Woods etter skrekkturneringen: – Jeg fant aldri ut av det

Tiger Woods (37) fullførte en av sine svakeste turneringer noensinne natt til søndag. Det lover dårlig foran US Open som starter om ti dager.

Tiger Woods

Tiger Woods - her på vei opp av et sidevannshinder under sisterunden natt til mandag.

Foto: Scott Halleran / Getty Images

Woods brukte totalt 296 slag i løpet av de fire rundene ved Muirfield Village Golf Club - altså åtte over par - hans neste verste totalscore noensinne.

Tiger Woods

Tiger Woods måtte flere ganger slå seg ut av den høye «roughen» utenfor fairway.

Foto: MATT SULLIVAN / Reuters

Den eneste turneringen der Woods har levert svakere, var under WGC Bridgestone-turneringen i 2010 (298 slag).

– Det var bare en dårlig uke. Det kan skje hvem som helst, sa Woods etter det rekordsvake resultatet.

Traff bunkere og vann

Verdenseneren åpnet turneringen med en godkjent 71-runde, ett slag under par, men derfra og ut gikk det meste imot den verdensberømte golferen.

Andrerunden endte på 74 slag, før 37-åringen gikk av banen med hele 79 slag etter den tredje runden.

Det forferdelige resultatet på tredjerunden fikk Woods til å miste besinnelsen, og super-Tiger nektet å la seg intervjue etter fiaskoen.

Natt til mandag reddet han stumpene med en runde på par, altså 72 slag. Det ga ham uansett en lite oppløftende 65.-plass i turneringen.

Woods slo gode utslag gjennom hele turneringen, men slet med å finne riktig hastighet på greenene.

– Jeg trodde ikke greenene skulle være så raske her. Jeg fant aldri ut av hvor raske de var, forklarte Woods, som totalt måtte bruke 119 putter i løpet av turneringen - et uvanlig høyt tall med tanke på Woods' kaliber.

Turneringen ble vunnet av amerikanske Matt Kuchar, som endte hele 12 slag under par - altså 20 (!) slag bedre enn Tiger Woods.

Kan snu fort

At Woods spiller dårlig før en av de store major-turneringene, er imidlertid ikke nytt.

Amerikaneren endte på 22.-plass i den siste turneringen før US Open i 2002 - da endte det med seier.

Amerikanske golfjournalister spår at Tiger vil være tilbake til sitt gamle jeg når US Open, en av de fire store turneringene i golfsirkuset, starter 13. juni.

Siste nytt

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sølv og bronse i skiskytter-EM

  Tarjei Bø og Endre Strømsheim tok henholdsvis sølv og bronse på herrenes normaldistanse i EM i skiskyting. Bø ledet etter siste skyting, men måtte nøye seg med sølv kun 3,7 sekunder bak bulgarske Krasimir Anev.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bjørnstad til Seefeld etter sykdom

  Kombinertutøver Espen Bjørnstad har slitt med sykdom, men onsdag reiste han nedover til Seefeld. Resten av laget reiste mandag. Bjørnstad har kun trent to ganger tidligere i VM-bakken, og nå rekker han bare to treningshopp før mesterskapet er i gang.

  Espen Bjørnstad
  Foto: Andreas Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal