NRK Meny
Normal

Ylven fikk to kampers karantene

Martin Laumann Ylven tok fart og taklet en franskmann i hodet under gårsdagens kamp. Det fører til at den norske vingen må stå over de to neste kampene i VM.

Video YLVEN

Video: Se taklingen som gjør at Laumann Ylven må sitte på tribunene i Norges to neste kamper.

Ylvens takling førte til matchstraff og fem minutters utvisning for Norge.

Det Internasjonale Ishockeyforbundets displinærutvalg har sett nærmere på taklingen og mener den er av så alvorlig grad at nordmannen må stå over de to neste kampene i mesterskapet.

- Sånne saker kan alltid diskuteres. Han ville fått samme straff i en vanlig sesong, så det fremstår strengere i en kort turnering som det VM er. Likevel er det bestemt at det skal slås hardt ned på taklinger mot hodet, så vi aksepterer straffen, sier sportssjef i Norges ishockeyforbund Petter Salsten til NRK.no.

Ingen ytterligere straff

Disiplinærutvalget vurderte også Pål Grotnes matchstraff i samme kamp, men fant ikke grunn til å gi ytterligere straff.

- Den var vi trygg på. Matchstraff gir automatisk en kamps karantene, og det ble med den. Det var ingen overraskelse og vi ser ingen dramatikk i forhold til det, sier Salsten om Grotnes' utestengelse.

Det betyr at både Grotnes og Ylven må stå over dagens kamp mot Canada, mens sistnevnte også må sitte på tribunen mot Latvia på søndag.

Se Norge - Canada kl 16.15 på NRK2 og i Nett-TV

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg