NRK Meny
Normal

Wetten om krasj: – Dette er total katastrofe

HAMAR/OSLO (NRK): Nederlandske Kjeld Nuis ble påkjørt og gikk nesten på trynet, men leverte likevel en 1500-meter i verdensklasse.

Skøyter

Kjeld Nuis

KJEMPELØP: Kjeld Nuis ble påkjørt, men leverte likevel et kjempeløp.

Foto: KAZUHIRO NOGI / Afp

– Det er en hodeløst Jan Szymanski! Han kjører jo rett inn i skøyta til Kjeld Nuis, utbrøt NRKs skøytekommentator Even Wetten da han fikk se reprisen av krasjen.

Uhellet skjedde under den første vekslingen på 1500-meteren til Nuis og Szymanski. Førstnevnte hadde «forkjørsrett», men fikk plutselig den polske konkurrenten rett inn siden.

Gikk kjempeløp

Nuis holdt på å gå over ende, men klarte utrolig nok å holde seg på beina. Wetten trodde ikke sine egne øyne der han satt i kommentatorboksen i Vikingskipet.

– Det er total katastrofe! Dette var ille! Szymanski var på ingen måte våken der, og han blir diskvalifisert for den, sa Wetten, som var helt sikker på at nederlenderens løp var fullstendig ødelagt.

Men Nuis holdt hodet kalt på isen og klarte likevel å gå et fantomløp: 25-åringen gikk over målstreken til tiden 1.45,80 – som holdt til en meget sterk andreplass.

– Han holder roen, noe som er meget respektabelt av nederlenderen. Han leverer en 1500-meter i verdensklasse selv med dette tøvet, sa Wetten.

Komm.: Even Wetten.

SKUFFET: Sverre Lunde Pedersen ble beste nordmann på en skuffende sjetteplass.

Nordmennene skuffet

Nuis kunne imidlertid ikke gjøre noe med russeren Denis Juskov, som var fullstendig overlegen og vant med tiden 1.45,07.

Sverre Lunde Pedersen var også sjanseløs mot Juskov. Nordmannen ristet på hodet og slo ut med armene da han så tiden 1.46,64 på resultattavlen. Det holdt nemlig bare til en sjetteplass.

Håvard Bøkko gikk inn til en skuffende 14. plass, mens Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer 16.

Siste nytt

 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lorentzen rett utenfor pallen

  Håvard Lorentzen hadde heller ikke lørdag marginene på sin side under verdenscupen på skøyter. Han måtte ta til takke med fjerdeplass på 1000-meteren i Erfurt. Kjeld Nuis vant foran Hein Otterspeer og Mika Poutala

  Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
4-4-2 med Schau og Aune
VM skiflyging
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
EM kunstløp: Friløp, kvinner
EM kunstløp: Friløp isdans
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune