Hopp til innhold

– Den beste lagprestasjonen siden Lance Armstrongs tid

CHARTRES (NRK.no): Bradley Wiggins tok parademarsjen på forskudd og utklasset konkurrentene. Med tre ryttere på topp fem ble Skys dominans komplett den nest siste Tour de France-dagen.

Cycling Tour de France

Stolt og rørt kysset Bradley Wiggins den gule sammenlagttrøya etter dagens tempoetappe, som han vant i overlegen stil.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Slik var etappe 19: Fyldig referat

– Team Skys lagprestasjon er forrykende! Det er enormt imponerende det de har fått til, sier NRKs sykkelkommentator Jann Post.

Bradley Wiggins skal bare ta seg en liten søndagstur inn til Paris i morgen, så kan Sky-kapteinen endelig kalle seg sammenlagtvinner av Tour de France.

I egen klasse

– Jeg har sett for meg dette så lenge, å gå i mål med den gule trøyen. Det kunne ikke føles bedre. Jeg er så stolt av prestasjonene vi har gjort som lag, sier Wiggins til TV2.

På dagens tempoetappe var briten som forventet i egen klasse. Ingen var i nærheten av tiden hans.

Den nærmeste var selvsagt lagkameraten, landsmannen og nummer to i sammendraget, Chris Froome.

Han gikk i mål ett minutt og 16 sekunder bak sin kaptein. I tillegg ble Skys Richie Porte nummer fem på etappen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

CYCLING-FRA-TDF2012-TIME-TRIAL-WIGGINS

Bradley Wiggins kjørte et plettfritt temporitt og demonstrerte teknikk som kunne vært tatt fra læreboken.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Best siden Armstrong

Spurteeksperten på Sky, Mark Cavendish, vant gårsdagens etappe. Da var Wiggins rett og slett opptrekker for lagkameraten - en sjeldent hyggelig gest av en sammenlagtleder.

– Hele laget har vært veldig samkjørt. Det er den beste lagprestasjonen siden Lance Armstrongs tid med sitt beste lag (US Postal fra 1998-2005). I tillegg til toppgutta Wiggins og Froome har Cavendish vunnet to etapper, noe som bare topper prestasjonen, konkluderer Post.

Wiggins har vunnet to etapper i årets tour. Han vant også tempoen på den niende etappen.

– Dårligere konkurranse i år

Selv om Post har latt seg overbevise av Sky som lag, er han ikke like sikker på hvor enestående prestasjonene til Wiggins og Froome er isolert sett.

– Det er vanskelig å si, for vi må huske på at konkurransen har vært dårligere i år. Da tenker jeg på at Alberto Contador er ute og Andy Schleck måtte trekke seg på grunn av skade.

Den han mener har skuffet mest, er fjorårets sammenlagtvinner Cadel Evans.

– Evans har ikke hengt med i det hele tatt. Ikke engang i fjellene. Jeg kjenner ikke treningsopplegget hans, men årets prestasjon er rett og slett skuffende.

Rolig dag for Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen, også Sky-rytter, tok det som forventet piano på dagens etappe. Han skal jobbe for seier til Cavendish på sjarmøretappen i morgen.

– Jeg prøvde å kjøre fort til første sjekkpunkt, men så gikk det ikke mer, sier han til NRK.

Ingen av herrene på topp i sammendraget kommer til å gjøre fremstøt under morgendagens etappe, utover å posere med champagneglass i hånden.

Det er en gentleman´s agreement i touren at ingen angriper trøya på den siste dagen, uansett.

Vincenzo Nibali blir nummer tre i sammendraget. Han er nå seks minutter og 19 sekunder bak Wiggins. Froome er 3:21 bak sin kaptein.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste