Yngstebror Bø vant etter nesten-sprekk: – En smerte av en annen verden

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø overrasket stort da han knuste konkurrentene på Sjusjøen. Men den siste kilometeren var han direkte flau over.

Thingnes Bø på Sjusjøen

BLID, MEN FØRST ETTERPÅ: Johannes Thingnes Bø kjente på en nestensprekk på Sjusjøen lørdag. Men det var mer enn godt nok for å ta seieren.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt og gikk inn til sprintseier under skiskytternes sesongstart på Sjusjøen. Han slo Lars Helge Birkeland med 23,6 sekunder.

Thingnes Bø ledet med 16,1 sekunder etter å ha vært innom standplass første gang, og med feilfri skyting også på stående var det kun en sprekk på sisterunden som kunne frarøve ham seieren.

Og så smalt det. For over siste bakkekammen var 25-åringen svært, svært sliten. Så sliten som han ifølge seg selv bare hadde vært en eller to ganger tidligere.

Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt på sprinten og stakk av med førsteplassen.

Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt på sprinten og stakk av med førsteplassen.

– Jeg tror det var en flau opplevelse for NRKs seere å se den farten der. Det var en smerte av en annen verden. Jeg var skikkelig flau på egne vegne, sier Thingnes Bø.

Han beskriver følelsen som å stå i 90 grader så lenge man klarer, og så forsøke å gå normalt igjen.

– Jeg har mistet masse hardtrening og er ikke vant til å gå med samme syre som i renn. Jeg tror det er derfor jeg fikk smake litt ekstra på det i dag. I morgen vil jeg nok holde 500 meter lenger, mener han.

Fornøyd med seg selv

For oppkjøringen til årets sesong har vært tøff, både med sykdom og en låst rygg. Fredag avskrev han seg selv før sprinten.

– Jeg har ikke slått de andre i år før i dag, men det er nå og utover det gjelder, sier Thingnes Bø, og anslår at han har mistet minst 10 hardøkter på ski som følge av problemene.

Landslagstrener Egil Kristiansen mente i forkant av rennet at man kunne forvente for mye av yngstebror Bø på Sjusjøen.

– Han overraska meg i dag, det hadde jeg ikke trodd. Han har hatt mye rufs i oppkjøringen, men han viser at han kommer tilbake, forteller Kristiansen.

– Jeg tror ikke så mange kunne vunnet i dag med det jeg har gjort den siste måneden. Vi har begge trodd jeg måtte vente litt før den kom, så får vi håpe det var jeg som var bra og ikke de andre som var dårlige, sier Thingnes Bø og gliser.

Sjusjøen sprint 2018

PALLEN: rs Helge Birkeland, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen tok de tre første plassene på sprinten i sesongåpningen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lyktes med ny drill

Før sesongen har Thingnes Bø jobbet med en ny drill på sin liggende skyting, altså en ny måte å gjøre seg klar for skyting.

– Det er veldig viktig at han lykkes så godt på liggende, og at han gjør det så bra i konkurranse med den nye drillen. Han har konsentrasjonen og evnen til å gå i seg selv og jobbe knallhardt. Det er hans varemerke, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Thingnes Bø understreker at han fortsatt har litt igjen før han er på samme nivå som i fjor.

– Det er noen steg fra det jeg gjorde i dag til det beste jeg gjorde da.

 • Lars Helge Birkeland hadde også feilfri skyting, men han greide ikke å matche Thingnes Bøs fart i sporet. Vetle Sjåstad Christiansen tok tredjeplassen, etter én bom på stående. Han var 1.02 minutter bak vinnertiden. Tarjei Bø raste ned til en 14.-plass etter tre bom på siste skyting.
 • Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade var ikke på plass på Sjusjøen lørdag. Av de utenlandske favorittene var det kun de tyske som valgte å stille i den norske sesongstarten.

Siste nytt

 • Borussia Dortmunds første serietap

  Bunnlaget Fortuna Düsseldorf påførte serieleder Borussia Dortmund sesongens første serietap og duket for ny spenning i gullkampen. Målscorerne var Dodi Lukebakio, før Jean Zimmer sørget for 2-0-seier.

  SOCCER-GERMANY-DUS-DOR/
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal