NRK Meny
Normal

Williams-finale for 3. gang

Regjerende mester Venus Williams er igjen klar for Wimbledon-finalen. Der møter hun lillesøsteren Serena.

Venus og Serena Williams
Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

I 1884 ble den første kvinnelige Wimbledon-finalen spilt mellom søstrene Maud og Lillian Watson. 124 år senere er det to amerikanske søstre som skal kjempe om heder og ære på gressmatten.

Venus og Serena har møttes der to ganger tidligere, i 2002 og 2003. Serena vant begge ganger. Men det er også de eneste triumfene hun har fra den prestisjefylte turneringen.

Wimbledons resultatservice

Trioen Ana Ivanovic (seedet 1), Jelena Jankovic (2) og Maria Sjarapova (3) kom til turneringen for å plante sitt flagg på tennisens Mount Everest. Men de feilet stort. Og da var det åpent for det amerikanske søsterparet.

Venus vant i dag semifinalen mot femte-seedede Jelena Dementjeva fra Russland 6-1 7-6, og ble med det klar for sin syvende Wimbledon-finale.

I torsdagens semifinale mot Jelena Dementjeva viste hun at hun er en av de aller beste spillerne på gress iallfall i ett sett.

Siste nyheter fra Wimbledon

Suveren

I åpningssettet var hun suveren. De frammøtte fikk se en skikkelig oppvisning i godt spill. Etter å ha feiet gressmattene med sin russiske motstander kunne hun hovere med 6-1-seier.

I annet sett var Dementjeva mer med på notene. Eller kanskje Venus' tanker allerede dreide seg om finalen. Etter et sett med mye flott tennis fra begge spillere var det Venus som kunne smile som hun har gjort siden turneringen startet forrige mandag.

- Hun ligner litt på meg i spillestilen. Hun har mye kraft så jeg visste at jeg måtte gjøre det vi begge gjør bare litt bedre.

Forrykende åpning

Det avgjørende annetsettet vant hun i tie-break

. Nå venter altså finale mot hennes yngre søster Serena. Williams-søstrene dominerer den prestisjefylte turneringen, som de har gjort så mange ganger før.

Venus' lillesøster gjorde akkurat som søsteren i sin semifinale.

Hun åpnet forrykende mot Zheng og vant åpningssettet 6-2, men i annet sett giret også Serena ned. Den kinesiske overraskelsesspilleren kjempet hardt for å detonere bomben, men måtte til slutt gi opp.

Etter et jevnt annetsett viste nemlig Serena at hun var bestemt på en finale mot storesøsteren. Amerikaneren vant i tiebreak.

- Hver Williams må kjempe for seg selv

- Jeg ville virkelig til finalen. Jeg var klar til å spille et tredje sett, men ville egentlig unngå det. Nå kommer jeg nok ikke til å snakke med Venus før etter finalen, sa Serena.

- Fram til nå har det handlet om å få oss begge til finalen. Nå må hver Williams kjempe for seg selv, sa Venus Williams.

Serena leder 5-1 i Grand Slam-finaler mot søsteren, men at det allerede er avgjort hvem av dem som skal vinne Wimbledon slik enkelte har skumlet om, vil ikke Venus godta.

- Jeg er ekstremt profesjonell i alt jeg gjør på og av banen. Jeg gjør mitt beste og jeg har også et tonn av respekt for meg selv og min familie. Så slikt snakk er respektløst mot meg, det jeg står for og min familie, sa hun da en journalist brakte ryktene på bane.

Søstrene har til sammen seks titler siden år 2000 (Venus fire, Serena to). I 2002 og 2003 gikk Serena seirende ut av finalen mot Venus.

Venus og Serena Williams
Foto: ALESSIA PIERDOMENICO / Reuters

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld