Zlatan
Foto: FRANCK FIFE / Afp

Jakten på troféet

Zlatan Ibrahimovic har vunnet mer enn de fleste. Men han mangler fortsatt den pokalen som han tørster aller mest etter.

– Jeg gjør alt for å vinne denne j**** mesterligaen, men det går ikke min vei, sa Zlatan til UEFA.com i 2009.

Syv år senere er han 34-år gammel og har tilbakelagt 13 år som spiller i mesterligaen. Fortsatt har han ikke vunnet det gjeveste trofeet.

Er Zlatan Ibrahimovic + mesterligaen = dømt til å mislykkes?

Det første sjokket, 27. juli, 2009: En varm sommerdag i juli sprekker nyheten. Zlatan er på medisinsk test i Barcelona. Han løper noen kilometer, veies og kobles til et apparat. Den medisinske testen består han med glans. Jakten på trofeet Zlatan desperat ønsker, er i gang.

Det andre sjokket, 20. oktober: 2009: 75 sekunder gammel er Zlatans første kamp i Mesterligaen for Barcelona. Katalanerne på tribunen har så vidt rukket å finne plassene sine. PANG! Aleksander Rjazantsev kliner til fra 30 meter. Ballen suser inn i vinkelen bak Víctor Valdés.

ZLATAN SKJUTER I RIBBAN!!! SATAN ZLATAN!!

Marcus Leifby, sportsjournalist Aftonbladet

Det blir alt annet enn den åpningen svensken hadde håpet. Lille Rubin Kazan sjokkerer en hel fotballverden med 2-1-seier mot Barcelona på Camp Nou. Zlatan åpner målkontoen for sin nye klubb i mesterligaen, men til ingen nytte.

Jeg scoret mål, men siden vi tapte er det av ingen betydning, sa Zlatan Ibrahimovic sitt første mål for Barcelona i mesterligaen ifølge Expressen.

– Vi hadde mange sjanser til å score, men det ble bare stang ut. Vi hadde bare uflaks, sa en skuffet Ibrahimovic.

– Vi hadde et langt møte. Vi er kjempeskuffet, men vi kommer tilbake, sa Víctor Valdés til Viasat like etter kampslutt.

Det gjorde de ikke.

SOCCER-FRANCE-PSG Paris St Germain's Ibrahimovic reacts during their French Ligue 1 soccer match against Lorient at Parc des Princes stadium in Paris

SPASERER AV: Som så mange ganger før går Zlatan Ibrahimovic av banen som taper i Mesterligaen.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Kjærlighetshistorien det ikke ble noe av

Etter syv trofeer på fem år i Italia var det meste vunnet. Da turen gikk fra Inter Milan til Barcelona var det trolig med ett mål for øye: mesterligaen.

– Det hadde været kronen på verket, sier fotballekspert i NRK, Thore Haugstad.

Det tredje sjokket, 20. april 2010: Zlatan entrer banen på mektige Giuseppe Meazza. Hans tidligere hjemmebane og hans tidligere lagkamerater er siste hinder før Mesterliga-finalen. Navnet hans runger over hele arenaen. Bestekompisen Maxwell skjærer innover fra venstrekanten og slår inn mot Zlatan. Han lar ballen gå forbi. Pedro setter inn 1–0 til Barcelona etter 19 minutter.

Men herfra og ut er det en eneste stor oppoverbakke for Barcelona. Sneijder, Maicon og Milito scorer tre mål på en halvtime og plutselig ser det ut til at Mesterliga-drømmen til Zlatan forblir en drøm.

Busquets

SNIKSKYTTER?: Var det en snikskytter? Var det en albue? Sergio Busquets falt og fikk Thiago Motta utvist i andre oppgjør mellom Inter og Barcelona.

Foto: Victor R. Caivano / Ap

Å score to mål på Camp Nou er ingen umulig oppgave, men når José Mourinho jakter Inter Milans første Champions Leauge-trofé på 44 år kan det bli vrient.

Det fjerde sjokket, 28. april 2010: Sluttsignalet går. Mourinho løper i rundt i sirkler på banen med en finger i været. Han har ingen planer om å stoppe. Portugiseren har akkurat knust sin tidligere elevs største drøm. En drøm han dro fra Inter Milan for å realisere.

– Det er uflaks. Han har hatt noen uheldige klubbvalg når det gjelder mesterligaen. Noen av klubbene han har dratt til har kort tid senere vunnet det gjeveste trofeet, ler Haugstad.

Mourinho feirer seier mot Barcelona

JUBELLØP: José Mourinho måtte til slutt stoppes av spillerne. Feiringen provoserte fansen på Camp Nou og Barcelona-spillerne.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Fem år senere gjentar historien seg

Etter å ha prøvd lykken med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og Milan meldte Zlatan overgang til den franske fotballgiganten Paris Saint Germain (PSG). Med styrtrike eiere bak seg og en enkel hjemlig serie er mesterligaen den eneste utfordringen for svensken i sin nye klubb.

– Jeg har til gode å vinne mesterligaen. Det er et av mine mål, sa Zlatan til den franske avisen L'Equipe.

– Men jeg trenger ikke å vinne Mesterligaen. Karrieren min har fortsatt vært bra, og troféskapet mitt er gigantisk, legger 34-åringen til.

For hvert år som passerer ser det ut som et uoppnåelig mål. I tre av de siste fire siste sesongene i mesterligaen har historien gjentatt seg. Nok en gang er det gamleklubben som står i veien for Zlatan. Forbannelsen startet med Inter i 2009/10-sesongen. Før Barcelona sto i veien i 2011/12, 2013/14 og 2014/15.

Jag gör allt för att vinna den här jävla Champions League, men det går inte min väg

Zlatan Ibrahimovic, til UEFA.com

Men med fire mål de siste fem sesongene i utslagsrundene i mesterligaen og to røde kort, viser det seg at en av verdens beste angripere svikter når det gjelder.

– Jeg vil ikke si det er et nederlag for karrieren hans hvis han legger opp uten et Mesterliga-trofé. Han har bevist nok i mange ligaer. Han har scoret så mange praktfulle mål. Dette er ikke avgjørende. Jeg synes han har gjort nok opp gjennom årene, legger Haugstad til.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-PSG

NOK EN GANG: Denne gangen var det gamle lagkamerater fra Barcelona som knuste Mesterliga-drømmen til Zlatan Ibrahimovic.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Er dette siste sjanse?

– Men man ser på Zlatan at han har veldig lyst til å vinne den, sier Haugstad, og legger til:

– I år har han en god sjanse. PSG har vært suverene i ligaen og de møter et Chelsea-lag som er svake. Det er helt klart store muligheter denne sesongen, som også kan bli den siste for svensken, sier Haugstad.

Zlatans kontrakt med Paris Saint-Germain går ut i sommer og han har blitt linket til USA, Premier League og kinesisk fotball.

– Er det ikke spennende? Hva som kommer til å skje? La oss se hva fremtiden vil bringe. Jeg tar det dag for dag og er sikker på at store ting vil skje for meg i fremtiden, sier Zlatan til Daily Mail.

Uansett så kan dette være hans siste sjanse til å vinne mesterligaen.

– Han har hatt en stor karriere. Jeg er sikker på at han ønsker å fullføre tiden her på best mulig måte og gjøre det han kan for å vinne mesterligaen med PSG. Jeg vil i hvert fall gjøre alt jeg kan for å hjelpe ham med det, sier PSG-kaptein Thiago Silva til The Telegraph.

Tirsdag spiller Zlatan Ibrahimovic nok en gang for å holde drømmen i live. Hvis han kan ta PSG forbi Chelsea og helt til finalen, ender det på et helt spesielt sted for Zlatan: Giuseppe Meazza i Milano.

Det har vært Zlatans hjem og favorittarena. Han har vunnet ligagull på den banen og blitt slått ut av mesterligaen. Det er som skreddersydd for å gi Zlatan den perfekte avslutningen.

Kommer han noensinne til å gjøre det?

Laster innhold, vennligst vent..