NRK Meny
Normal

Weng fortviler over egen form: – Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

OBERHOF (NRK.no): Heidi Weng (22) ble slått ut i prologen i Tour de Ski-sprinten i Oberhof. Nå ser hun ikke lyst på fortsettelsen.

Heidi Weng

Heidi Weng vurderer ikke å bryte touren, til tross for den svake innledningen på etapperennet.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

– Jeg har kjent på det en stund. Kroppen føles tung. Den er ikke som den skal være, sukker Heidi Weng til NRK etter den skuffende prologen i Oberhof.

Fjorårets store langrennskomet ønsker å kjempe om en pallplass i Tour de Ski, men med en 14.- plass på lørdagens åpningsetappe og en svak sprintprolog søndag, innser Weng at det kan bli tøft å holde følge med teten i fortsettelsen.

– Jeg er ikke i god form, så det er kjedelig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, sier Weng.

Sliter i sprint

Heidi Weng

Heidi Weng har havnet på etterskudd etter to av syv etapper i Tour de Ski.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

For ett år siden ble hun nummer seks sammenlagt i Tour de Ski. Hvis ikke 22-åringen får større fart på skiene, kan en lignende plassering bli vanskelig å få til denne sesongen.

– Jeg må bare prøve å gjøre det bedre i neste renn, sier Weng.

Tirsdag står nok en sprint på programmet i etapperennet. Det passer ikke akkurat bra for Weng.

– Jeg sliter spesielt i sprint og på korte distanser nå. Men jeg kan ikke gi opp, sier Weng.

Vil ikke bryte

Hun er nemlig klar på at hun trenger touren i forberedelsene til OL i Sotsji i februar.

Derfor går hun resten av distansene uansett hvordan hun etterhvert ligger an i sammendraget.

– Det er ikke aktuelt å droppe den. Jeg trenger å gå meg i form, og det kan jeg gjøre gjennom konkurranser, sier Weng.

Søndag fikk hun se lagvenninnene Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marit Bjørgen og Therese Johaug enkelt komme seg videre til kvartfinalene i sprinten.

Frykter OL-plassen kan ryke

NRKs langrennskommentator og tidligere landslagstrener Carl Henning Gran er litt forundret over at Weng sliter i starten av touren.

– Touren har vært litt under pari for henne, jeg hadde forventet å se henne være med litt høyere oppe. Korte distanser er riktignok ikke hennes sterkeste side, men hun ville normalt klart seg litt bedre om hun var i god form, sier han.

– Toget har nok gått for henne når det gjelder å kjempe i toppen, men jeg håper i alle fall hun kan gå seg i litt bedre form i løpet av touren, legger han til.

Gran frykter Weng i verste fall mister OL-plassen om hun ikke viser tegn til bedre form snart.

– Hun har nok hatt en litt skuffende sesong, og ligger litt på hæla når det gjelder OL. Hun er ikke noe opplagt valg til å få gå noen distanser, selv om jeg tror nok hun blir tatt med i troppen.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08