Hopp til innhold

Weng fortviler over egen form: – Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

OBERHOF (NRK.no): Heidi Weng (22) ble slått ut i prologen i Tour de Ski-sprinten i Oberhof. Nå ser hun ikke lyst på fortsettelsen.

Heidi Weng

Heidi Weng vurderer ikke å bryte touren, til tross for den svake innledningen på etapperennet.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

– Jeg har kjent på det en stund. Kroppen føles tung. Den er ikke som den skal være, sukker Heidi Weng til NRK etter den skuffende prologen i Oberhof.

Fjorårets store langrennskomet ønsker å kjempe om en pallplass i Tour de Ski, men med en 14.- plass på lørdagens åpningsetappe og en svak sprintprolog søndag, innser Weng at det kan bli tøft å holde følge med teten i fortsettelsen.

– Jeg er ikke i god form, så det er kjedelig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, sier Weng.

Sliter i sprint

Heidi Weng

Heidi Weng har havnet på etterskudd etter to av syv etapper i Tour de Ski.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

For ett år siden ble hun nummer seks sammenlagt i Tour de Ski. Hvis ikke 22-åringen får større fart på skiene, kan en lignende plassering bli vanskelig å få til denne sesongen.

– Jeg må bare prøve å gjøre det bedre i neste renn, sier Weng.

Tirsdag står nok en sprint på programmet i etapperennet. Det passer ikke akkurat bra for Weng.

– Jeg sliter spesielt i sprint og på korte distanser nå. Men jeg kan ikke gi opp, sier Weng.

Vil ikke bryte

Hun er nemlig klar på at hun trenger touren i forberedelsene til OL i Sotsji i februar.

Derfor går hun resten av distansene uansett hvordan hun etterhvert ligger an i sammendraget.

– Det er ikke aktuelt å droppe den. Jeg trenger å gå meg i form, og det kan jeg gjøre gjennom konkurranser, sier Weng.

Søndag fikk hun se lagvenninnene Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marit Bjørgen og Therese Johaug enkelt komme seg videre til kvartfinalene i sprinten.

Frykter OL-plassen kan ryke

NRKs langrennskommentator og tidligere landslagstrener Carl Henning Gran er litt forundret over at Weng sliter i starten av touren.

– Touren har vært litt under pari for henne, jeg hadde forventet å se henne være med litt høyere oppe. Korte distanser er riktignok ikke hennes sterkeste side, men hun ville normalt klart seg litt bedre om hun var i god form, sier han.

– Toget har nok gått for henne når det gjelder å kjempe i toppen, men jeg håper i alle fall hun kan gå seg i litt bedre form i løpet av touren, legger han til.

Gran frykter Weng i verste fall mister OL-plassen om hun ikke viser tegn til bedre form snart.

– Hun har nok hatt en litt skuffende sesong, og ligger litt på hæla når det gjelder OL. Hun er ikke noe opplagt valg til å få gå noen distanser, selv om jeg tror nok hun blir tatt med i troppen.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal