NRK Meny
Normal

Ylven fikk to kampers karantene

Martin Laumann Ylven tok fart og taklet en franskmann i hodet under gårsdagens kamp. Det fører til at den norske vingen må stå over de to neste kampene i VM.

Video YLVEN

Video: Se taklingen som gjør at Laumann Ylven må sitte på tribunene i Norges to neste kamper.

Ylvens takling førte til matchstraff og fem minutters utvisning for Norge.

Det Internasjonale Ishockeyforbundets displinærutvalg har sett nærmere på taklingen og mener den er av så alvorlig grad at nordmannen må stå over de to neste kampene i mesterskapet.

- Sånne saker kan alltid diskuteres. Han ville fått samme straff i en vanlig sesong, så det fremstår strengere i en kort turnering som det VM er. Likevel er det bestemt at det skal slås hardt ned på taklinger mot hodet, så vi aksepterer straffen, sier sportssjef i Norges ishockeyforbund Petter Salsten til NRK.no.

Ingen ytterligere straff

Disiplinærutvalget vurderte også Pål Grotnes matchstraff i samme kamp, men fant ikke grunn til å gi ytterligere straff.

- Den var vi trygg på. Matchstraff gir automatisk en kamps karantene, og det ble med den. Det var ingen overraskelse og vi ser ingen dramatikk i forhold til det, sier Salsten om Grotnes' utestengelse.

Det betyr at både Grotnes og Ylven må stå over dagens kamp mot Canada, mens sistnevnte også må sitte på tribunen mot Latvia på søndag.

Se Norge - Canada kl 16.15 på NRK2 og i Nett-TV

Siste nytt

 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

 • Bjørgen og Falla går lagsprint

  Marit Bjørgen går den første, og Maiken Caspersen Falla den andre etappen på lagsprinten onsdag, bekrefter landslagstrener Roar Hjelmeset. – Bjørgen har ikke gått en sprintstafett siden forrige OL, men hun har gått veldig bra her nede, sier han.

  Bjørgen Falla
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
 • NM flyttes til 28. februar

  NM i hopp skulle vært arrangert før OL, men ble avlyst. Nå er ny dato klar. Hopprennet er satt opp onsdag 28. februar i Holmenkollen.

  Rennet blir det første for de norske hopperne etter OL.

  Holmenkollen
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport