettsted at de selger 10 prosent av sin bedrift til CVC for en pengesum tilsvarende over 28 milliarder kroner.

  Det gir spanske lag en etterlengtet tilstrømming av penger, etter at flere har slitt med vanskelig økonomi som følge av blant annet koronapandemien.

  Spesielt viktig kan det bli for ligaens to største klubber, Barcelona og Real Madrid. De kan få henholdsvis 270 og 261 millioner euro som et resultat av avtalen, melder Marca ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Storklubbene har måttet selge unna spillere for å ha god nok økonomi til å signere forsterkninger i det siste.

  Messi
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Geir Gulliksen (61) brøt OL-finalen

  Sprangridningsveteran Geir Gulliksen og hesten Quatro brøt OL-finalen onsdag, som følge av en rekke feil. Dermed brast medaljedrømmen for den norske ekvipasjen.

  Den norske ekvipasjen, fra startnummer fem, kom seg godt i gang innledningsvis før det ballet på seg med feil. Midtveis ut i hinderløypa ble det mange riv på Gulliksen og Quatro, som til slutt valgte å bryte OL-finalen.

  Dermed kan vi slå fast at det ikke blir en medaljerevansj, 13 år etter at lagbronsen glapp under Beijing-OL i 2008.

  Gulliksen
  Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal