NRK Meny
Normal

Weng skal unngå ny vaffelsmell

HOLMENKOLLEN (NRK.no): I fjor fikk Heidi Weng Kollen-tremila ødelagt av vafler. I år jager hun sin første pallplassering på den lengste distansen.

Weng

Heidi Weng har høstet verdifull kostholdserfaring fra sine tidligere tremilsløp.

Heidi Weng har gått tre internasjonale tremiler. Debuten kom i Holmenkollen i 2010, da hun som junior ble nummer 23. Den andre kom i Kollen i fjor. Da ble det en åttendeplass – og Weng fikk seg en skikkelig lærepenge.

Les også: Bjørgen forkjølet - står over tremila

Weng Kollen

Heidi Weng gleder seg stort til tremila i Holmenkollen.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Jeg fikk høre at man måtte spise mer og få i seg veldig mye næring før en tremil. Men da ble det veldig mye vaffel i kroppen, og jeg gikk og gulpet vafler hele veien. Så jeg skal ikke gjøre det i hvert fall. Jeg skal unngå å spise vaffel før løpet, for det ble to for mye, sier Heidi Weng – med dårlig skjult selvironi – til NRK.no.

– Tøft psykisk

Den tredje og hittil siste tremila, var i VM i Val di Fiemme. Der viste Weng at hun snart også har rutine til å takle den lengste distansen. Hun ble nummer fire, kun slått av Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Therese Johaug.

– Føler du at du nå er klar for pallen på en 30-kilometer?

– Tremil er tøft, så jeg vet ikke helt om jeg er der at jeg klarer å bli med helt inn ennå. Jeg har klart å henge i to mil, men de ti siste kilometerne er tøffe. Det er tøft psykisk. Men taktikken er selvfølgelig å henge på så lenge som mulig, sier Weng.

Uansett hva hun selv sier, må hun finne seg i å være en medaljekandidat. Etter innsatsen i VM, er det ingen tvil om at hun tilhører den ypperste verdenseliten. Weng tok individuell bronse på 15-kilometeren og gull på stafetten.

Ingen frierbrev

Også etter VM har det gått bra. Weng ble nummer tre på 10 km klassisk intervallstart i Lahti for en uke siden, og fulgte opp med andreplass i sprinten i Drammen onsdag.

Weng

Hvis Heidi Weng skal stikke av med seieren, må blant annet Therese Johaug slås.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Hvordan er det å være en av verdens beste langrennsløpere?

– Jeg tenker ikke så mye på det, for jeg føler det ikke sånn sjøl – at jeg er en av de beste. Jeg føler meg som ei helt vanlig jente som egentlig ikke har prestert noe særlig, forklarer hun.

– Får du mer fanpost og frierbrev, som Therese Johaug?

– Det er blitt mer, men jeg har ikke fått noen frierbrev. Men jeg har fått brev fra folk som vil bli bedre kjent med meg, uten at jeg vil kalle det frierbrev.

Karrierebeste i Lahti

Selv om Weng ser på Therese Johaug og Marit Bjørgen som stjernene, og seg selv som «ei helt vanlig jente i feltet», innrømmer hun at hun begynner skjønne at hun er «oppi der».

Ikke på grunn av VM-innsatsen, men på grunn av opplevelsen i Lahti.

– At jeg skulle være på pallen i en intervallstart i år, det hadde jeg aldri trodd. Jeg følte ikke at jeg gikk spesielt fort, og da jeg fikk sekunderinger på at jeg lå an til pallen, lurte jeg på om de andre bare hadde åpnet rolig.

– Jeg kunne bare gå og gå. Det er det mest overraskende rennet til nå – og det beste rennet i min karriere, fastslår hun.

Før Kollen-tremila, vel å merke.

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08