NRK Meny
Normal

Weng vil konkurrere – treneren advarer

VAL DI FIEMME (NRK): Heidi Weng vil ikke ha noen pause etter Tour de Ski. Men kanskje setter landslagstrener Egil Kristiansen ned foten.

Heidi Weng Tour de Ski 2016

SLITEN MEN KLAR: Heidi Weng føler ikke hun har behov for konkurransepause etter kraftanstrengelsen i Tour de Ski.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Løperne er med på valga, vi låser ikke inne ski og staver. Men vi prøver å påvirke dem til å ta den rette avgjørelsen, sier Kristiansen til NRK.

Rett etter at Heidi Weng var kommet i mål til en tredjeplass i Tour de Ski, startet nemlig diskusjonene om veien videre. Weng ønsker å gå verdenscuprenn i Planica allerede førstkommende helg.

– Du må ta det med dem som styrer, men jeg har lyst, bekrefter Weng.

– Har veldig lyst

I utgangspunktet skal ingen av de norske løperne som fullførte touren til Slovenia. Men Weng vil det annerledes.

– Jeg har veldig lyst. Det er mange som har gått opp bakken her som skal det, for eksempel noen av de svenske jentene våre. Jeg er innstilt på å gå, det er moro å gå skirenn. Så vi får se. Det er ikke jeg som bestemmer, sier Weng.

– Anbefalingen er at hun ikke skal gå. Det går på at en tour er relativt fysisk krevende, og også mentalt. Man trenger en liten periode etterpå for å komme seg, påpeker Kristiansen – som understreker at den endelige avgjørelsen ikke er tatt.

Uansett går Heidi Weng ut av Tour de Ski med ny motivasjon. Jenta fra Ytre Enebakk hadde det tungt før jul, men i løpet av touren har formen kommet snikende.

– Kunne gått i morgen

Lørdag tok hun karrierens første seier.

– Det var først i fjor jeg gikk fort fra starten av sesongen. De andre årene har jeg kommet i form etter Tour de Ski. Jeg har håpet det samme skal skje i år. Jeg satser på at det samme skjer, sier Weng, som fortsatt sliter med å forstå at hun endelig tok steget til topps på pallen.

– Jeg tror fortsatt ikke på det. Jeg har vært mer glad før, etter stafetter og sånt, for da har jeg skjønt at vi har vunnet.

– Hvor sliten er du nå?

– Jeg er sliten, men jeg kunne gått skirenn i morgen også, smiler Heidi Weng.

Siste nytt

 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK
 • Tre Toppseriekamper utsatt

  Kampen mellom Avaldsnes og Stabæk i serieåpningen i Toppserien i fotball er utsatt på grunn av utfordrende baneforhold. Det samme gjelder kampene Avaldsnes–Klepp og Kolbotn–Røa i runde to, skriver NTB.

  Avaldsnes
  Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal