NRK Meny
Normal

– Får se om det er lurt eller bare dumt

SOGNEFJELLET (NRK): Heidi Weng (23) skal øke treningskvaliteten. Men hun vil ikke avsløre hvordan.

Heidi Weng

HEMMELIGHETSFULL: Heidi Weng prøver noe nytt. Foreløpig vil hun ikke si hva.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

15 pallplasseringer. Det er hva Heidi Weng fikk med seg fra verdenscupsesongen som gikk. Men fortsatt venter hun på sin første verdenscupseier, og det begynner hun å bli ganske lei av.

Nå går hun nye veier for endelig å kunne legge både Marit Bjørgen og Therese Johaug bak seg på resultatlista i samme renn, slik at hun selv kan stå øverst på resultatlista.

– Det er et godt spørsmål. Jeg har satt opp en plan, og så får vi se om det hjelper. Jeg trener litt mer og litt ... , sier Weng til NRK, og lar det henge i lufta.

– Jeg vil ikke si det!

Hun har altså en liten hemmelighet på gang.

– Mange svake sider

– Jeg har prøvd å finne på noe lurt så får vi se om det er lurt eller om det bare er dumt, sier 23-åringen fra Ytre Enebakk.

Vi møter henne under landslagssamling på Sognefjellet. Og jenta som har individuell medalje fra både VM og OL, og to VM-gull i stafett, snakker litt om hva hun jobber med.

Det handler ikke om å trene mer, for de 820 timene hun trente i fjor synes hun var «mer enn nok». Derimot handler det om kvalitet.

– Jeg har mange svake sider, fastslår hun.

– «Flink» til å gi opp

– Treningsmessig er jeg for eksempel veldig «flink» til å gi opp ting jeg ikke klarer. Da må jeg kanskje være hardere mot meg sjøl og tenke at Marit Bjørgen er et hav foran, for da må jeg skjerpe meg litt, sier Weng.

– Motiverer det deg?

– Ja, det gjør det. I det siste har jeg vært ganske mye bedre på styrkeøktene enn jeg noen gang har vært. Så jeg må prøve å beholde mer kvalitet, for før har jeg sluntret unna litt, sier Weng.

– Jeg skal vise at selv om jeg er litt surrete og synes ting er litt kjedelig når jeg ikke får det til, så skal jeg søren meg bli flinkere nå!

Heidi Weng

VÆRSJUK: Heidi Weng drømmer om sol på kroppen mens hun skøyter rundt på Sognefjellet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live