Hopp til innhold

Wiggins' hjelperytter vant etappen

NRKs journalist oppdaterer deg og svarer på spørsmål om dagens sjuende Tour de France-etappe. Rytterne ruller i gang kl. 12.15.

* Rytterne skal klatre opp det brutale fjellet La Plance des Belles Filles. Bruddet er nå tatt igjen.

* Flere av sammenlagtfavorittene faller av lasset opp de stupbratte fjellsidene. Samuel Sanchez, Robert Gesink, Franck Schleck er alle ute av tetgruppa. Team Sky, med Chris Froome i front, kjører glimrende. Bradley Wiggins, Cadel Evans og Vincenzo Nibali henger med og kjemper om etappeseieren.

* Chris Froome, Bradley Wiggins' hjelperytter, vinner etappen! Evans blir nummer to, Wiggins nummer tre - begge to på samme tid. Nibali blir nummer fire.

I dag vil rytterne få den første smaken av fjell. De siste 5,9 kilometerne er en kategori 1-stigning. Det er godt mulig at sammenlagtfavorittene Bradley Wiggins og Cadel Evans prøver å tjene noen sekunder her. Selve etappen er 199 kilometer fra Tomblaine til La Planche des Belles Filles.

Tittelforsvarer Cadel Evans er i hvert fall i god form og klar for en tøff dag på sykkelsetet etter en rolig start.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen med ny bragd: Satte bestenotering i verden på to engelske mil

Jakob Ingebrigtsen slo den nær 26 år gamle bestenoteringen til Daniel Komen i Paris.

Siste nytt

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste