NRK Meny
Normal

Ylven fikk to kampers karantene

Martin Laumann Ylven tok fart og taklet en franskmann i hodet under gårsdagens kamp. Det fører til at den norske vingen må stå over de to neste kampene i VM.

Video YLVEN

Video: Se taklingen som gjør at Laumann Ylven må sitte på tribunene i Norges to neste kamper.

Ylvens takling førte til matchstraff og fem minutters utvisning for Norge.

Det Internasjonale Ishockeyforbundets displinærutvalg har sett nærmere på taklingen og mener den er av så alvorlig grad at nordmannen må stå over de to neste kampene i mesterskapet.

- Sånne saker kan alltid diskuteres. Han ville fått samme straff i en vanlig sesong, så det fremstår strengere i en kort turnering som det VM er. Likevel er det bestemt at det skal slås hardt ned på taklinger mot hodet, så vi aksepterer straffen, sier sportssjef i Norges ishockeyforbund Petter Salsten til NRK.no.

Ingen ytterligere straff

Disiplinærutvalget vurderte også Pål Grotnes matchstraff i samme kamp, men fant ikke grunn til å gi ytterligere straff.

- Den var vi trygg på. Matchstraff gir automatisk en kamps karantene, og det ble med den. Det var ingen overraskelse og vi ser ingen dramatikk i forhold til det, sier Salsten om Grotnes' utestengelse.

Det betyr at både Grotnes og Ylven må stå over dagens kamp mot Canada, mens sistnevnte også må sitte på tribunen mot Latvia på søndag.

Se Norge - Canada kl 16.15 på NRK2 og i Nett-TV

Siste nytt

 • Ruud utslått i Wimbledon-kvalik

  Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen i tennis. Franske Antoine Hoang ble for sterk i 1. kvalifiseringsrunde mandag. Kampen i London endte med Ruud-tap 4-6, 5-7, melder NTB.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Johaugs trener inn på landslaget

  Therese Johaugs private trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, blir en del av landslagstrenerteamet som en ressurs på video og teknikk. – Jeg tror det blir veldig bra. Det er en jeg kjenner godt og har et godt forhold til, sier Johaug til NTB.

  Pressetreff med Therese Johaug
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Fikk medaljene tilbake

  Tidligere snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig ble frastjålet medaljer tidligere i juni. Nå melder Oslo Politidistrikt på Facebook at medaljene har kommet til rette igjen. Politiet skriver at de «trolig ble egenhendig returnert av den angrede synderen».

  Mesternes mester, sesong 9
  Foto: Rubicon TV / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang