Normal

Weng slått ut av matforgiftning: – Jeg var skikkelig dårlig

Heidi Weng (25) med dårlig oppladning til Tour de Ski. Hun ble matforgiftet før jul, melder TV 2.

Heidi Weng
Foto: Gian Ehrenzeller / Ap

Etter verdenscuprennene i La Clusaz før jul ble hun slått ut av matforgiftning, melder TV 2.

– Jeg tror at jeg må ha blitt matforgiftet mens jeg var i La Clusaz, jeg ble iallfall skikkelig dårlig dagen etter at jeg kom hjem fra Frankrike. Jeg lå rett ut, sier Heidi Weng i TV 2.

I Frankrike var hun råsterk. På tikilometeren rykket hun fra sine norske konkurrenter og tok seieren. Med det overtok hun også sammenlagtledelsen i verdenscupen fra Ingvild Flugstad Østberg.

Håper på god start

Heldigvis for Weng var det ikke skirenn mens hun var syk, men det har påvirket oppkjøringen for verdenscuplederen. I stedet for høydeopphold før Tour de Ski ble det tur på hytta i julen.

– I stedet for høydeakklimatisering fikk jeg noen dager med trening på Skeikampen. Vi får håpe det gir god effekt, sier Heidi Weng til TV 2.

Weng står med tre strake tredjeplasser i Tour de Ski, men med Marit Bjørgen og Therese Johaug ute er Weng den store favoritten.

– Jeg frykter vel at denne touren blir som de andre – at det går tungt i starten og bedre etter hvert, sier Weng til TV 2.

Rykket

SE VIDEO: Heidi Wengs monsterrykk i La Clusaz – like før hun ble syk.

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal