Hopp til innhold

NRKs skøyteekspert: – Forbundet bør nok banke på flere nederlandske dører

NRKs skøyteekspert Even Wetten håper skøytepresident Rune Gerhardsen har flere nederlandske kort på hånden hvis favoritt Gerard Kemkers takker nei til å bli ny landslagstrener.

NRKs skøyteekspert mener det fins mange gode alternativer hvis Gerard Kemkers sier nei til å bli ny norsk landslagstrener. Even Wetten trekker blant annet frem en tidligere nederlandsk storløper.

Kempkers

Gerard Kempkers er ønsket av det norske skøyteforbundet.

Foto: Matt Dunham / Ap

– Jeg håper at de ikke satser alt på én hest. Når det gjelder Kemkers så er det nok i stor grad et spørsmål om pris. Og det kan hende at han takker nei. Derfor håper jeg de gjør alt de kan for å sikre seg en internasjonal topptrener, og det finner de i Nederland.

– Det finnes en hel del nederlandske trenere som holder omtrent samme nivå som Kemkers. Og de kunne det være interessant å forespørre hvis Kemkers ikke takker ja. Det skal nok litt til for at han gjør det.

Bart Veldkamp er et av ekspertens alternativt til Kemkers.

– Han har mye av den kompetansen som kreves. han har trent med Kramer og under Kemkers. Dette er en mann jeg tror kan være tilgjengelig. Han trener bare et knippe belgiere, som han eventuelt kan ta med til Norge.

– Vi er attraktive

For den tidligere skøyteløperen er ikke i tvil om at landet det bør letes i er Nederland.

– Så definitivt. Jeg håper skøytepresidenten har flere navn på blokka og at de banker på flere dører enn Kemkers. Slik at de kan sikre seg en topptrener nå.

Han mener også at Norge – til tross for at resultatene har uteblitt de siste sesongene – er en attraktiv skøytenasjon for trenere.

– Vi er en skøytenasjon med god historikk og det gjør oss attraktive. Vi har kanskje aldri hatt bedre talenter enn det vi har nå. Men vi mangler to ting; resultater og en kultur og derfor mener jeg at vi nå trenger en internasjonal trener.

– Som X-files

Jarle Pedersen – som et et enstemmig skøytestyre onsdag vedtok å ikke gi videre kontrakt som landslagstrener – har ikke stor tro på at han kommer til å se Kemkers som sin etterfølger.

– Det er vanskelig å tro. Det blir litt som i X-files, du tror det ikke før du ser det, sier han.

Nå håper Pedersen at forbundet får på plass en ny trener raskt.

– Jeg håper på en snarlig avklaring. Det blir flåsete å si at man godt kan vente til sankthans med å få på plass en trener. Før det er det kanskje 80 treningsøkter og mye av grunnlaget er gjort. Så for lagets del håper jeg at de får på plass en trener så snart som mulig, sier den avtroppende landslagstreneren.

Norges skøyteforbund legger seg flate og forstår at Jarle Pedersen føler seg dårlig behandlet. I går bestemte et enstemmig forbundsstyre at Pedersen ikke får fortsette som landslagsjef.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal