– Får se om det er lurt eller bare dumt

SOGNEFJELLET (NRK): Heidi Weng (23) skal øke treningskvaliteten. Men hun vil ikke avsløre hvordan.

Heidi Weng

HEMMELIGHETSFULL: Heidi Weng prøver noe nytt. Foreløpig vil hun ikke si hva.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

15 pallplasseringer. Det er hva Heidi Weng fikk med seg fra verdenscupsesongen som gikk. Men fortsatt venter hun på sin første verdenscupseier, og det begynner hun å bli ganske lei av.

Nå går hun nye veier for endelig å kunne legge både Marit Bjørgen og Therese Johaug bak seg på resultatlista i samme renn, slik at hun selv kan stå øverst på resultatlista.

– Det er et godt spørsmål. Jeg har satt opp en plan, og så får vi se om det hjelper. Jeg trener litt mer og litt ... , sier Weng til NRK, og lar det henge i lufta.

– Jeg vil ikke si det!

Hun har altså en liten hemmelighet på gang.

– Mange svake sider

– Jeg har prøvd å finne på noe lurt så får vi se om det er lurt eller om det bare er dumt, sier 23-åringen fra Ytre Enebakk.

Vi møter henne under landslagssamling på Sognefjellet. Og jenta som har individuell medalje fra både VM og OL, og to VM-gull i stafett, snakker litt om hva hun jobber med.

Det handler ikke om å trene mer, for de 820 timene hun trente i fjor synes hun var «mer enn nok». Derimot handler det om kvalitet.

– Jeg har mange svake sider, fastslår hun.

– «Flink» til å gi opp

– Treningsmessig er jeg for eksempel veldig «flink» til å gi opp ting jeg ikke klarer. Da må jeg kanskje være hardere mot meg sjøl og tenke at Marit Bjørgen er et hav foran, for da må jeg skjerpe meg litt, sier Weng.

– Motiverer det deg?

– Ja, det gjør det. I det siste har jeg vært ganske mye bedre på styrkeøktene enn jeg noen gang har vært. Så jeg må prøve å beholde mer kvalitet, for før har jeg sluntret unna litt, sier Weng.

– Jeg skal vise at selv om jeg er litt surrete og synes ting er litt kjedelig når jeg ikke får det til, så skal jeg søren meg bli flinkere nå!

Heidi Weng

VÆRSJUK: Heidi Weng drømmer om sol på kroppen mens hun skøyter rundt på Sognefjellet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Hovland fortsetter å imponere

  I Ohio fortsetter golfproffen Viktor Hovland å imponere. Halvveis i turneringen Workday Charity Open ligger nordmannen på en sjetteplass. Etter de to første rundene ligger han åtte slag under par. De avsluttende rundene spilles i helgen.

  Hovland
  Foto: Maddie Meyer / AFP
 • Johansen med målgivende

  Stefan Johansen kom inn og hadde målgivende da Fulham hadde få problemer mot Cardiff hjemme. 2-0-seieren gjør at Johansen og co. nå har fire strake seirer.

  Nordmannen kom inn etter timen og markerte seg umiddelbart etterpå. På 1-0 fikk Johansen ballen inne i Cardiff-boksen, før han fant Joshua Onomah, som hamret ballen i lengste hjørne.

  Fulham er nå på tredjeplass, fire poeng bak West Bromwich på opprykksplass.

  Johansen
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Søramerikansk VM-kvalik utsett

  Starten for den søramerikanske VM-kvalifiseringa i fotball i 2022 er utsett ytterlegare ein månad, til 8. oktober. Det betyr ekstremt tett program for landslaga.

  Kvalifiseringa skulle eigentleg teke til i mars, men blei utsett til september på grunn av koronaen.

  Det betyr at fire rundar må finne plass seinare i den allereie tettpakka kvalifiseringa. Laga skal gjennom 18 kampar, i tillegg til Copa America, før sommaren 2022.

  Argentina
  Foto: Frederic J. Brown / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal