Normal

– Uttalelsene var sexistiske og rasistiske

Serena Williams er nådeløs etter at hun og søsteren Venus ble kalt «tennis-brødrene» av den russiske tennispresidenten.

Serena Williams

Serena Williams føler seg mobbet av den russiske tennispresidenten, sa hun på en pressekonferanse i Singapore søndag morgen.

Foto: ROSLAN RAHMAN / Afp

Det var i et russisk TV-show at tennispresidenten Tsjamil Tarpitsjev omtalte Serena og Venus Williams som «tennis-brødrene». Uttalelsen skal ha vært humoristisk ment, men ikke alle har tolket det slik.

OLYMPICS-SOCHI/FLAME Prince Albert II of Monaco and Russian tennis team captain and President of the Russian Tennis Federation Shamil Tarpischev take part in the Sochi 2014 Winter Olympic torch relay in central Moscow

Her poserer Tsjamil Tarpitsjev (t.v.) sammen med prins Albert av Monaco under fakkelstafetten før OL i Sotsji. Nå er ikke Tarpitsjev like populær.

Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Lørdag ble det kjent at tennissportens kvinneforbund WTA utestengte Tapitsjev fra all aktivitet på WTA-touren i et år.

Presidenten, som også er IOC-medlem, må dessuten betale rundt 150.000 norske kroner i bot.

– Mobbing

Søndag kom verdensener Serena Williams med sin reaksjon. Hun er adskillig mer imponert over WTAs håndtering av saken enn Tapitsjevs uttalelser.

– Uttalelsene hans var veldig hensynsløs. De var ekstremt sexistiske, og samtidig rasistiske. På en måte var det mobbing, sier Williams ifølge nyhetsbyrået AFP på en pressekonferanse i Singapore.

– Jeg synes WTA gjorde en meget god jobb. De tok grep umiddelbart, fastslår Williams

– Respektløst

Også den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova, som er nummer to på verdensrankingen, er sterkt kritisk til uttalelsene fra sjefen i hennes nasjonale

På en måte var det mobbing.

Venus Williams

forbund.

– Det var en respektløs uttalelse, og jeg er glad mange – inkluderte WTA – har stått opp mot det som ble sagt, sier Sjarapova, og fortsetter:

– Det var veldig upassende, særlig fra en person i hans posisjon i idretten og IOC. Det var rett og slett veldig uansvarlig av ham.

– Tatt ut av kontekst

Tsjamil Tarpitsjev har, som han ble pålagt av WTA, beklaget uttalelsen. Å si at han framstår som en angrende synder, vil likevel være å ta hardt i.

– Jeg beklager at spøken, som ble tatt ut av kontekst, har skapt så mye oppmerksomhet. Jeg synes ikke denne historien fortjener så mye oppmerksomhet som den får. Alt jeg sa på TV var sagt uten vonde hensikter, fastholder Tarpitsjev.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal