Skøyteforbundet om Wotherspoon: – Et kupp

Jeremy Wotherspoon er ny sprinttrener for det norske skøytelandslaget. Et samarbeid mellom Fana IL og skøyteforbundet gjør avtalen mulig.

Wotherspoon er ny sprinttrener på landslaget

– Det føles bra å bli del av et lag med stor skøytehistorie, sier canadieren til NRK.

– Da jeg var liten pleide jeg å se opp til Norge, som en av de store skøytenasjonene. Nå gleder jeg meg til å bli en del av laget, legger Wotherspoon til.

Skøyteforbundet henter sprinttreneren fra privatlaget Norges Skøyteakademi, hvor Wotherspoon har vært i et drøyt år.

– Hvis det går an å være sikker på en ansettelse så vil jeg si at vi er det nå, sier generalsekretær i skøyteforbundet, Halvor Lauvstad.

Mener skøytelandslaget har stort potensiale

Wotherspoon sier han er henrykt over å kunne jobbe på det norske landslaget.

– Jeg ser stort potensial i dette laget, i tillegg til masse talent. Mange av utøverne har ferdigheter som ikke nødvendigvis trenger å forbedres, men finslipes. Jeg tror vi kan oppnå gode resultater sammen.

​39-åringen hadde verdensrekorden på 500 meter med tiden 34,03. Senere ble den slått av Pavel Kulizjnikov, som for en måned siden ble tatt i doping.

– Han vet mye om trening og hva som skal til, og han er blant de aller beste vi kan få som trener, sa Håvard Bøkko om Wotherspoon ifjor.

Wother om ansettelsen.

Samarbeid med Fana IL gjorde avtalen mulig

Norges skøyteforbund har jobbet med å sjekke om de hadde nok midler til å beholde canadieren i Norge.

– Vi har strammet inn på driften, samtidig som Fana IL bidrar med en god pengesum, sier Lauvstad.

– Som en del av avtalen skal han utvikle trenere og ledere i Bergen, samtidig som han er landslagstrener.

Wotherspoon tok sine første seire i verdenscupen i 1997 og i 1998 tok han sølvmedalje på 500 meter under OL i Nagano. Men han er ifølge Lauvstad ikke bare god på skøyter.

– Han trives godt og fungerer bra i Norge. Wotherspoon er rett og slett en kjernekar. For oss er det et kupp! Det er fantastisk for oss, avslutter Lauvstad.

Tidenes beste skøytesprinter Jeremy Wotherspoon er nær ved å bli norsk skøytetrener. Bare detaljer gjenstår før canadieren, som fortsatt har verdensrekorden på 500 meter, signerer en avtale. Reporter: Morten Stenberg, foto: Tobias Prosch Simonsen og redigering: Wilhelm Sverdvik.

Siste nytt

 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde.

  Det plasserte ham på en fin 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Det er likevel mange spillere som ennå ikke er ferdig med sin avslutningsrunde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Molde-seier i høljeregnet

  Molde knuste Tromsø 3-0 i Eliteserien i fotball for menn. Leke James ga Molde ledelsen i siste minutt av første omgang. Innbytter Mathis Bolly gjorde 2-0, og seks minutter før slutt økte Molde ved Etzaz Hussain. Dermed trygget Molde serieledelsen.

  TIL - Molde
  Foto: Tore Meek

Sendeplan

Kl. Program Kanal