Weng fortviler over egen form: – Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

OBERHOF (NRK.no): Heidi Weng (22) ble slått ut i prologen i Tour de Ski-sprinten i Oberhof. Nå ser hun ikke lyst på fortsettelsen.

Heidi Weng

Heidi Weng vurderer ikke å bryte touren, til tross for den svake innledningen på etapperennet.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

– Jeg har kjent på det en stund. Kroppen føles tung. Den er ikke som den skal være, sukker Heidi Weng til NRK etter den skuffende prologen i Oberhof.

Fjorårets store langrennskomet ønsker å kjempe om en pallplass i Tour de Ski, men med en 14.- plass på lørdagens åpningsetappe og en svak sprintprolog søndag, innser Weng at det kan bli tøft å holde følge med teten i fortsettelsen.

– Jeg er ikke i god form, så det er kjedelig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, sier Weng.

Sliter i sprint

Heidi Weng

Heidi Weng har havnet på etterskudd etter to av syv etapper i Tour de Ski.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

For ett år siden ble hun nummer seks sammenlagt i Tour de Ski. Hvis ikke 22-åringen får større fart på skiene, kan en lignende plassering bli vanskelig å få til denne sesongen.

– Jeg må bare prøve å gjøre det bedre i neste renn, sier Weng.

Tirsdag står nok en sprint på programmet i etapperennet. Det passer ikke akkurat bra for Weng.

– Jeg sliter spesielt i sprint og på korte distanser nå. Men jeg kan ikke gi opp, sier Weng.

Vil ikke bryte

Hun er nemlig klar på at hun trenger touren i forberedelsene til OL i Sotsji i februar.

Derfor går hun resten av distansene uansett hvordan hun etterhvert ligger an i sammendraget.

– Det er ikke aktuelt å droppe den. Jeg trenger å gå meg i form, og det kan jeg gjøre gjennom konkurranser, sier Weng.

Søndag fikk hun se lagvenninnene Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marit Bjørgen og Therese Johaug enkelt komme seg videre til kvartfinalene i sprinten.

Frykter OL-plassen kan ryke

NRKs langrennskommentator og tidligere landslagstrener Carl Henning Gran er litt forundret over at Weng sliter i starten av touren.

– Touren har vært litt under pari for henne, jeg hadde forventet å se henne være med litt høyere oppe. Korte distanser er riktignok ikke hennes sterkeste side, men hun ville normalt klart seg litt bedre om hun var i god form, sier han.

– Toget har nok gått for henne når det gjelder å kjempe i toppen, men jeg håper i alle fall hun kan gå seg i litt bedre form i løpet av touren, legger han til.

Gran frykter Weng i verste fall mister OL-plassen om hun ikke viser tegn til bedre form snart.

– Hun har nok hatt en litt skuffende sesong, og ligger litt på hæla når det gjelder OL. Hun er ikke noe opplagt valg til å få gå noen distanser, selv om jeg tror nok hun blir tatt med i troppen.

Siste nytt

 • City tok sin 21. strake seier

  Manchester City fortsetter stormløpet mot Premier League-gullet og kanskje tre andre titler. Med 4-1 over Wolverhampton tok laget sin 21. seier på rad.

  Wolverhampton truet med å bryte rekken, men Gabriel Jesus banket inn ledermålet (2-1) kun ti minutter før slutt.

  Riyad Mahrez økte etter at innbytter Owen Otasowie mistet ballen i eget felt, og Jesus satte punktum på overtid med et mål som først ble feilaktig vinket av for offside.

  Dermed er Pep Guardiolas lag en kamp nærmere rekorden til Bayern München, som med 23 seirer på rad har den lengste seiersrekken for klubber i de fem store ligaene.

  Samtidig tangerte laget klubbrekorden på 28 strake kamper uten tap i ulike turneringer, og Arsenals 22 år gamle rekord på 19 strake Premier League-kamper uten å ligge under. (NTB)

  Britain Soccer Premier League. Gabriel Jesus.
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland og Dortmund videre i cupen

  Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert borte mot Borussia Mönchengladbach, men Borussia Dortmund tok seg likevel videre til semifinale i cupen etter en scoring av Jadon Sancho. Haaland var tredje sist på ballen da Sancho førte Dortmund i ledelsen etter 66 minutter.

  Haaland kunne også ha tegnet seg i målprotokollen da han i det 83. minutt avsluttet alene med Tobias Sippel, men keeperen reddet.

  På overtid ble Dortmund-spiller Mahmoud Dahoud utvist med sitt annet gule kort, men lagkameratene holdt unna med ti mann.

  To nye semifinalister kåres onsdag, mens kampen mellom Jahn Regensburg og Werder Bremen er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitte hos hjemmelaget.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal