Hopp til innhold

– Uttalelsene var sexistiske og rasistiske

Serena Williams er nådeløs etter at hun og søsteren Venus ble kalt «tennis-brødrene» av den russiske tennispresidenten.

Serena Williams

Serena Williams føler seg mobbet av den russiske tennispresidenten, sa hun på en pressekonferanse i Singapore søndag morgen.

Foto: ROSLAN RAHMAN / Afp

Det var i et russisk TV-show at tennispresidenten Tsjamil Tarpitsjev omtalte Serena og Venus Williams som «tennis-brødrene». Uttalelsen skal ha vært humoristisk ment, men ikke alle har tolket det slik.

OLYMPICS-SOCHI/FLAME Prince Albert II of Monaco and Russian tennis team captain and President of the Russian Tennis Federation Shamil Tarpischev take part in the Sochi 2014 Winter Olympic torch relay in central Moscow

Her poserer Tsjamil Tarpitsjev (t.v.) sammen med prins Albert av Monaco under fakkelstafetten før OL i Sotsji. Nå er ikke Tarpitsjev like populær.

Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Lørdag ble det kjent at tennissportens kvinneforbund WTA utestengte Tapitsjev fra all aktivitet på WTA-touren i et år.

Presidenten, som også er IOC-medlem, må dessuten betale rundt 150.000 norske kroner i bot.

– Mobbing

Søndag kom verdensener Serena Williams med sin reaksjon. Hun er adskillig mer imponert over WTAs håndtering av saken enn Tapitsjevs uttalelser.

– Uttalelsene hans var veldig hensynsløs. De var ekstremt sexistiske, og samtidig rasistiske. På en måte var det mobbing, sier Williams ifølge nyhetsbyrået AFP på en pressekonferanse i Singapore.

– Jeg synes WTA gjorde en meget god jobb. De tok grep umiddelbart, fastslår Williams

– Respektløst

Også den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova, som er nummer to på verdensrankingen, er sterkt kritisk til uttalelsene fra sjefen i hennes nasjonale

På en måte var det mobbing.

Venus Williams

forbund.

– Det var en respektløs uttalelse, og jeg er glad mange – inkluderte WTA – har stått opp mot det som ble sagt, sier Sjarapova, og fortsetter:

– Det var veldig upassende, særlig fra en person i hans posisjon i idretten og IOC. Det var rett og slett veldig uansvarlig av ham.

– Tatt ut av kontekst

Tsjamil Tarpitsjev har, som han ble pålagt av WTA, beklaget uttalelsen. Å si at han framstår som en angrende synder, vil likevel være å ta hardt i.

– Jeg beklager at spøken, som ble tatt ut av kontekst, har skapt så mye oppmerksomhet. Jeg synes ikke denne historien fortjener så mye oppmerksomhet som den får. Alt jeg sa på TV var sagt uten vonde hensikter, fastholder Tarpitsjev.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal