Pogba med tøff dom etter svak United-forestilling: – Vi spilte ikke bra

Etter bragden i mesterligaen mot Paris Saint-Germain har Manchester United slitt i både Europa, hjemlig liga og cup. Da de endelig skulle slå tilbake, leverte Ole Gunnar Solskjærs menn en tam forestilling mot West Ham.

X03807

GIR SINE INSTRUKSJONER: Ole Gunnar Solskjær, her underveis i kampen mot West Ham lørdag kveld.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– De spilte bedre enn oss, det blir riktig å si. Jeg tror ingen er uenige i det. Men vi kom unna med det. Noen ganger har vi tapt når vi burde ha vunnet, så gjennom en sesong så jevner det seg ut, sier Solskjær til BBC etter en knepen og heldig 2-1-seier mot West Ham.

– Spilte ikke bra

Nordmannen fikk se at Paul Pogba på mange måter alene reddet United fra et potensielt pinlig poengtap på eget gress.

Den franske United-stjernen sørget for ledelse fra straffemerket før pause. Han scoret også ti minutter før slutt, og på stillingen 1-1, igjen fra straffemerket. Det var nok til å sikre Manchester United tre kjærkomne poeng.

– Det var veldig åpent, men vi spilte ikke bra. Med de sjansene og rommene vi fikk, så spilte vi kanskje for tregt. Vi må fikse det. Vi skal lære av det og fokusere på neste kamp, sier Pogba selv til BT Sport etter kampen, ifølge BBC.

Saken fortsetter under videoen.

Innrømmer hell

Poengene var ikke bare kjærkomne, men også heldige. For i løpet av det siste kvarteret – og før Pogbas matchvinnerstraffe – var West Hams Michail Antonio to ganger bare centimetre unna å sikre bortelaget ledelse.

Det kunne sendt sjokkbølger innover Old Trafford og Manchester United-fansen, som etter å ha slått Paris Saint-Germain i Mesterligaen i mars, har opplevd tap mot Arsenal, Wolverhampton (FA cup og liga), samt Barcelona. Mellom de fire tapene har United bare notert seg for én sliteseier mot Watford. Mot West Ham ble det nok en sliteseier.

– Jeg synes vi hadde flaks. Du må bare «ta det». Av og til gjelder det det andre laget, men i dag tok vi det, sier Pogba.

Saken fortsetter under bildet.

AFP_1FM5RO

REDNINGSMANNEN: Paul Pogba (nummer to fra høyre), gratuleres av Marcus Rashford (høyre), Anthony Martial (venstre) og Andreas Pereira etter sitt andre mål for dagen.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

«Ikke i nærheten»

Blant TV 2s eksperter var også dommen over United tøff. Brede Hangeland slo fast at West Ham vant alle kategorier i statistikkene.

– Hvor er intensiteten i press- og kontringsspillet? Det trygge forsvarsspillet? Det er rett og slett ikke en god prestasjon av Manchester United, sier den tidligere Premier League-spilleren.

Kollega Petter Myhre mente det «spillemessig ikke var i nærheten av å være bra nok».

Tre poeng er likevel tre poeng. Dermed henger Solskjær og hans menn uansett fortsatt med i kampen om en topp fire-plassering i Premier League til slutt (se tabell i bunnen av saken).

Saken fortsetter under bildet.

X03807

FORTVILTE: West Ham misset to kjempesjanser. Da reagerte West Ham-manager Manuel Pellegrini slik.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Annulert scoring

Men United startet altså passivt på eget gress lørdag kveld og kunne fått en marerittåpning dersom dommeren hadde godkjent gjestenes mål allerede etter ni minutter.

Da fikk nemlig Felipe Anderson servert ballen alene med keeper David de Gea. West Ham-spissen banket ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

I ettertid viste det seg at det var en feil avgjørelse. United slapp med skrekken og begynte deretter å ta mer og mer over.

Billig straffe?

For i det 17. minutt oppstod en annen omdiskutert situasjon. Juan Mata gikk i bakken på 16-meterstreken etter kontakt med Robert Snodgrass. Det hele så litt billig ut og dommeren brukte et lite sekund på å tenke seg om før han pekte på ellevemetersmerket.

Saken fortsetter under bildet.

AFP_1FM50R

STRAFFE? Juan Mata får straffe etter å ha blitt taklet av Robert Snodgrass.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Straffe ble det i hvert fall. Uten sitt velkjente trippe-tilløp tok Paul Pogba noen lange steg mot ballen. Han skjøt omtrent midt i mål, mens keeper Lukasz Fabianski slengte seg til venstre. 1-0 var et faktum. Selv om kampen bølget frem og tilbake etter det, ble det ingen flere scoringer før pause.

Men kort tid etter hvilen kom kalddusjen for United. Et svakt utkast av de Gea endte i et brudd på midtbanen. Bortelaget øynet muligheten, stormet frem, og så slo Manuel Lanzini inn fra venstre.

På bakerste stolpe stod Anderson helt alene og klar for å score etter slett backspill av Marcos Rojo. Han gjorde heller ingen feil og satte inn 1-1.

Gigantsjanser og Pogba-mål

Kampen stod igjen og vippet etter West Hams mål. Michail Antonio hadde altså to kjempesjanser, men tverrliggeren og en strålende de Gea-redning sørget for at det fortsatt stod uavgjort.

X03807

AVGJØRENDE SITUASJON: Anthony Martial går i bakken og sikret United straffe drøye ti minutter før slutt. Mål ble det - og dermed seier til vertene.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Så, ti minutter før slutt, kom den avgjørende situasjonen. Litt ut av det blå kom Anthony Martial seg helt fri mot keeper Fabianski.

Inne i 16-meteren ble han taklet bakfra av en desperat Ryan Fredricks. Igjen fikk United straffe og Paul Pogba gjorde ingen feil. Det ble også kampens siste mål og det endte til slutt 2-1 til hjemmelaget.

Tror VAR kunne reddet West Ham

– Jeg synes vi skulle tatt tre poeng. Vi spilte mot United på Old Trafford og det var en god prestasjon. Dessverre klarte vi ikke å vinne. Jeg skal ikke klage på dommerne, fordi det var mange vanskelige situasjoner, men det var ikke straffe til Mata og vårt annullerte mål var ikke offside, sier Manuel Pellegrini etter kampen, og fortsetter:

– Det andre målet de scoret var en feil og også offside, selv om vi gjorde en feil i vårt eget spill. Med VAR tror jeg at vi hadde vunnet denne kampen, sier West Ham-manageren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kvadruppel bogey øydela for Hovland

  På 17 hol storspela Viktor Hovland i golfturneringa i Florida, og var på veg mot det heilt store. Då hadde han sju under par, inkludert fem strake birdiar, og åtte under par samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet, ein kvadruppel bogey. Sju under par blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

 • Birkebeinerrennet avlyst også i år

  Også i år er Birkebeinerrennt avlyst på grunn av korona og smittefrykt.

  Arrangørane melder at restriksjonanen gjorde det umogeleg å arrangere det tradisjonsrike rennet frå Rena til Lillehammer. Det skulle ha gått 20. mars.

  – Det er trist å bli tvinga til å avlyse for andre år på rad, seier dagleg leiar Eirik Torbjørnsen.

  Eliteløparane som skulle delteke, får eit erstatningsrenn ved Åre i Sverige.

  Birkebeinerrennet 2016
  Foto: Geir Olsen/BIRKEN
 • VG: To positive koronaprøver i VM

  To mennesker som er akkrediter til VM har testet positivt for koronaviruset og er isolert i Oberstdorf. Det bekrefter mediesjef Miriam Frietsch overfor VG.

  Arrangøren vil ikke svare på om de to positive prøvene gjelder utøvere, ledere eller mediefolk som er på plass i VM-byen.

  Ifølge Frietsch er det gjennomført 9000 prøver siden VM startet. Antallet inkluderer både hurtigtester og ordinære PCR-tester.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal