NRK Meny
Normal

– Kjedelig at det gjelder meg hver gang

DRAMMEN (NRK.no): Heidi Weng starter 15 sekunder for sent i prologen og fryktet dagen var spolert. Det endte med karrierens første pallplassering i sprint.

Weng

Heidi Weng (t.h.) mener det alltid skjer noe galt med henne. I dag måtte hun starte 15 sekunder for sent på prologen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er alltid noe som skjer med Heidi Weng, sier Heidi Weng.

Hun har akkurat vært oppe på seierspallen for første gang etter en verdenscupsprint. 21-åringen fra Ytre Enebakk ble nummer to i den klassiske sprinten i Drammen.

Sånn så det ikke ut da Weng tok fatt på prologen – 15 sekunder for sent. Da Weng skulle starte, sluttet nemlig nedtellingssystemet å fungere.

Konsekvensen var at også alle løperne bak Weng måtte starte 15 sekunder forsinket. Dermed måtte proloigtidene gjøres om.

– Mye rart som skjer

– Det er typisk at pipinga stopper og nedtellinga ikke kommer. Det er alltid noe liv rundt meg. Det er mye rart som skjer, konstaterer hun overfor NRK.no med et selvironisk smil.

– Hva tenkte du da det skjedde?

– Jeg tenkte «fader, skal jeg gå ut nå eller skal jeg vente på pipinga». Så ventet jeg til det pep ned, og da var det 15 sekunder for sent. Neste gang vet jeg at jeg går på tida mi uansett. Men det gikk heldigvis bra

– Hvordan var det å gå?

– Jeg tenkte «nei, nå får jeg sikkert ikke lov å gå videre». Jeg tenkte litt på det, men jeg måtte bare gå kjappest mulig. Det ordnet seg, men det er kjedelig at det er meg det gjelder som regel hver gang, erkjenner hun.

Justyna Kowalczyk utnyttet Marit Bjørgens fravær på best mulig måte og tok hjem seieren i Drammen.

Kowalczyk vant i Drammen

Tremilshåp

Selve finalen ble en duell mellom Weng og Justyna Kowalczyk. Weng kjempet tappert, men måtte til slutt gi tapt for sammenlagtvinneren i verdenscupen.

– Jeg visste det kom til å bli gått fort fra start. Det var bare å henge med Justyna, for hun går så fort at det fort kan bli luke til de bak, og det skjedde. Det gikk mye fortere enn alle andre heat, jeg var så stiv da oppløpet kom at det bare var å konsentrere seg om å bli nummer to, forteller Heidi Weng.

Med denne plasseringen viste bronsevinneren fra 15-kilometeren i VM at hun virkelig er i ferd med å bli en komplett langrennsløper. Nå er hun også blant favorittene – og definitivt en pallkandidat – på søndagens 30-kilometer i Holmenkollen.

– Det er tøffe løyper, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, lover hun.

Østbergs første

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i Drammen, hennes første pallplassering i verdenscupen noen gang.

Østberg var riktig nok også på pallen i Val Müstair under Tour de Ski, men touretapper teller ikke som enkeltrenn i verdenscupen.

Marit Bjørgen sto over rennet på grunn av en sår hals.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal