– Bedre nå enn da hun var nummer en

Bruddet med golfstjernen Rory McIlroy gjorde Caroline Wozniacki til en bedre tennisspiller, mener både faren og motstanderne. Nå kan hun nå sin første Grand Slam-finale siden 2009.

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki stråler av spilleglede under årets US Open, og er nå klar for semifinalespill.

Foto: STREETER LECKA / Afp

Caroline Wozniacki

DÅRLIGE RESULTATER: Wozniacki har slitt med formen, men ser nå ut til å ha funnet tilbake til godformen.

Foto: Darko Vojinovic / Ap

For første gang siden US Open i 2011 er Wozniacki klar for en semifinale i en Grand Slam-turnering.

– Det har gått mye opp og ned for meg dette året. Det er fantastisk å være i en semifinale i US Open igjen, uttalte den danske tennisyndlingen da kvartfinale-seieren var klar.

Den tidligere verdenseneren har nemlig vært gjennom en tøff periode, både sportslig og personlig.

Caroline Wozniacki og McIlroy gikk med planer om å gifte seg tidligere i år, men like før bryllupet skulle stå, gikk paret plutselig fra hverandre. De to idrettsstjernene var sammen fra 2011 til 2014 og forlovet seg i januar.

Kun fem måneder senere brøt golfstjernen forlovelsen over telefon.

– Det var et sjokk, uttalte den danske tennisstjernen.

– Manglet 10 prosent

Tennisspilleren fikk mye oppmerksomhet da hun ble sammen med Rory McIlroy i 2011. Sammen ble de kanskje et av verdens mest kjente idrettspar, men mange mener det var forholdet som ødela spillet til dansken.

McIlroy og Wozniacki

IDRETTSPAR: McIlroy og Wozniacki ble sammen i 2011, men gikk plutselig fra hverandre tidligere i år.

Foto: Darron Cummings / Ap

Omtrent på dette tidspunktet var nemlig Wozniacki verdensener, riktignok uten å ha vunnet en eneste Grand Slam-turnering. Etter at hun traff McIlroy raste den tidligere verdenseneren på rankingen.

Dansken falt fra første- til åttendeplass på verdensrankingen i løpet av 2012, og i 2014 er hun på 11. plass. Den populære tennisspilleren har desperat byttet ut flere trenere, uten at det hjalp på spillet.

– Caroline var glad da hun var i et forhold med Rory. Men det innebar at hun manglet 10 prosent på tennisbanen, og det var umulig å å ha fullt fokus på idretten og parforholdet samtidig, mener faren Piotr.

– De prosentene som hun manglet gjorde henne menneskelig, noe som gjorde at frykten hos rivalene forsvant, sier han til danske Metroxpress.

– Ikke sett henne bedre

Wozniacki har imidlertid kommet sterkt tilbake etter bruddet.

Etter en periode med dårlige resultater tidligere i år, har hun imponert under årets US Open. Også McIlroy har spilt bedre.

Tenniseksperten Michael Mortensen, som var Wozniackis trener i en kort periode, mener Wozniacki nå er bedre enn noengang.

– I den perioden hun var sammen med Rory var fokuset et helt annet sted, og det hadde innflytelse på spillet hennes. Da vi reiste kunne jeg se på henne at det ikke gjorde vondt å tape kamper, selv om hun gjerne ville vinne, sier den danske tenniseksperten.

– Jeg har aldri sett henne bedre enn hun er akkurat nå. Hun er bedre nå enn da hun var nummer en i verden, sier Mortensen.

I sin første Grand Slam-kvartfinale siden 2012, slo hun italienske Sara Errani enkelt med sifrene 6-0, 6-1. Nå venter kinesiske Peng Shuai i semifinalen før en eventuell finale.

Motstander der blir etter alle solemerker Serena Williams.

Tennislegende er imponert

Den amerikanske tennislegenden Chris Evert (bl.a. seks US Open-titler og sju French Open-titler) er fan av den danske tennisspilleren. Hun mener også at bruddet har endret spillet til den danske spilleren.

Chris Evert

TENNISLEGENDE: Chris Evert mener Wozniacki fremstår som en helt annen spiller nå.

Foto: Rick Rycroft / Ap

Selv fikk Evert mye medieoppmerksomhet på grunn av sitt forhold til tennisstjernen Jimmy Connors på 70-tallet da begge var på toppen av sine karrierer. I 2008 giftet hun seg med den australske golfspilleren Greg Norman.

– Hun virker langt mer komfortabel. Hun er en helt annen spiller nå, det virker nesten som om det (bruddet) har forløst noe i henne. Hun spiller modigere, og har gjennomgått en stor forandring, sier hun.

– Jeg er sikker på at hun var knust etter bruddet. Men hun har kommet sterkt tilbake og bruker energien, angsten og spenningen i tennisspillet, sier hun til US Today.

– Det føles ganske bra

Maria Sjarapova tapte for dansken i 4. runde i US Open, etter å ha vunnet de tre forrige møtene med Wozniacki. Hun ser en klar utvikling i spillet hennes.

– Bevegelsene er veldig gode. Hun har alltid vært i god form, men nå virker hun også bedre i det defensive spillet, mener hun.

Wozniacki, som også ligger i trening for å løpe New York Marathon 2. november, forteller at hun har trent hardt for å komme tilbake.

– Jeg synes at jeg har jobbet bra de siste månedene. Jeg gir aldri opp. Jeg har bevist at andre har tatt feil mange ganger før. Da jeg var yngre ble jeg fortalt at jeg aldri ville nå topp 100, topp 50 eller topp 30. Hver gang har jeg vist at de tok feil. Det føles ganske bra, sier hun ifølge New York Times.

Siste nytt

 • Engen og Minde semifinaleklare

  Med Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde fra start vant Wolfsburg komfortabelt 3-0 over 2.-divisjonslaget Gütersloh i den tyske cupens kvartfinale.

  I semifinalen venter nok et 2.-divisjonslag i Arminia Bielefeld, som sensasjonelt slo ut Sand i kvartfinalen.

  Semifinalene spilles 10. og 11. juni, finalen 4. juli.

  Engen
  Foto: Peter Morrison/AP Photo
 • Forren vurderer «lokkende» tilbud

  Avisen Expressen hevder at Vegard Forren har et tilbud fra IFK Göteborg. Til Nettavisen sier midtstopperen at han har et konkret tilbud han vurderer.

  Forren vil ikke si hvilken klubb eller liga det er snakk om.

  – Jeg har et tilbud jeg vurderer. Jeg skal ta en god prat med familien om det, sier Forren til Nettavisen.

  Den svenske avisen Expressen skrev onsdag at IFK Göteborg har tilbudt Forren kontrakt og at han har fått frist til slutten av uken med å svare.

  Forrens kontrakt med Molde ble forrige uke avsluttet på grunn av en personalsak. Han har i intervju med TV 2 og Romsdals Budstikke vært åpen om sine spilleproblemer og om at han lånte penger fra Moldes botkasse for å gjøre opp spillegjeld.

  rRPXsMGLtcE
  Foto: Terje Bendiksby
 • Haaland usikker til Hertha-kampen

  Erling Braut Haaland fikk også onsdag behandling mens lagkameratene trente, men Borussia Dortmund har ikke gitt opp å få ham på banen mot Hertha Berlin.

  Det melder flere tyske medier onsdag ettermiddag, deriblant lokalavisa Ruhr Nachrichten og velrenommerte Kicker.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet.

  Ifølge Kicker er det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn.

  DGHWt6lkdpE
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal