Hopp til innhold

Nok en ydmykende smell uten kapteinen: – Det er min jobb

Et koronakriserammet Sjakhtar Donetsk skal være plankekjøring for Real Madrid, men uten kapteinen gikk det galt. Akkurat som det pleier.

Spain Soccer Champions League

TØFF KVELD: Marcelo og Real Madrid gikk på klubbens andre pinlige hjemmenederlag på rad i kveld. Et hardt koronarammet Sjakhtar Donetsk ble for sterke.

Foto: Manu Fernandez / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Det var naturlig nok ingen tilskuere da Real Madrid tok imot ukrainske Sjakhtar Donetsk på hjemmebane i mesterligaen onsdag kveld.

Men hadde det vært det, hadde garantert mange av dem gnidd seg i øynene, kløpet seg i armen og gjort andre ting som markerer stor overraskelse.

Det var nemlig ingen som hadde regnet med at Sjakhtar – som har ti spillere i karantene på grunn av koronasmitte i laget – skulle ha noen som helst sjanse.

Men de svartoransje fra Donetsk rundspilte Real Madrid til tider i den første omgangen.

0–1 ble til 0–2, som ble til 0–3.

Og hadde det ikke vært for at Thibaus Courtois hadde hatt en ganske så god kveld på arbeid, kunne det stått enda mer.

Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

0-2: Her har akkurat Raphaël Varane scoret selvmål for Real Madrid. Sjakhtar-spillerne jubler, mens Thibaut Courtois bare kan se langt etter ballen.

Foto: Juan Medina / Reuters

Historisk svak 1. omgang

Da pausen kom, kunne statistikkleverandøren Opta kjapt fortelle hvor mange år det er siden Real Madrid lå under med tre til pause hjemme i en mesterligakamp:

20.

Laster Twitter-innhold

– Vi viste i det minste kampvilje etter pause. Det er min jobb å finne løsninger som gjør at kamper som denne ikke skjer, sier Real-trener Zinédine Zidane.

Man kan sikkert finne mange grunner til hvorfor Real Madrid skulle komme til å tape hjemme mot et koronapreget Sjakhtar, men én kunne man allerede tenkt seg på forhånd:

Klubbkaptein og forsvarssjef Sergio Ramos spilte ikke på grunn av skade. Og når ikke den enormt innflytelsesrike midstopperen spiller, pleier det nemlig å gå dårlig.

34-åringen står blant annet med fem ligatitler, fire mesterligatriumfer, VM-gull og to EM-gull i sin karriere.

– Vi vil ikke ta noen sjanser med ham. Han har ikke kunnet trene ordentlig, sa Zidane på pressekonferansen tirsdag.

sr

EKSTREMT VIKTIG: Det er vanskelig å overdrive hvor viktig Sergio Ramos er for Real Madrid.

Foto: Shaun Botterill / AFP

Ramos-innflytelsen

Viasat-ekspert Petter Veland tvitret under oppgjøret de siste sju resultatene til Real Madrid uten Sergio Ramos i mesterligaen:

Real Madrid-Juventus 1–3.

CSKA-Real Madrid 1–0.

Real Madrid-CSKA 0–3.

Real Madrid-Ajax 1–4.

PSG-Real Madrid 3–0.

Club Brugge-Real Madrid 1–3.

City-Real Madrid 2–1.

Rekka sier alt om hvor avhengige hovedstadsklubben er av sin kaptein.

Rekordscoring

De hvitkledde, uten en skadet Martin Ødegaard, kom seg etter pause, men en perle av et langskudd fra Luka Modric og en klasseavslutning av Vinicius hjalp lite for Zinédine Zidanes spillere.

Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

REDUSERTE: Vinicius scoret etter bare 15 sekunder på banen.

Foto: Juan Medina / Reuters

Scoringen til brasilianske Vinicius var forøvrig tidenes raskeste av en innbytter i mesterligaen. Han brukte nemlig bare 15 sekunder på å hamre inn reduseringen.

Real Madrid kom aldri nærmere enn 2–3. Spanjolene trodde de utlignet til 3–3 halvannet minutt på overtid, men scoringen ble annullert etter at dommeren så en offside da han benyttet seg av VAR. Reprisen viste at offsideplasserte Vinicius hindret keeper Anatolii Trubin.

– Vi visste at Sjakhtar er et godt lag, og vi undervurderte dem ikke. For å si det enkelt: Vi startet ikke bra, og så hang vi med hodene etter at de fikk sitt første mål. Vi var ikke gode nok, sa Reals midtbanestjerne Luka Modric etter det overraskende tapet.

– Spillerne gjorde alt helt fantastisk. Vi var et samlet lag fra første til siste minutt, sa Sjakhtar-trener Luis Castro.

yeryryr

PRESSET: Zinédine Zidane er under press etter en tøff innledning på sesongen.

Foto: Gabriel Bouys / AFP

Real Madrid-sjef Zidane hadde allerede et visst press på seg etter det ydmykende 0–1-tapet hjemme for lille Cadiz lørdag.

2–3 hjemme for nok et lag som bør slås på alle årets dager hjelper ikke på for franskmannen.

Og til helgen venter Barcelona på Nou Camp...

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal