NRK Meny
Normal

Wimbledon-vinnerens sjokkmelding: – Dette var faktisk min siste kamp

Franske Marion Bartoli (28) sjokkerte tennisverden med å legge opp natt til torsdag - bare 32 dager etter at hun vant Wimbledon for første gang.

Den franske 28-åringen vant den prestisjetunge turneringen for bare fem uker siden, men etter at hun tapte i andre runde av WTA-turneringen i Cincinnati i natt, kom sjokkmeldingen: hun gir seg.

VIDEO: Franske Marion Bartoli forteller hvorfor hun legger opp

Den franske 28-åringen vant den prestisjetunge turneringen for bare fem uker siden, men etter at hun tapte i andre runde av WTA-turneringen i Cincinnati i natt, kom sjokkmeldingen: hun gir seg.

Bartoli

Marion Bartoli slet med å holde tårene tilbake mens hun fortalte om hvordan smertene har satt en stopper for videre tennissatsing.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Afp

– Dette er ikke lett, og det er aldri et riktig tidspunkt å kunngjøre noe sånt. Men dette var faktisk min siste kamp, sa Bartoli – til stor forbauselse fra pressen.

Har spilt med konstante smerter

Bartoli forteller at tennissatsingen har gitt henne store smerter i rygg, hofter og ankelledd, og at hun føler det er på tide å legge racketen på hylla.

– Kroppen min klarer rett og slett ikke mer. Det er på tide å kalle dette en karriere. Jeg føler det er på tide at jeg gir meg, fortsatte hun mens tårene trillet.

Bartoli er ranket som nummer sju i verden, men natt til torsdag fikk hun det ikke til å stemme mot 25.-seedede Simona Halep fra Romania.

Gråt under presseseanse

Den franske Wimbledon-vinneren tapte 3-6, 6-4, 6-1. Der og da så det ikke ut til at Bartoli hadde tenkt å gi seg. To timer senere kom kunngjøringen.

Øynene var tårevåte og røde da hun offentliggjorde sin pensjon fra tennissporten.

– Jeg har smerter overalt etter bare en time med tennis. Jeg har gitt alt jeg har. Nå er det nok, sa hun.

Bartoli har vunnet 8 WTA-turneringer i løpet av karrieren, med årets Wimbledon-seier som det store høydepunktet. Hun var også i Wimbledon-finalen i 2007, men tapte den gang for Serena Williams.

Siste nytt

 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal