Hopp til innhold

Weng nedkjempet Johaug: – Godt at Therese ikke vant

QUEBEC CITY/OSLO (NRK): Heidi Weng takket Tiril Eckhoff for å ha inspirert henne til å holde ryggen på Therese Johaug lørdag kveld.

Heidi Weng slår Therese Johaug i Tour de Canada.

VIDEO: Se den spennende innspurten!

Heidi Weng

JUBLET: Heidi Weng etter målgang.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Dette var utrolig gøy. I dag hadde jeg bestemt meg for å ikke slippe den ryggen, det var uaktuelt, gliser Heidi Weng.

Johaug prøvde gang på gang å rykke fra Heidi Weng på jaktstarten i Canada, men Weng klamret seg fast både i oppoverbakke og på flata.

– I bakkene hadde jeg veldig god kontroll. Det var litt verre på flatene. Men jeg hadde bestemt meg for å holde ryggen. Therese har vært suveren i år, så det var godt at hun ikke vant, sier Weng med en liten latter.

– Hun har vunnet så mye, så én gang må hun få prøve å bli nummer to hun også!

Så Eckhoff ta gull på dagtid

24-åringen fra Ytre Enebakk tok sin andre verdenscupseier - og takket skiskytter Tiril Eckhoff.

– I dag så vi på skiskytter-VM, og Tiril vant gull. Den jenta der er rå, jeg fikk veldig motoivasjon av å se på, sier hun til NRK.

Duellen mellom Johaug og Weng på dagens jaktstart.

VIDEO: Heidi Weng henger på Therese Johaug "som et slips", som Johaug sa.

– Hun hang på som et slips

De kom inn på stadion helt likt, og Weng greide akkurat å sette ut foten foran Johaug.

– Heidi er knallsterk, og hun hang på som et slips. Men jeg skjønte tidlig at det var helt håpløst å rykke fra i denne løypa her, sier Johaug.

Weng selv var ikke sikker på at hun skulle vinne på oppløpet, og Johaug var fornøyd med å ha gitt henne kamp på oppløpet.

– Jeg var med helt inn, og det tyder på at spurttreninga har hjulpet. Jeg er langt foran skjema nå, sier Johaug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre, mens Maiken Caspersen Falla ble nummer fire. Første ikke-norske ble Jessica Diggins på femteplass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brasil sukket etter VAR-avgjørelse – perlescoring ble avgjørende

  Brasil fikk det lenge ikke til å stemme mot Sveits, men like før slutt kom den forløsende scoringen for favoritten i gruppe G.

  Casemiro var behersket og dunket inn vinnermålet for Brasil drøyt ti minutter før kampslutt. Midtbaneterrieren lot ballen sprette én gang etter pasning fra Rodrygo, før han klinte ballen i krysset. Scoringen gjorde at Brasil kunne juble for en 1-0-seier og sin andre strake triumf i gruppespillet.

  Vinícius Júnior – som brente en stor sjanse før pause – trodde han hadde ført Brasil opp i ledelsen tidligere i den andre omgangen. Kantspilleren var iskald da han kom alene med Yann Sommer, men gleden skulle bli kortvarig.

  Målet ble annullert for offside etter en rask VAR-sjekk da Richarlison var offside-plassert i oppbygningen til målet.

  Etter pause hadde Sveits mer enn nok med å forsvare seg, og klarte ikke å skape det store offensivt. Brasil hadde flere muligheter til å doble ledelsen – blant annet med Vinicius.

  Begge lag kom inn til kampen med hver sin seier i gruppespillet. Sveits vant 1–0 mot Kamerun i sin åpningskamp, mens Brasil vant 2–0 mot Serbia etter to herlige scoringer av Richarlison. Nå topper Brasil gruppen med seks poeng, mens Sveits fortsatt står på tre.

 • Michael Beale ny Rangers-manager

  Michael Beale forlater Stefan Johansens QPR og tar over som hovedtrener for skotske Rangers. Giovanni van Bronckhorst fikk nylig sparken i klubben.

  Beale ledet Queens Park Rangers til sjuendeplass i mesterskapsserien før VM-pausen. London-klubben har den tidligere norske landslagskapteinen Johansen i troppen.

  I midten av oktober var Beale i tett dialog om jobben som manager for Premier League-klubben Wolverhampton, men ifølge britiske medier takket han nei. På den tiden toppet QPR ligaen.

  I etterkant har de falt og ligger på sjuendeplass. Nå har han heller signert for Rangers i Skottland, opplyser klubben.

  Nederlandske van Bronckhorst fikk sparken for én uke siden etter en svak sesongstart. Den tidligere nederlandske landslagskapteinen ledet laget til finale i Europaligaen i mai, men mislykkes å ta hjem det skotske seriemesterskapet.

  Denne sesongen har byrival Celtic tatt føringen og leder med ni poeng foran Rangers. Skottene røk også ut av mesterligaens gruppespill med null poeng på fem kamper.

  Van Bronckhorst spilte for klubben fra 1998 til 2001 og overtok som manager etter at Steven Gerrard gikk til Premier League-klubben Aston Villa i november i fjor.

  (©NTB)

  q1EgpBapHn4
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Toppkamp i Premier League har fått ny dato

  Den tidligere utsatte Premier League-storkampen mellom Martin Ødegaards Arsenal og Erling Braut Haalands Manchester City skal spilles 15. februar.

  Det er klart etter at ledelsen i den engelske toppdivisjonen har funnet nye datoer til fem kamper som måtte utsettes i september og oktober.

  Sørgeperioden etter Dronning Elizabeths bortgang var blant årsakene til at kampene ikke lot seg spille på det opprinnelige tidspunktet i terminlista.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste