Hopp til innhold

Weng nedkjempet Johaug: – Godt at Therese ikke vant

QUEBEC CITY/OSLO (NRK): Heidi Weng takket Tiril Eckhoff for å ha inspirert henne til å holde ryggen på Therese Johaug lørdag kveld.

Heidi Weng slår Therese Johaug i Tour de Canada.

VIDEO: Se den spennende innspurten!

Heidi Weng

JUBLET: Heidi Weng etter målgang.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Dette var utrolig gøy. I dag hadde jeg bestemt meg for å ikke slippe den ryggen, det var uaktuelt, gliser Heidi Weng.

Johaug prøvde gang på gang å rykke fra Heidi Weng på jaktstarten i Canada, men Weng klamret seg fast både i oppoverbakke og på flata.

– I bakkene hadde jeg veldig god kontroll. Det var litt verre på flatene. Men jeg hadde bestemt meg for å holde ryggen. Therese har vært suveren i år, så det var godt at hun ikke vant, sier Weng med en liten latter.

– Hun har vunnet så mye, så én gang må hun få prøve å bli nummer to hun også!

Så Eckhoff ta gull på dagtid

24-åringen fra Ytre Enebakk tok sin andre verdenscupseier - og takket skiskytter Tiril Eckhoff.

– I dag så vi på skiskytter-VM, og Tiril vant gull. Den jenta der er rå, jeg fikk veldig motoivasjon av å se på, sier hun til NRK.

Duellen mellom Johaug og Weng på dagens jaktstart.

VIDEO: Heidi Weng henger på Therese Johaug "som et slips", som Johaug sa.

– Hun hang på som et slips

De kom inn på stadion helt likt, og Weng greide akkurat å sette ut foten foran Johaug.

– Heidi er knallsterk, og hun hang på som et slips. Men jeg skjønte tidlig at det var helt håpløst å rykke fra i denne løypa her, sier Johaug.

Weng selv var ikke sikker på at hun skulle vinne på oppløpet, og Johaug var fornøyd med å ha gitt henne kamp på oppløpet.

– Jeg var med helt inn, og det tyder på at spurttreninga har hjulpet. Jeg er langt foran skjema nå, sier Johaug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre, mens Maiken Caspersen Falla ble nummer fire. Første ikke-norske ble Jessica Diggins på femteplass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hedret med ærespris

  Onsdag ble Fearnleys olympiske og paralympisek ærespris tildelt fire utøvere for fremragende prestasjoner i Tokyo og Beijing.

  Karsten Warholm (26) og Salum Kashafali (28) fikk prisene etter å ha satt verdensrekorder og løpt inn til gull på henholdsvis 400 meter hekk og 100 meter i Tokyo.

  – Det er en ære å få motta en sånn pris, sier Kashafali, stolt over sin nyeste pris – foran et japansk TV-team.

  Marte Olsbu Røiseland (31) tok tre gull- og to bronsemedaljer i Skiskyting.

  – Jeg er veldig takknemlig for at det har gått så bra med idretten. Det er veldig stas å bli satt pris på her med tre andre utøvere, sier Røiseland til NRK.

  Pedersen (23) slo til med fire gullmedaljer og en sølvmedalje i alpinbakkene i Kina.

  – Det de fire vinnerne har prestert, er noe av det ypperste det er ulig å oppnå som olympisk eller paralympisk utøver. Alle fire har gode verdier og representerer fremragende prestasjonskulturer i norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

  KW
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

  Det bekrefter arrangøren for VM i Trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag.

  – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller Ski-VMs styreleder Bård Benum i en pressemelding.

  Skinstad, som har erfaring fra en rekke roller innen langrennssporten, gleder seg til å ta over ledelsen av Ski-VM 2025.

  – For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier han i pressemeldingen.

  Skinstad erstatter den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen, som i helgen informerte styreleder Bård Benum om at hun ønsket å fratre sin stilling.

  hkvIAJROpRM
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

  RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

  I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste