Weng overlegen opp monsterbakken: – Vet ikke om jeg fortjente seieren

OSLO/ALPE CERMIS (NRK): Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kom sammen inn i slalåmbakken. Et par minutter senere var Tour de Ski avgjort.

48 sekunder skiller mellom de to beste. Weng er helt overlegen her nå. Amerikanske Diggins tok tredjeplassen

Laster innhold, vennligst vent..

Artikkelen oppdateres!

48,5 sekunder ble avstanden mellom Weng og lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg på toppen. Duoen gikk sammen hele veien inn mot bakken i Alpe Cermis, men der sa Weng, som vinner Tour de Ski for andre året på rad, takk for følget.

– Underveis syns jeg vi gikk litt fort, men da det ble brattere måtte jeg bare prøve. Jeg syns Ingvild virket sterk, og jeg fikk skikkelig kamp, men det holdt. Jeg vet ikke helt om jeg fortjente seieren, men den siste etappen passer meg veldig bra. Jeg har litt flaks med det. Ingvild har vunnet mest her, så jeg vet ikke om jeg er noe bedre, men, sier Weng.

– Hvordan føles det å vinne igjen?

– Jeg vet ikke helt. Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg tror kanskje jeg blir litt mer fornøyd etter hvert. Og jeg er veldig glad for at mamma og pappa har vært her de to siste dagene. Jeg føler at jeg går mye fortere da.

Fornøyd med andreplass

Weng la grunnlaget for seieren på lørdagens jaktstart, og hadde også best tid opp slalåmbakken. Andreplasserte Østberg er ikke enig med vinneren i at hun har flaks som vinner Tour de Ski igjen.

– Det er den sterkeste totalt sett som står på toppen her. Heidi var i en klasse for seg opp her, sier Østberg.

– Jeg er godt fornøyd med å sikre andreplassen. Jeg prøvde å kjempe med Heidi nederst i bakken, men jeg tror jeg gjorde smart i å gå som jeg gjorde. Hun var sterkere enn meg oppover der. Hun var sterkest i dag. Jeg hadde en minusdag i går som ødela litt for meg sammenlagt, fortsetter hun.

Sammen med Weng kom hun seg raskt på bena i målområdet for å heie amerikanske Jessica Diggins inn til en historisk tredjeplass i Tour de Ski.

– Jeg kjenner dem, det er så flotte jenter og bra mennesker, sier Diggins.

Ros fra Aukland

– Jeg tror ikke jeg har sett noen gå så teknisk godt opp denne bakken før. Heidi har løst dette meget godt, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

– Å, du verden? svarer Weng konfrontert med utspillet etter mål.

– Du imponerte ekstremt da du klart å padle så teknisk bra og skyve så godt. Det kan du være stolt av, mener Aukland.

– Jo takk, det var hyggelig å høre! Jeg vet ikke helt om jeg følte det sånn, men om det så bra ut på TV, så er kanskje det det viktigste, sier Weng og ler.

– Dette var vel ikke så overraskende for de som fulgte med underveis. Det var en av Norges beste løpere både med ski på bena og joggesko. Vi har vel sagt hele uken at Ingvild trengte ett minutt. Med en dårlig dag ble det duket for Heidi, sier landslagsssjef Vidar Løfshus.

Siste nytt

 • West Ham til femteplass

  West Ham slo Leeds 2-0 og kleiv til femteplass på tabellen. Jesse Lingard og Craig Dawson scora måla i løpet av seks minutt midt i første omgang.

  Leeds fekk to mål annullert tidleg i kampen, og er nummer 11 i Premier League.

  Craig Dawson
  Foto: Ian Walton / AP
 • Marek Hamsík klar for svensk klubb

  Fotballstjernen Marek Hamsík er klar for IFK Göteborg. Det melder klubben og blir gjengitt av blant annet SVT.

  – Det er ikke hver dag at en svensk klubb får en slik mulighet, sier sportssjef Pontus Farnerud.

  Han legger til at Hamsik ikke har tatt turen til Göteborg for pengenes skyld, men at han er der for å prestere. Det blir understreket av slovaken selv.

  – Jeg vet ikke mye om Allsvenskan og jeg må tilpasse meg veldig raskt. Jeg er her for å gjøre mitt beste for klubben, sa Marek Hamsík på en pressekonferanse.

  Men det har ikke blitt lagt skjul på at overgangen delvis skyldes at Hamsik vil representere en europeisk klubb før sommerens EM.

  Hamsik spilte over 400 kamper for Napoli og var lenge kaptein i klubben. Han har de siste årene spilt fotball i Kina, men er nå klar for Sverige.

  Marek Hamsik
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters
 • Fossum avgjorde på overtid

  Iver Fossum scoret kampens eneste mål på straffespark da Aalborg slo Sønderjyske 1-0 i dansk fotball mandag.

  Dermed klatret Jylland-klubben til åttendeplass i den danske superligaen. Mandagens motstander Sønderjyske har samme antall poeng, men er foran på bedre målforskjell.

  Matchvinnerscoringen var Fossums sjuende i ligaen denne sesongen.

  På sidelinjen kunne tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes juble for sin første seier for Aalborg etter at han overtok treneransvaret i klubben.

  Iver Fossum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal