NRK Meny
Normal

– Bedre nå enn da hun var nummer en

Bruddet med golfstjernen Rory McIlroy gjorde Caroline Wozniacki til en bedre tennisspiller, mener både faren og motstanderne. Nå kan hun nå sin første Grand Slam-finale siden 2009.

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki stråler av spilleglede under årets US Open, og er nå klar for semifinalespill.

Foto: STREETER LECKA / Afp

Caroline Wozniacki

DÅRLIGE RESULTATER: Wozniacki har slitt med formen, men ser nå ut til å ha funnet tilbake til godformen.

Foto: Darko Vojinovic / Ap

For første gang siden US Open i 2011 er Wozniacki klar for en semifinale i en Grand Slam-turnering.

– Det har gått mye opp og ned for meg dette året. Det er fantastisk å være i en semifinale i US Open igjen, uttalte den danske tennisyndlingen da kvartfinale-seieren var klar.

Den tidligere verdenseneren har nemlig vært gjennom en tøff periode, både sportslig og personlig.

Caroline Wozniacki og McIlroy gikk med planer om å gifte seg tidligere i år, men like før bryllupet skulle stå, gikk paret plutselig fra hverandre. De to idrettsstjernene var sammen fra 2011 til 2014 og forlovet seg i januar.

Kun fem måneder senere brøt golfstjernen forlovelsen over telefon.

– Det var et sjokk, uttalte den danske tennisstjernen.

– Manglet 10 prosent

Tennisspilleren fikk mye oppmerksomhet da hun ble sammen med Rory McIlroy i 2011. Sammen ble de kanskje et av verdens mest kjente idrettspar, men mange mener det var forholdet som ødela spillet til dansken.

McIlroy og Wozniacki

IDRETTSPAR: McIlroy og Wozniacki ble sammen i 2011, men gikk plutselig fra hverandre tidligere i år.

Foto: Darron Cummings / Ap

Omtrent på dette tidspunktet var nemlig Wozniacki verdensener, riktignok uten å ha vunnet en eneste Grand Slam-turnering. Etter at hun traff McIlroy raste den tidligere verdenseneren på rankingen.

Dansken falt fra første- til åttendeplass på verdensrankingen i løpet av 2012, og i 2014 er hun på 11. plass. Den populære tennisspilleren har desperat byttet ut flere trenere, uten at det hjalp på spillet.

– Caroline var glad da hun var i et forhold med Rory. Men det innebar at hun manglet 10 prosent på tennisbanen, og det var umulig å å ha fullt fokus på idretten og parforholdet samtidig, mener faren Piotr.

– De prosentene som hun manglet gjorde henne menneskelig, noe som gjorde at frykten hos rivalene forsvant, sier han til danske Metroxpress.

– Ikke sett henne bedre

Wozniacki har imidlertid kommet sterkt tilbake etter bruddet.

Etter en periode med dårlige resultater tidligere i år, har hun imponert under årets US Open. Også McIlroy har spilt bedre.

Tenniseksperten Michael Mortensen, som var Wozniackis trener i en kort periode, mener Wozniacki nå er bedre enn noengang.

– I den perioden hun var sammen med Rory var fokuset et helt annet sted, og det hadde innflytelse på spillet hennes. Da vi reiste kunne jeg se på henne at det ikke gjorde vondt å tape kamper, selv om hun gjerne ville vinne, sier den danske tenniseksperten.

– Jeg har aldri sett henne bedre enn hun er akkurat nå. Hun er bedre nå enn da hun var nummer en i verden, sier Mortensen.

I sin første Grand Slam-kvartfinale siden 2012, slo hun italienske Sara Errani enkelt med sifrene 6-0, 6-1. Nå venter kinesiske Peng Shuai i semifinalen før en eventuell finale.

Motstander der blir etter alle solemerker Serena Williams.

Tennislegende er imponert

Den amerikanske tennislegenden Chris Evert (bl.a. seks US Open-titler og sju French Open-titler) er fan av den danske tennisspilleren. Hun mener også at bruddet har endret spillet til den danske spilleren.

Chris Evert

TENNISLEGENDE: Chris Evert mener Wozniacki fremstår som en helt annen spiller nå.

Foto: Rick Rycroft / Ap

Selv fikk Evert mye medieoppmerksomhet på grunn av sitt forhold til tennisstjernen Jimmy Connors på 70-tallet da begge var på toppen av sine karrierer. I 2008 giftet hun seg med den australske golfspilleren Greg Norman.

– Hun virker langt mer komfortabel. Hun er en helt annen spiller nå, det virker nesten som om det (bruddet) har forløst noe i henne. Hun spiller modigere, og har gjennomgått en stor forandring, sier hun.

– Jeg er sikker på at hun var knust etter bruddet. Men hun har kommet sterkt tilbake og bruker energien, angsten og spenningen i tennisspillet, sier hun til US Today.

– Det føles ganske bra

Maria Sjarapova tapte for dansken i 4. runde i US Open, etter å ha vunnet de tre forrige møtene med Wozniacki. Hun ser en klar utvikling i spillet hennes.

– Bevegelsene er veldig gode. Hun har alltid vært i god form, men nå virker hun også bedre i det defensive spillet, mener hun.

Wozniacki, som også ligger i trening for å løpe New York Marathon 2. november, forteller at hun har trent hardt for å komme tilbake.

– Jeg synes at jeg har jobbet bra de siste månedene. Jeg gir aldri opp. Jeg har bevist at andre har tatt feil mange ganger før. Da jeg var yngre ble jeg fortalt at jeg aldri ville nå topp 100, topp 50 eller topp 30. Hver gang har jeg vist at de tok feil. Det føles ganske bra, sier hun ifølge New York Times.

Siste nytt

 • Ødegaard ute med brudd i foten

  Martin Ødegaard vil ikke spille mer for nederlandske Heerenveen før jul. 18-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Det bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten mandag.

  – Det er et brudd oppe på den ene vristen, sier Ødegaard til avisen.

  Martin Ødegaard går dermed glipp av de siste tre seriekampene før julepausen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sørloth og Wikheim med nye mål

  Alexander Sørloth og Gustav Wikheim var involvert i samtlige mål da Midtjylland vant 4-0 over Randers i dansk superliga mandag.

  Sørloth ga Midtjylland ledelsen etter 32 minutter. Wikheim toppet kvelden med å sette inn kveldens fjerde mål.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Russland til kvartfinale i VM

  Russland slo Sør-Korea etter stor dramatikk i 1/8-finalen i håndball-VM mandag. Russerne vant 36-35 etter ekstraomganger. Dersom Norge slår Spania, venter dermed en kvartfinale mot Russland onsdag.

  Russia's Anna Wjachirewa
  Foto: Klaus-dietmar Gabbert / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal