NRK Meny
Normal

Wiggins: - Kristoff kan kjøre fra alle

Tour de France-vinner og olympisk mester Bradley Wiggins er ikke i tvil: Alexander Kristoff er best av alle akkurat nå.

Alexander Kristoff

FAVORITT: Alexander Kristoff.

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / Afp

– Du har ikke lyst til å ha med deg en sånn fyr inn på velodromen i Roubaix, sier Wiggins før søndagens ritt på den fryktede brusteinen.

Den britiske syklisten er på landeveien for siste gang i sin lange og suksessrike karriere.

Bradley Wiggins

SKRYTER: Bradley Wiggins er imponert over nordmannen.

Foto: LUC CLAESSEN / Afp

Etter både sammenlagtseier i Tour de France i 2012, OL-gull i London samme år og et utall andre meritter, satser han heretter på banesykling.

Et siste mål for Sky-rytteren er imidlertid å vinne helgens Paris-Roubaix før han gir seg med landeveissyklingen for å satse på banesykling frem mot OL i Rio.

– Jeg føler meg bedre enn på denne tiden i fjor. Men dette er et annerledes ritt. Du kan være i din aller beste form og likevel ende helt sist, forteller han.

Imponert over Kristoff

Wiggins er også smertelig klar over at han får hard konkurranse av formsterke Alexander Kristoff. Briten er en av mange som regner nordmannen som klar favoritt før rittet.

Ikke uten grunn. Kristoff ble onsdag den første syklisten som på én uke klarte bragden å vinne både Flandern rundt, tredagersrittet De Panne-Koksijde og Scheldeprijs.

– Han har seks seire på rad de siste to ukene. Han er den som er i best form, sier Bradley Wiggins.

Han tror ikke Kristoff har problemer med å takle stempelet som favoritt.

– Det må han tåle. Det er vanskelig å ikke være imponert over det han har gjort. Nå ser det ut som han behersker alt, tempoetapper og nå sist Flandern. Etter Flandern Rundt må man si han er favoritten, sier Wiggins.

– Noen kan alt

Bradley Wiggins mener at Alexander Kristoff og også John Degenkolb har vist at også sprintere kan vinne den tøffe brusteinsklassikeren, også kalt «Helvete i nord».

Rittet går over et svært ujevnt underlag i Nord-Frankrikes kullgruveområder. I år arrangeres det for 114. gang.

– Noen ryttere har jo alt. Før kunne ikke sprinterne vinne i Roubaix, men nå finnes de. Degenkolb (sykler for Team Giant-Shimano og en av Kristoffs utfordrere søndag) har vist at han kan. Og Kristoff kan komme alene til mål. Det beviste han sist søndag, skryter Wiggins.

Les også: Her trener Kristoff til «Helvete i nord»

Les også: – Dessverre vet vi for lite

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn