NRK Meny
Normal

Weng slått ut av matforgiftning: – Jeg var skikkelig dårlig

Heidi Weng (25) med dårlig oppladning til Tour de Ski. Hun ble matforgiftet før jul, melder TV 2.

Heidi Weng
Foto: Gian Ehrenzeller / Ap

Etter verdenscuprennene i La Clusaz før jul ble hun slått ut av matforgiftning, melder TV 2.

– Jeg tror at jeg må ha blitt matforgiftet mens jeg var i La Clusaz, jeg ble iallfall skikkelig dårlig dagen etter at jeg kom hjem fra Frankrike. Jeg lå rett ut, sier Heidi Weng i TV 2.

I Frankrike var hun råsterk. På tikilometeren rykket hun fra sine norske konkurrenter og tok seieren. Med det overtok hun også sammenlagtledelsen i verdenscupen fra Ingvild Flugstad Østberg.

Håper på god start

Heldigvis for Weng var det ikke skirenn mens hun var syk, men det har påvirket oppkjøringen for verdenscuplederen. I stedet for høydeopphold før Tour de Ski ble det tur på hytta i julen.

– I stedet for høydeakklimatisering fikk jeg noen dager med trening på Skeikampen. Vi får håpe det gir god effekt, sier Heidi Weng til TV 2.

Weng står med tre strake tredjeplasser i Tour de Ski, men med Marit Bjørgen og Therese Johaug ute er Weng den store favoritten.

– Jeg frykter vel at denne touren blir som de andre – at det går tungt i starten og bedre etter hvert, sier Weng til TV 2.

Rykket

SE VIDEO: Heidi Wengs monsterrykk i La Clusaz – like før hun ble syk.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering