Hopp til innhold

Nok en ydmykende smell uten kapteinen: – Det er min jobb

Et koronakriserammet Sjakhtar Donetsk skal være plankekjøring for Real Madrid, men uten kapteinen gikk det galt. Akkurat som det pleier.

Spain Soccer Champions League

TØFF KVELD: Marcelo og Real Madrid gikk på klubbens andre pinlige hjemmenederlag på rad i kveld. Et hardt koronarammet Sjakhtar Donetsk ble for sterke.

Foto: Manu Fernandez / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Det var naturlig nok ingen tilskuere da Real Madrid tok imot ukrainske Sjakhtar Donetsk på hjemmebane i mesterligaen onsdag kveld.

Men hadde det vært det, hadde garantert mange av dem gnidd seg i øynene, kløpet seg i armen og gjort andre ting som markerer stor overraskelse.

Det var nemlig ingen som hadde regnet med at Sjakhtar – som har ti spillere i karantene på grunn av koronasmitte i laget – skulle ha noen som helst sjanse.

Men de svartoransje fra Donetsk rundspilte Real Madrid til tider i den første omgangen.

0–1 ble til 0–2, som ble til 0–3.

Og hadde det ikke vært for at Thibaus Courtois hadde hatt en ganske så god kveld på arbeid, kunne det stått enda mer.

Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

0-2: Her har akkurat Raphaël Varane scoret selvmål for Real Madrid. Sjakhtar-spillerne jubler, mens Thibaut Courtois bare kan se langt etter ballen.

Foto: Juan Medina / Reuters

Historisk svak 1. omgang

Da pausen kom, kunne statistikkleverandøren Opta kjapt fortelle hvor mange år det er siden Real Madrid lå under med tre til pause hjemme i en mesterligakamp:

20.

Laster Twitter-innhold

– Vi viste i det minste kampvilje etter pause. Det er min jobb å finne løsninger som gjør at kamper som denne ikke skjer, sier Real-trener Zinédine Zidane.

Man kan sikkert finne mange grunner til hvorfor Real Madrid skulle komme til å tape hjemme mot et koronapreget Sjakhtar, men én kunne man allerede tenkt seg på forhånd:

Klubbkaptein og forsvarssjef Sergio Ramos spilte ikke på grunn av skade. Og når ikke den enormt innflytelsesrike midstopperen spiller, pleier det nemlig å gå dårlig.

34-åringen står blant annet med fem ligatitler, fire mesterligatriumfer, VM-gull og to EM-gull i sin karriere.

– Vi vil ikke ta noen sjanser med ham. Han har ikke kunnet trene ordentlig, sa Zidane på pressekonferansen tirsdag.

sr

EKSTREMT VIKTIG: Det er vanskelig å overdrive hvor viktig Sergio Ramos er for Real Madrid.

Foto: Shaun Botterill / AFP

Ramos-innflytelsen

Viasat-ekspert Petter Veland tvitret under oppgjøret de siste sju resultatene til Real Madrid uten Sergio Ramos i mesterligaen:

Real Madrid-Juventus 1–3.

CSKA-Real Madrid 1–0.

Real Madrid-CSKA 0–3.

Real Madrid-Ajax 1–4.

PSG-Real Madrid 3–0.

Club Brugge-Real Madrid 1–3.

City-Real Madrid 2–1.

Rekka sier alt om hvor avhengige hovedstadsklubben er av sin kaptein.

Rekordscoring

De hvitkledde, uten en skadet Martin Ødegaard, kom seg etter pause, men en perle av et langskudd fra Luka Modric og en klasseavslutning av Vinicius hjalp lite for Zinédine Zidanes spillere.

Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

REDUSERTE: Vinicius scoret etter bare 15 sekunder på banen.

Foto: Juan Medina / Reuters

Scoringen til brasilianske Vinicius var forøvrig tidenes raskeste av en innbytter i mesterligaen. Han brukte nemlig bare 15 sekunder på å hamre inn reduseringen.

Real Madrid kom aldri nærmere enn 2–3. Spanjolene trodde de utlignet til 3–3 halvannet minutt på overtid, men scoringen ble annullert etter at dommeren så en offside da han benyttet seg av VAR. Reprisen viste at offsideplasserte Vinicius hindret keeper Anatolii Trubin.

– Vi visste at Sjakhtar er et godt lag, og vi undervurderte dem ikke. For å si det enkelt: Vi startet ikke bra, og så hang vi med hodene etter at de fikk sitt første mål. Vi var ikke gode nok, sa Reals midtbanestjerne Luka Modric etter det overraskende tapet.

– Spillerne gjorde alt helt fantastisk. Vi var et samlet lag fra første til siste minutt, sa Sjakhtar-trener Luis Castro.

yeryryr

PRESSET: Zinédine Zidane er under press etter en tøff innledning på sesongen.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

Real Madrid-sjef Zidane hadde allerede et visst press på seg etter det ydmykende 0–1-tapet hjemme for lille Cadiz lørdag.

2–3 hjemme for nok et lag som bør slås på alle årets dager hjelper ikke på for franskmannen.

Og til helgen venter Barcelona på Nou Camp...

Siste nytt

 • Graham Hansen utsatt for innbrudd

  Caroline Graham Hansen skriver på Instagram at hun har blitt utsatt for et tyveri. Noen skal ha tatt seg inn i bilen hennes og tatt alle kamptrøyer og sko fra årets sesong, sammen med andre personlige eiendeler.

  – Det er trist å se hvor meningsløst folk kan oppføre seg. For meg har disse tingene ikke noe annen verdi enn minnene fra årets sesong, skriver Graham Hansen på historiefunksjonen på Instagram.

  Hun oppfordrer alle til å ikke kjøpe eiendelene som har blitt stjålet.

  – Det er bare et patetisk og dumt å tro at du har rett til å stjele noe som ikke er ditt. Å ta noe som du ikke har fortjent ... Jeg håper ingen kjøper disse tingene om de ser dem for salg. De fortjener ikke noe annet enn prisen for «Årets idioter».

  NRK har vært i kontakt med Graham Hansen sin agent, som ikke vil kommentere saken ytterligere.

  Germany Soccer Women Champions League
  Foto: Swen Pf'rtner / AP
 • Fosser og Breivik vant sine kvalifiseringsheat

  Verdenscupleder Kasper Harlem Fosser fortsetter å løpe fort i verdenscupen i orientering. I morges vant han sitt kvalifiseringsheat i knockoutsprinten i Borås.

  Eirik Langedal Breivik slo tilbake etter «stang ut» på torsdag og vant sitt heat. 36 løpere går videre til utslagsrundene, og flere av forhåndsfavorittene mislyktes i kvalifiseringen, blant dem torsdagens tredjemann, belgiske Yannick Michiels.

  Like bra gikk det ikke for Ingrid Lundanes, som ble diskvalifisert for feilstempling. Men fem andre kvinner er med videre.

  Semifinalene og finalene i Borås sendes på NRK2 og NRK.no fra klokka 1600.

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP
 • Hauge skrev langtidskontrakt med Frankfurt

  Jens Petter Hauges permanente overgang til Eintracht Frankfurt er i boks. Bodøværingen har forpliktet seg til Bundesliga-klubben til sommeren 2026.

  Hauge undertegner langtidskontrakten etter å ha vært utlånt til Frankfurt fra Milan forrige sesong. Det fantes ifølge tyske og italienske medier en klausul i utlånsavtalen som forpliktet Frankfurt til å kjøpe nordmannen dersom klubben berget plassen i 1. Bundesliga.

  Frankfurt skriver at Hauge spilte 38 kamper for laget sist sesong, og han scoret tre mål. Han var med på å vinne Europaligaen med laget og er dermed klar for spill i selveste Champions League til høsten.

  Hauge ble solgt fra Bodø Glimt til Milan høsten 2020. For Serie A-klubben spilte han 24 kamper.

  (©NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste