NRK Meny
Normal

Nå kan Serena Williams bli like stor som Steffi Graf

Serena Williams er klar for sin 26. Grand Slam-finale etter 6-0, 6-4 mot verdensfirer Agnieszka Radwanska i Australian Open-turneringen torsdag.

Serena Williams

KAN TANGERE LEGENDEN: Serena Williams er storfavoritt i Australia-finalen etter seier over polske Agnieszka Radwanska i natt

Foto: WILLIAM WEST / Afp

For sjuende gang er verdensener Williams klar for finalen i Melbourne. De seks første har hun vunnet. I lørdagens finale venter verdenssekser Angelique Kerber, som slo ut britiske Johanna Konta (nr. 47 i verden) med 7-5, 6-2 i den andre semifinalen.

– Jeg er glad for å være i enda en finale. Det er knapt til å tro, sa Williams.

Tyske Steffi Graf er nest mest-vinnende i Grand Slam-turneringer med sine 22 seirer. Williams står med 21 og vil dermed tangere Graf med seier i årets Australian Open.

Flest seirer har Margaret Court, som vant hele 24 Grand Slam-titler.

Regjerende mester Williams brukte bare 20 minutter på å sikre åpningssettet.

34-åringen tok helt fri fra tennis etter US Open i september. – Jeg trengte tid for å lade meg opp igjen, sa hun etter semifinalen. – Derfor er jeg ekstra glad for å være i finalen.

Tysk finaledebutant

Angelique Kerber

DEBUTANT: Tyske Angelique Kerber er klar for sin første Grand Slam-finale

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Det er første gang Kerber tar seg til storfinale. 28-åringen fikk trøbbel med sensasjonen Konta i åpningssettet, men hadde langt bedre kontroll i det andre.

– Jeg skal gi alt i finalen. Jeg har ingenting å tape. Jeg ser fram til den kampen, sa Kerber om det som venter i lørdagens finale, hvor Williams er megafavoritt.

Ikke siden 1996 har en tysk jente spilt finale i Melbourne. Anke Hüber tapte mot Monica Seles. Forrige tyske seier i Australian Open kom ved Graf i 1994.

De to finalistene har møtt hverandre seks ganger, og Williams har vunnet fem av dem.

Siste nytt

 • Fransk seier på 10. etappe

  Julian Alaphilippe gikk til topps på den 10. etappen i Tour de France. Franskmannen angrep på den nest siste stigningen, og sikret årets første franske seier. 26-åringen tok også over klatretrøyen. Det er hans første etappesier i Tour de France noensinne.

  Alaphillipe
  Foto: Philippe Lopez / AFP
 • Johansson slapp med skrekken

  Robert Johansson (28) slapp med skrekken då han fall på 126 meter under trening i polske Wisla tysdag.

  – Han er heldigvis ikkje skadd, berre skrubbsår på olbogen, seier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

  RAW AIR finalen Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal