Hopp til innhold

– Den beste lagprestasjonen siden Lance Armstrongs tid

CHARTRES (NRK.no): Bradley Wiggins tok parademarsjen på forskudd og utklasset konkurrentene. Med tre ryttere på topp fem ble Skys dominans komplett den nest siste Tour de France-dagen.

Cycling Tour de France

Stolt og rørt kysset Bradley Wiggins den gule sammenlagttrøya etter dagens tempoetappe, som han vant i overlegen stil.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Slik var etappe 19: Fyldig referat

– Team Skys lagprestasjon er forrykende! Det er enormt imponerende det de har fått til, sier NRKs sykkelkommentator Jann Post.

Bradley Wiggins skal bare ta seg en liten søndagstur inn til Paris i morgen, så kan Sky-kapteinen endelig kalle seg sammenlagtvinner av Tour de France.

I egen klasse

– Jeg har sett for meg dette så lenge, å gå i mål med den gule trøyen. Det kunne ikke føles bedre. Jeg er så stolt av prestasjonene vi har gjort som lag, sier Wiggins til TV2.

På dagens tempoetappe var briten som forventet i egen klasse. Ingen var i nærheten av tiden hans.

Den nærmeste var selvsagt lagkameraten, landsmannen og nummer to i sammendraget, Chris Froome.

Han gikk i mål ett minutt og 16 sekunder bak sin kaptein. I tillegg ble Skys Richie Porte nummer fem på etappen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

CYCLING-FRA-TDF2012-TIME-TRIAL-WIGGINS

Bradley Wiggins kjørte et plettfritt temporitt og demonstrerte teknikk som kunne vært tatt fra læreboken.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Best siden Armstrong

Spurteeksperten på Sky, Mark Cavendish, vant gårsdagens etappe. Da var Wiggins rett og slett opptrekker for lagkameraten - en sjeldent hyggelig gest av en sammenlagtleder.

– Hele laget har vært veldig samkjørt. Det er den beste lagprestasjonen siden Lance Armstrongs tid med sitt beste lag (US Postal fra 1998-2005). I tillegg til toppgutta Wiggins og Froome har Cavendish vunnet to etapper, noe som bare topper prestasjonen, konkluderer Post.

Wiggins har vunnet to etapper i årets tour. Han vant også tempoen på den niende etappen.

– Dårligere konkurranse i år

Selv om Post har latt seg overbevise av Sky som lag, er han ikke like sikker på hvor enestående prestasjonene til Wiggins og Froome er isolert sett.

– Det er vanskelig å si, for vi må huske på at konkurransen har vært dårligere i år. Da tenker jeg på at Alberto Contador er ute og Andy Schleck måtte trekke seg på grunn av skade.

Den han mener har skuffet mest, er fjorårets sammenlagtvinner Cadel Evans.

– Evans har ikke hengt med i det hele tatt. Ikke engang i fjellene. Jeg kjenner ikke treningsopplegget hans, men årets prestasjon er rett og slett skuffende.

Rolig dag for Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen, også Sky-rytter, tok det som forventet piano på dagens etappe. Han skal jobbe for seier til Cavendish på sjarmøretappen i morgen.

– Jeg prøvde å kjøre fort til første sjekkpunkt, men så gikk det ikke mer, sier han til NRK.

Ingen av herrene på topp i sammendraget kommer til å gjøre fremstøt under morgendagens etappe, utover å posere med champagneglass i hånden.

Det er en gentleman´s agreement i touren at ingen angriper trøya på den siste dagen, uansett.

Vincenzo Nibali blir nummer tre i sammendraget. Han er nå seks minutter og 19 sekunder bak Wiggins. Froome er 3:21 bak sin kaptein.

Sportsnyheter

U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)

Solbakken tok ut Bobb – vraket sønnen

Manchester Citys Oscar Bobb (20) skal for første gang vise seg frem på A-landslaget. Markus Solbakken må bli hjemme denne gangen.

Siste nytt

 • Dommerne fra Liverpool-kampen vrakes

  De to VAR-dommerne som feilaktig annullerte en Liverpool-scoring mot Tottenham i helgen, får en pause fra kampene i neste runde, skriver BBC.

  Darren England og hans assistent Dan Cook har måttet tåle hard kritikk etter at de lot være å bryte inn da Luis Diaz feilaktig ble avvinket for offside. VAR-feilen kostet Liverpool et ledermål, og laget endte med å tape 1–2 i en kamp der det også fikk to røde kort.

  Dommerforeningen PGMOL har uttalt at målet burde blitt stående, og at tabben i VAR-rommet var en «betydelig menneskelig feil».

  Verken England eller Cook blir involvert i kommende helgs kamper i Premier League. Det blir derimot hoveddommeren og fjerdedommeren fra den nevnte kampen, Simon Hooper og Michael Oliver.

  BBC skriver at Hooper skal være VAR-dommer i kampen mellom Everton og Bournemouth, mens Oliver blir VAR-dommer i Luton – Tottenham og hoveddommer i toppkampen mellom Arsenal og Manchester City.

  (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Dette er U21-troppen mot Østerrike og Italia

  U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia.

  Keepere: Sander Tangvik (Rosenborg), Magnus Sjøeng (Vålerenga)

  Backer: Leo Fuhr Hjelde (Leeds), Nikolai Hopland (Aalesund), Halvor Rødølen Opsahl (HamKam), Max Williamsen (Kristiansund), Eskil Edh (Lillestrøm), Fredrik Sjøvold (Bodø/Glimt), David Møller Wolfe (AZ Alkmaar), Mathias Løvik (Molde), Frederik Oppegård (PSV Eindhoven).

  Midtbanespillere: Alwande Roaldsøy (Atalanta U23), Isak Hansen-Aarøen (Manchester United), Kristian Malt Arnstad (Anderlecht), Christos Zafeiris (Slavia Praha), Tobias Fjeld Gulliksen (Bodø/Glimt), Odin Thiago Holm (Celtic).

  Spisser: Thelonious Aasgaard (Wigan), Andreas Schjelderup (Benfica), Joel Mvuka (Lorient), Daniel Karlsbakk (Heerenveen), Seedy Jatta (Sturm Graz).

  Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober.

  (NTB)

  U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Australian Open tar grep etter kritikk – får én ekstra dag

  Australian Open skal for første gang starte på en søndag og utvides til 15 dager. Tiltaket gjøres for å unngå tenniskamper som varer hele natten.

  Det opplyser Grand Slam-arrangøren tre og en halv måned før turneringen går i gang. Grepet betyr at åpningsdagen framskyndes med ett døgn og legges til 14. januar.

  – Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra spillere og fans, og vi er glade over å kunne gi en løsning på sene kampavslutninger, sier Australian Open-direktør Craig Tiley.

  Han mener den ene ekstradagen vil gi et mer rettferdig oppsett. Nattkampene forsvinner ikke helt, men det blir færre av dem. Håpet er at man unngår oppgjør som strekker seg mot morgentimene.

  I årets utgave spilte veteranen Andy Murray og Thanasi Kokkinakis til klokken 04.05. Etterpå omtalte Murray det som «en farse».

  Australian Open er ikke den første Grand Slam-turneringen til å utvide til 15 dager. Roland-Garros har allerede det antallet, mens Wimbledon og US Open fortsatt holder seg på 14 dager. (NTB)

  Australian Open Djokovic
  Foto: Andrew Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste