NRK Meny
Normal

– Kjedelig at det gjelder meg hver gang

DRAMMEN (NRK.no): Heidi Weng starter 15 sekunder for sent i prologen og fryktet dagen var spolert. Det endte med karrierens første pallplassering i sprint.

Weng

Heidi Weng (t.h.) mener det alltid skjer noe galt med henne. I dag måtte hun starte 15 sekunder for sent på prologen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er alltid noe som skjer med Heidi Weng, sier Heidi Weng.

Hun har akkurat vært oppe på seierspallen for første gang etter en verdenscupsprint. 21-åringen fra Ytre Enebakk ble nummer to i den klassiske sprinten i Drammen.

Sånn så det ikke ut da Weng tok fatt på prologen – 15 sekunder for sent. Da Weng skulle starte, sluttet nemlig nedtellingssystemet å fungere.

Konsekvensen var at også alle løperne bak Weng måtte starte 15 sekunder forsinket. Dermed måtte proloigtidene gjøres om.

– Mye rart som skjer

– Det er typisk at pipinga stopper og nedtellinga ikke kommer. Det er alltid noe liv rundt meg. Det er mye rart som skjer, konstaterer hun overfor NRK.no med et selvironisk smil.

– Hva tenkte du da det skjedde?

– Jeg tenkte «fader, skal jeg gå ut nå eller skal jeg vente på pipinga». Så ventet jeg til det pep ned, og da var det 15 sekunder for sent. Neste gang vet jeg at jeg går på tida mi uansett. Men det gikk heldigvis bra

– Hvordan var det å gå?

– Jeg tenkte «nei, nå får jeg sikkert ikke lov å gå videre». Jeg tenkte litt på det, men jeg måtte bare gå kjappest mulig. Det ordnet seg, men det er kjedelig at det er meg det gjelder som regel hver gang, erkjenner hun.

Justyna Kowalczyk utnyttet Marit Bjørgens fravær på best mulig måte og tok hjem seieren i Drammen.

Kowalczyk vant i Drammen

Tremilshåp

Selve finalen ble en duell mellom Weng og Justyna Kowalczyk. Weng kjempet tappert, men måtte til slutt gi tapt for sammenlagtvinneren i verdenscupen.

– Jeg visste det kom til å bli gått fort fra start. Det var bare å henge med Justyna, for hun går så fort at det fort kan bli luke til de bak, og det skjedde. Det gikk mye fortere enn alle andre heat, jeg var så stiv da oppløpet kom at det bare var å konsentrere seg om å bli nummer to, forteller Heidi Weng.

Med denne plasseringen viste bronsevinneren fra 15-kilometeren i VM at hun virkelig er i ferd med å bli en komplett langrennsløper. Nå er hun også blant favorittene – og definitivt en pallkandidat – på søndagens 30-kilometer i Holmenkollen.

– Det er tøffe løyper, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, lover hun.

Østbergs første

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i Drammen, hennes første pallplassering i verdenscupen noen gang.

Østberg var riktig nok også på pallen i Val Müstair under Tour de Ski, men touretapper teller ikke som enkeltrenn i verdenscupen.

Marit Bjørgen sto over rennet på grunn av en sår hals.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale