NRK Meny
Normal

Wiggins: – Av og til skulle jeg ønske jeg ikke vant

Sir Bradley Wiggins fikk oppfylt noen av sine største drømmer da han vant Tour de France og OL-gull, men etterpå fikk han det vanskelig.

CYCLING-BEL-PARISROUBAIX

Bradley Wiggins likte ikke oppmerksomheten som fulgte med suksessesongen hans.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

– Fra et personlig ståsted, så har det vært stunder jeg har ønsket jeg aldri hadde gjort det. Du kan forberede deg fysisk på å vinne touren, men du kan aldri forberede deg på det som skjer etterpå, sier Bradley Wiggins til The Guardian.

CYCLING-GBR-WIGGINS-FILES

Wiggins vant Tour de France i 2012.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp
SPORT-GAMES/ England's Bradley Wiggins stands on the podium before receiving his silver medal in men's 4000m team pursuit finals at the 2014 Commonwealth Games in Glasgow

Wiggins deltar i banesykling under Samveldelekene i Glasgow, og torsdag var han med på å vinne sølv på 4000 meter lag.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters

Team Sky-rytteren forteller at han slet med å takle det som skjedde etter han vant Tour de France og deretter OL-gull for to år siden.

– Det ble vilt en stund. Når man ser tilbake på det nå, så satte man ikke helt pris på det på tiden, du prøvde bare å ta det på strak arm... og drikke og sånt for å gjøre veien gjennom det enklere. Det var voldsomt. Jeg kan ikke helt forklare hvor mye det forandret alt, sier Wiggins.

Likte ikke oppmerksomheten

Det var først og fremst all oppmerksomheten syklisten fikk problemer med.

– Da jeg dro til Tour de France det året, var jeg relativt ukjent for folk flest. Da jeg kom hjem følte jeg meg som den mest berømte mannen i landet, sier han og utdyper:

– Det er utfordrende med den graden av berømthet når man bare vil gjøre normale ting sammen med barna sine og sånt. Det var hardt, men du lærer deg å leve med det, forklarer Wiggins.

Briten fikk ikke plass i årets tour, til tross for seier i Tour of California i vår. Laget ville heller satse på Chris Froome.

Wiggins har hatt det noe tyngre på sykkelsetet etter suksessesongen for to år siden. 34-åringen understreker at tiden etter seierene også bød på gode opplevelser.

– Det var fint at folk sa «det forandret livet mitt» og å få høre om ting som «Wiggo-effekten», det var positivt, sier han.

Kjører banesykling

Nå skal Wiggins delta i Samveldelekene, hvor han skal konkurrere i banesykling. Torsdag var han med på å ta sølvmedalje på 4000 meter lag. Wiggins har også tidligere drevet med banesykling tillegg til landeveissyklingen.

– Jeg tenkte det ville være den nest beste tingen. De siste seks eller syv ukene jeg har vært tilbake på banen har vært forfriskende for meg, og en god måte å distrahere meg fra all Tour de France-tullet, sier han.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Finale Real Madrid - Liverpool
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene