– Får se om det er lurt eller bare dumt

SOGNEFJELLET (NRK): Heidi Weng (23) skal øke treningskvaliteten. Men hun vil ikke avsløre hvordan.

Heidi Weng

HEMMELIGHETSFULL: Heidi Weng prøver noe nytt. Foreløpig vil hun ikke si hva.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

15 pallplasseringer. Det er hva Heidi Weng fikk med seg fra verdenscupsesongen som gikk. Men fortsatt venter hun på sin første verdenscupseier, og det begynner hun å bli ganske lei av.

Nå går hun nye veier for endelig å kunne legge både Marit Bjørgen og Therese Johaug bak seg på resultatlista i samme renn, slik at hun selv kan stå øverst på resultatlista.

– Det er et godt spørsmål. Jeg har satt opp en plan, og så får vi se om det hjelper. Jeg trener litt mer og litt ... , sier Weng til NRK, og lar det henge i lufta.

– Jeg vil ikke si det!

Hun har altså en liten hemmelighet på gang.

– Mange svake sider

– Jeg har prøvd å finne på noe lurt så får vi se om det er lurt eller om det bare er dumt, sier 23-åringen fra Ytre Enebakk.

Vi møter henne under landslagssamling på Sognefjellet. Og jenta som har individuell medalje fra både VM og OL, og to VM-gull i stafett, snakker litt om hva hun jobber med.

Det handler ikke om å trene mer, for de 820 timene hun trente i fjor synes hun var «mer enn nok». Derimot handler det om kvalitet.

– Jeg har mange svake sider, fastslår hun.

– «Flink» til å gi opp

– Treningsmessig er jeg for eksempel veldig «flink» til å gi opp ting jeg ikke klarer. Da må jeg kanskje være hardere mot meg sjøl og tenke at Marit Bjørgen er et hav foran, for da må jeg skjerpe meg litt, sier Weng.

– Motiverer det deg?

– Ja, det gjør det. I det siste har jeg vært ganske mye bedre på styrkeøktene enn jeg noen gang har vært. Så jeg må prøve å beholde mer kvalitet, for før har jeg sluntret unna litt, sier Weng.

– Jeg skal vise at selv om jeg er litt surrete og synes ting er litt kjedelig når jeg ikke får det til, så skal jeg søren meg bli flinkere nå!

Heidi Weng

VÆRSJUK: Heidi Weng drømmer om sol på kroppen mens hun skøyter rundt på Sognefjellet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Da vinden snudde