Hopp til innhold

– Kjedelig at det gjelder meg hver gang

DRAMMEN (NRK.no): Heidi Weng starter 15 sekunder for sent i prologen og fryktet dagen var spolert. Det endte med karrierens første pallplassering i sprint.

Weng

Heidi Weng (t.h.) mener det alltid skjer noe galt med henne. I dag måtte hun starte 15 sekunder for sent på prologen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er alltid noe som skjer med Heidi Weng, sier Heidi Weng.

Hun har akkurat vært oppe på seierspallen for første gang etter en verdenscupsprint. 21-åringen fra Ytre Enebakk ble nummer to i den klassiske sprinten i Drammen.

Sånn så det ikke ut da Weng tok fatt på prologen – 15 sekunder for sent. Da Weng skulle starte, sluttet nemlig nedtellingssystemet å fungere.

Konsekvensen var at også alle løperne bak Weng måtte starte 15 sekunder forsinket. Dermed måtte proloigtidene gjøres om.

– Mye rart som skjer

– Det er typisk at pipinga stopper og nedtellinga ikke kommer. Det er alltid noe liv rundt meg. Det er mye rart som skjer, konstaterer hun overfor NRK.no med et selvironisk smil.

– Hva tenkte du da det skjedde?

– Jeg tenkte «fader, skal jeg gå ut nå eller skal jeg vente på pipinga». Så ventet jeg til det pep ned, og da var det 15 sekunder for sent. Neste gang vet jeg at jeg går på tida mi uansett. Men det gikk heldigvis bra

– Hvordan var det å gå?

– Jeg tenkte «nei, nå får jeg sikkert ikke lov å gå videre». Jeg tenkte litt på det, men jeg måtte bare gå kjappest mulig. Det ordnet seg, men det er kjedelig at det er meg det gjelder som regel hver gang, erkjenner hun.

Justyna Kowalczyk utnyttet Marit Bjørgens fravær på best mulig måte og tok hjem seieren i Drammen.

Kowalczyk vant i Drammen

Tremilshåp

Selve finalen ble en duell mellom Weng og Justyna Kowalczyk. Weng kjempet tappert, men måtte til slutt gi tapt for sammenlagtvinneren i verdenscupen.

– Jeg visste det kom til å bli gått fort fra start. Det var bare å henge med Justyna, for hun går så fort at det fort kan bli luke til de bak, og det skjedde. Det gikk mye fortere enn alle andre heat, jeg var så stiv da oppløpet kom at det bare var å konsentrere seg om å bli nummer to, forteller Heidi Weng.

Med denne plasseringen viste bronsevinneren fra 15-kilometeren i VM at hun virkelig er i ferd med å bli en komplett langrennsløper. Nå er hun også blant favorittene – og definitivt en pallkandidat – på søndagens 30-kilometer i Holmenkollen.

– Det er tøffe løyper, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, lover hun.

Østbergs første

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre i Drammen, hennes første pallplassering i verdenscupen noen gang.

Østberg var riktig nok også på pallen i Val Müstair under Tour de Ski, men touretapper teller ikke som enkeltrenn i verdenscupen.

Marit Bjørgen sto over rennet på grunn av en sår hals.

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal