NRK Meny
Normal

Derfor kan Wiggins-bruddet hjelpe Boasson Hagen

Tapet av lagkaptein Bradley Wiggins kan hjelpe Edvald Boasson Hagen til flere etappeseire.

Cycling Tour De France

Her sendes Bradley Wiggins av sted mot sykehuset etter dagens velt. Tour de France 2011 er over for briten.

Foto: Christophe Ena / Ap

edvald

Her sykler Edvald Boasson Hagen i mål til sin første etappeseier noensinne i Tour de France torsdag. Sky-lagets marerittfredag kan paradoksalt nok slå positivt ut for gudbrandsdølen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

«Den enes død - den andres brød».

Slik kan situasjonen beskrives for Edvald Boasson Hagen etter at kapteinen på Sky, Bradley Wiggins, måtte bryte Tour de France fredag.

Følg 8. etappe av Tour de France fra kl 12.25

Siden laget nå ikke skal sykle for en sammenlagtseier til Wiggins åpner det nemlig muligheten for at nordmannnen kan gå for flere etappeseiere.

Nordmannen drar fordel av Wiggins' Tour-exit på to måter.

**For det første får han selv en friere rolle, hvilket betyr at han får lov til å gå i flere brudd og dermed jakte flere etappeseire.

**For det andre vil de rytterne som egentlig skulle hjulpet Wiggins nå kunne hjelpe Boasson Hagen. Grunnen er at nordmannen ses på som en av lagets sterkeste ryttere etter at han torsdag tok sin og lagets første etappeseier i «Touren» noensinne.

– Jeg har ikke studert rittet så langt fremover. Jeg må først se litt lengre frem i boka og så får vi ta det da, sier Boasson Hagen på spørsmål om hvordan han ser på muligheten til flere etappeseire.

Samleside: NRK.no gir deg alt om Tour de France

Saken fortsetter under video

Video Team Sky mistet den største stjernen på laget

VIDEO: Team Sky mistet den største stjernen på laget.

Stor kontrast

Fredagens etappe i Tour de France ble en mareritt-etappe for Edvald Boasson Hagens lag. De gikk fra å vinne sin første etappeseier til å miste «alt».

– Nå må vi som er igjen bite tennene sammen, få opp motet og fortsette. Vi skal gjøre så godt vi kan og fokusere på etappeseire, sier Hagen.

Det samme sier sportsdirektør i Sky, Dave Brailsford.

– Vi har fortsatt et sterkt lag. Nå handler det om å brette opp armene og utnytte de mulighetene vi har i resten av Touren og de mulighetene er etappeseire.

Skulle jakte Contador

Kaptein Bradley Wiggins (31) ble sendt til sykehus med kragebeinsbrudd etter en massevelt 37 kilometer unna målstreken fredag.

Velten dro også med seg flere andre sammenlagtkanoner. Verst gikk det likevel ut over briten, som måtte bryte og er ute av årets Tour.

Wiggins var lagets ener og har en fjerdeplass sammenlagt i Tour de France (2009) fra før. Han vant oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné og hadde siktet stilt inn på seierspallen i Paris.

Siste nytt

 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal