– Jeg vet ikke hva som skjedde

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Hverken Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg eller Ragnhild Haga fikk det til å stemme i OL-løypene.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

SKUFFET: Heidi Weng endte på niendeplass.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er litt vanskelig å si hva det var, det er nok litt sammensatt. Jeg synes jeg gikk ganske bra på ski, så jeg vet ikke helt hvorfor, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

– Jeg føler både formen og teknikken har stemt i det siste, men sånn er det i dag.

For selv om Marit Bjørgen imponerte med nok en OL-medalje, var en niende, 11. og 15. plass til henholdsvis Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga ikke som forventet.

– Skaper usikkerhet

Stafettgullet var på forhånd regnet som et av de sikreste kortene for Norges del. Nå er ikke NRKs ekspert Fredrik Aukland like sikker etter det han så på lørdagens 15 km.

– Den formen som jeg har sett at jentene holder, skaper usikkerhet. Jeg ser også at de svenske jentene leverer bra. Det er ikke gitt at Norge skal ta den, slik det ser ut nå, kommenterer han.

– Ser man på den norske innsatsen basert på forventningene våre, vil jeg si det har vært en svak norsk dag. Alle tre er kapable til å være topp tre, og slik løpet utviklet seg, synes jeg de falt ganske tidlig fra, sier Aukland.

 Ingvild Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg fikk det heller ikke til å stemme lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det var litt kaos

Heidi Weng startet OL med å skuffe stort. En niendeplass var langt unna det hun og andre hadde forventet.

– Jeg vet ikke hva som skjedde selv. Jeg synes det var litt kaos i klassiskdelen og brukte litt for mye krefter der, forteller Weng til NRK.

– Det er litt kjedelig at det er i mesterskap, men sånn er det. Når du ser pallen glipper blir du litt psyka ut. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men hadde ikke full klaff.

En skuffet Ragnhild Haga måtte innse at hun gikk et av sesongens dårligste renn.

– Jeg vet ikke om det var form, ski eller flere ting. Man må prøve å finne ut av det så man får forbedret seg, sier hun.

– Det var en litt merkelig opplevelse. Jeg er litt skuffa, men vi gleder oss veldig over Marits medalje, sier Haga.

Aukland

BEKYMRET: Fredrik Aukland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Skuffende

NRKs langrennskommentator Jann Post mener resultatene er skuffende med tanke på den sesongen de har lagt bak seg.

– Det er klart at det er skuffende når vi vet hva de har prestert. Vi så at de tre stod og pratet sammen i målområdet etter rennet. Det så ut som om de funderte på hva som hadde skjedd, sier Post.

Ekspertkommentator Torgeir Bjørn tror noen av jentene kan ha hatt problemer med føret.

– Vi skal ikke spekulere for mye, men det var vanskelige føreforhold. Noen gikk med tørrvoks og noen gikk med klister. Vi så i hvert fall store forskjeller på Kalla og Bjørgen, der Bjørgen hadde veldig trygt og godt feste i skyggepartiene og hadde veldig god glid, men hadde glatte ski der sola stekte.

– Jeg tror det har vært noen sånne utslag på Flugstad Østberg, Haga og Weng. Men formen er heller ikke som den har vært tidligere i vinter, påpeker han.

Se høydepunktene fra 15-kilometeren:

VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD

Siste nytt

 • – OL-utsettelse øker medaljesjansen

  Landslagssjef Johan Flodin mener at dobbeltfireren med Olaf Tufte har større sjanser til OL-medalje neste år enn om OL skulle gått som planlagt i år. – De tre andre har fått ett år til på seg, og vi har sett en kapasitetsøkning hos flere av dem.

  Olaf Tufte
  Foto: Vidar Ruud
 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal