NRK Meny
Normal

Samuelsen (18) byttet inn til straffesparkene

Maltesiske Birkirkara ble en mye vanskeligere motstander for West Ham enn ventet. Slaven Bilic byttet inn stjerneskuddet Martin Samuelsen (18) etter 119 minutter.

SOC/

SJOKKERTE WEST HAM: Fabrizio Miccoli satte inn 1-0 til Birkirkara.

Foto: Alan Walter / Action Images

For det tok ikke mer enn 15 minutter før italienske Fabrizio Miccoli (36) kontret inn 1-0 for det maltesiske laget.

Det norske «vidunderbarnet» Martin Samuelsen (18) ble sittende på West Ham-benken helt til det var spilt 119 minutter - og det lå nesten i kortene at manager Bilic ville ha unggutten til å delta i straffeskytingen.

Men den sjansen fikk nordmannen dessverre aldri - for West Ham scoret på alle straffeforsøkene sine, mens malteserne bommet én gang.

Dermed vant engelskmennene 5-3 på straffer, mens Birkirkara isolert sett vant kampen 1-0.

Martin Samuelsen

INNBYTTER: Martin Samuelsen kom inn etter 119 minutter mot malteserne.

Foto: Craig Brough / Reuters

«Umulig» å tape

Engelskmennene reiste til Malta med 1-0 i bagasjen fra det første oppgjøret. Nå hadde de fleste trodd at «arbeidsuhellet» på Boleyn Ground skulle repareres - de hadde i hvert fall ikke trodd at det skulle være mulig å spille like svakt en gang til eller tape kampen på Ta' Qali stadion.

Men det var før den snart pensjonerte fotballnomaden Miccoli viste gamle stjernetakter. Og det var før målscoreren fra det første oppgjøret, James Tomkins, ble utvist rett før pause.

Utvisningen var ironisk i seg selv, ettersom det var takket være fair play-reglene at laget fra Øst-London kunne ta seg videre til europacup-kvalifiseringen. Forrige sesong endte nemlig West Ham på 12. plass i Premier League.

Kjempet tappert

Med stor selvtillit og én mann mer kjempet lille Birkinkara tappert videre. Til tross for et til tider massivt West Ham-press greide lilleputtene å ri stormen av, til det var spilt 90 minutter og - til tross for en utvisning i andre ekstraomgang - helt til det var spilt 120 minutter.

Og det var bare så vidt Slaven Bilic rakk å bytte inn Martin Samuelsen for Matt Jarvis i det aller siste spilleminuttet.

Slik endte de to kampene mellom lagene (straffesparkene er ikke med):

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang