Wenger beseiret endelig Mourinho

Arsène Wenger hadde ikke vunnet mot José Mourinho på 13 oppgjør. Søndag ledet han Arsenal til 1-0-seier over byrivalen Chelsea i Community Shield i hans 14. forsøk.

SOC/ Chelsea v Arsenal - FA Community Shield

TROFÉ: Arsenal kan juble for årets første trofé etter seieren i Community Shield.

Foto: Darren Staples / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sju kamper hadde endte med seier for portugiseren, mens seks hadde endt uavgjort. Søndag fikk Arsenal-manageren endelig vise at han kan hamle opp med Chelsea-sjefen.

Alex Oxlade-Chamberlain ble den avgjørende faktoren for «Gunners». Engelskmannen skar innover i banen og skrudde ballen elegant i det lengste hjørnet.

Årets første tittel

Arsenal var friske i den første omgangen med godt offensivt spill, som Chelsea til tider slet å henge med på. Defensivt hadde Arsenal-stopper Laurent Koscielny full kontroll på Chelsea-spiss Loïc Rémy, som ble erstattet av Radamel Falcao i pausen.

I annen omgang presset Chelsea på for utligning, men Arsenal forsvarte seg bra og i mål avverget tidligere Chelsea-keeper Petr Cech det som kom hans vei.

Mourinhos mannskaps press økte mot slutten, noe som ga rom for kontringer motsatt vei. Arsenal klarte ikke å omsette overgangsmulighetene, men stakk av med trofeet i Community Shield. Arsenal vant også tilsvarende kamp mot Manchester City i fjor.

Dermed er årets første tittel delt ut i England.

Cech vant mot gamle lagkamerater

SOC/ Chelsea v Arsenal - FA Community Shield

SEIER: Petr Cech kunne juble etter seieren mot gamle lagkamerater.

Foto: John Sibley / Reuters

Det var ikke bare Arsene Wengers første seier mot Mourinho. Det var også tidligere Chelsea-kepper Petr Cech sin første offisielle kamp i Arsenal-drakten.

Og mot sine gamle lagkamerater klarte han å holde buret rent. Blant annet gjorde han en kanonredning på et frispark av Oscar i den andre omgangen.

Cech slet med å få spilletid i Chelsea den siste tiden i den blå drakta. Dermed gikk han i sommer fra én London-klubb til en annen.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal