Wimbledon-vinnerens sjokkmelding: – Dette var faktisk min siste kamp

Franske Marion Bartoli (28) sjokkerte tennisverden med å legge opp natt til torsdag - bare 32 dager etter at hun vant Wimbledon for første gang.

Den franske 28-åringen vant den prestisjetunge turneringen for bare fem uker siden, men etter at hun tapte i andre runde av WTA-turneringen i Cincinnati i natt, kom sjokkmeldingen: hun gir seg.

VIDEO: Franske Marion Bartoli forteller hvorfor hun legger opp

Den franske 28-åringen vant den prestisjetunge turneringen for bare fem uker siden, men etter at hun tapte i andre runde av WTA-turneringen i Cincinnati i natt, kom sjokkmeldingen: hun gir seg.

Bartoli

Marion Bartoli slet med å holde tårene tilbake mens hun fortalte om hvordan smertene har satt en stopper for videre tennissatsing.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Afp

– Dette er ikke lett, og det er aldri et riktig tidspunkt å kunngjøre noe sånt. Men dette var faktisk min siste kamp, sa Bartoli – til stor forbauselse fra pressen.

Har spilt med konstante smerter

Bartoli forteller at tennissatsingen har gitt henne store smerter i rygg, hofter og ankelledd, og at hun føler det er på tide å legge racketen på hylla.

– Kroppen min klarer rett og slett ikke mer. Det er på tide å kalle dette en karriere. Jeg føler det er på tide at jeg gir meg, fortsatte hun mens tårene trillet.

Bartoli er ranket som nummer sju i verden, men natt til torsdag fikk hun det ikke til å stemme mot 25.-seedede Simona Halep fra Romania.

Gråt under presseseanse

Den franske Wimbledon-vinneren tapte 3-6, 6-4, 6-1. Der og da så det ikke ut til at Bartoli hadde tenkt å gi seg. To timer senere kom kunngjøringen.

Øynene var tårevåte og røde da hun offentliggjorde sin pensjon fra tennissporten.

– Jeg har smerter overalt etter bare en time med tennis. Jeg har gitt alt jeg har. Nå er det nok, sa hun.

Bartoli har vunnet 8 WTA-turneringer i løpet av karrieren, med årets Wimbledon-seier som det store høydepunktet. Hun var også i Wimbledon-finalen i 2007, men tapte den gang for Serena Williams.

Siste nytt

 • Messi ut med armskade

  Lionel Messi landet forkjært og hadde store smerter i den ene armen. Han prøvde å spille videre med bandasjert arm, men klarte ikke å fortsette toppkampen mot Sevilla.

  Det er ikke klart hvor alvorlig det er. Om bare en uke skal Barcelona møte Real Madrid til sesongens første El Clasico.

  Messi løp inn i ryggen på en motspiller og gikk i bakken uten å få tatt seg skikkelig for.

  Lionel Messi
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Norge ikkje til curling-finale

  Det norske laget blei slått 7-3 av heimelaget Canada i semifinalen i miks-VM i curling. Det stod 3-3 etter fem omgangar, men Canada vann både omgang 6 og 7 med 2-0, og Norge valde å gi opp.

  I natt skal Ingvild Skagas mannskap spele mot Russland om bronsen. Canada møter Spania i finalen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal