Weng ville reise hjem fra Tour de Ski

VAL DI FIEMME (NRK): Endelig kom seieren for Heidi Weng. Men hadde det ikke vært for lagvenninnene, hadde hun kanskje gitt opp Tour de Ski.

Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug

FIKK STØTTE: Både da hun hadde lyst til å reise hjem og da seierstårene trillet, var Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug der for Heidi Weng.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg blir hun som har hundre pallplasser men ingen seirer, sa Heidi Weng etter fredagens andreplass på 5 km fristil i Toblach.

Det var ifølge den offisielle statistikken hennes 37. pallplass i verdenscupsammenheng. Men aldri hadde hun stått øverst.

Et døgn senere kunne man fastslå at Heidi Weng ikke ble «hun med hundre pallplassen og ingen seirer». For endelig skulle hun ta steget helt til topps da hun spurter fra Ingvild Flugstad Østberg på oppløpet i Val di Fiemme.

Etterpå visste hun knapt hva hun skulle si og gjøre. Og knapt hva hun hadde gjort.

– Det har egentlig ikke gått opp for meg ennå, sa hun i intervju etter intervju.

Men tårene avslører at hun innerst inne skjønner hva det handlet om.

Heidi Weng snakker om dagens løp i Tour de Ski.

SE INTERVJU: Se det tårevåte intervjuet med Heidi Weng her.

– Trodde ikke det skulle skje

– Jeg trodde det ikke var mulig. Jeg er så vant til å bli 2-3-4. Det er så stort. Jeg føler ikke at jeg har vunnet engang. Å se «Heidi Weng» øverst på lista er veldig uvant. Det har ikke skjedd før, og jeg hadde ikke trodd det skulle skje, innrømmer hun.

Weng hadde en vanskelig sesong før Tour de Ski. Hun har ikke vært mentalt på plass – og ikke på topp fysisk.

I verdenscupåpninga i Kuusamo gikk hun i mål en runde for tidlig på jakstarten.

Heller ikke innledningsvis i Tour de Ski føltes det bra. Tvert imot.

Heidi Weng vinner dagens etappe av Tour de Ski

ENDELIG FØRST: Slik kom Heidi Wengs aller første verdenscupseier.

Ville reise hjem

– Jeg har telt dager for å komme hjem. Første dagen ville jeg allerede hjem. Det er en dårlig egenskap og dårlig tanke, innrømmer hun.

Slikt ville ikke de andre jentene på laget høre snakk om.

– Jeg fått mye skryt av lagvenninnene. De har hatt veldig tro på at jeg skulle komme i form i løpet av touren. Det setter jeg veldig stor pris på, sier hun.

Og formen kom snikende. I Oberstdorf ble hun nummer to på sprinten, knepent slått av amerikanske Sophie Caldwell. Fredag ble det en ny andreplass i Toblach, bak en annen amerikaner, Jessica Diggins.

– Må svime av

Så skulle seieren altså komme til slutt.

Nå kan hun bare kose seg opp slalåmbakken. Det virker umulig å ta igjen Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug, og enda mer umulig å bli tatt igjen av Charlotte Kalla.

Heidi Weng blir nummer tre i Tour de Ski.

– Jeg tror jeg må svime av for ikke å klare det, gliser hun.

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

LANGT NEDE: Slik så det ut da en fortvilet Heidi Weng gikk i mål en runde for tidlig i verdenscupåpninga Kuusamo.

Siste nytt

 • Avlyser avstemning om VM-planene

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) avlyser den planlagte avstemningen over planene for verdensmesterskap annethvert år i desember.

  Helt siden forslaget om VM annethvert år kom opp, har Fifa møtt stor motstand ute i verden.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) er blant de skarpeste motstanderne. Det er også Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Nå har også Det asiatiske fotballforbundet (AFC) kastet seg på bølgen over motstandere som er på vei mot ledelsen i Fifa.

  På Fifas styremøte torsdag bekreftet Fifa-president Gianni Infantino at de skrinlegger avstemningen for forslaget i desember. Grunnen er motstanden forslaget har møtt.

  Den norske fotballpresidenten Terje Svendsen er også imot forslaget.

  – Jeg er veldig glad for at Fifa besluttet at det ikke blir en avstemning knyttet til dette, og forhåpentligvis legges planene på hylla, sier Svendsen til NRK.

  Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - San Marino
  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 • Warholm mot Ingebrigtsen i kåring

  Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har fortsatt muligheten til å bli kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden i 2021. Begge er blant de ti navnene på kandidatlista som Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) publiserte torsdag.

  Ved siden av de to norske gullvinnerne fra OL i Tokyo, er følgende åtte nominert: Eliud Kipchoge, Daniel Ståhl, Ryan Crouser, Pedro Pichardo, Damian Warner, Joshua Cheptegei, Armand Duplantis og Miltiadis Tentoglou.

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa og er på papiret også den største favoritten til å vinne den globale kåringe.

  Jakob Ingebrigtsen etter seieren og gull på 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal