NRK Meny
Normal

Weng overlegen opp monsterbakken: – Vet ikke om jeg fortjente seieren

OSLO/ALPE CERMIS (NRK): Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kom sammen inn i slalåmbakken. Et par minutter senere var Tour de Ski avgjort.

48 sekunder skiller mellom de to beste. Weng er helt overlegen her nå. Amerikanske Diggins tok tredjeplassen

Laster innhold, vennligst vent..

Artikkelen oppdateres!

48,5 sekunder ble avstanden mellom Weng og lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg på toppen. Duoen gikk sammen hele veien inn mot bakken i Alpe Cermis, men der sa Weng, som vinner Tour de Ski for andre året på rad, takk for følget.

– Underveis syns jeg vi gikk litt fort, men da det ble brattere måtte jeg bare prøve. Jeg syns Ingvild virket sterk, og jeg fikk skikkelig kamp, men det holdt. Jeg vet ikke helt om jeg fortjente seieren, men den siste etappen passer meg veldig bra. Jeg har litt flaks med det. Ingvild har vunnet mest her, så jeg vet ikke om jeg er noe bedre, men, sier Weng.

– Hvordan føles det å vinne igjen?

– Jeg vet ikke helt. Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg tror kanskje jeg blir litt mer fornøyd etter hvert. Og jeg er veldig glad for at mamma og pappa har vært her de to siste dagene. Jeg føler at jeg går mye fortere da.

Fornøyd med andreplass

Weng la grunnlaget for seieren på lørdagens jaktstart, og hadde også best tid opp slalåmbakken. Andreplasserte Østberg er ikke enig med vinneren i at hun har flaks som vinner Tour de Ski igjen.

– Det er den sterkeste totalt sett som står på toppen her. Heidi var i en klasse for seg opp her, sier Østberg.

– Jeg er godt fornøyd med å sikre andreplassen. Jeg prøvde å kjempe med Heidi nederst i bakken, men jeg tror jeg gjorde smart i å gå som jeg gjorde. Hun var sterkere enn meg oppover der. Hun var sterkest i dag. Jeg hadde en minusdag i går som ødela litt for meg sammenlagt, fortsetter hun.

Sammen med Weng kom hun seg raskt på bena i målområdet for å heie amerikanske Jessica Diggins inn til en historisk tredjeplass i Tour de Ski.

– Jeg kjenner dem, det er så flotte jenter og bra mennesker, sier Diggins.

Ros fra Aukland

– Jeg tror ikke jeg har sett noen gå så teknisk godt opp denne bakken før. Heidi har løst dette meget godt, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

– Å, du verden? svarer Weng konfrontert med utspillet etter mål.

– Du imponerte ekstremt da du klart å padle så teknisk bra og skyve så godt. Det kan du være stolt av, mener Aukland.

– Jo takk, det var hyggelig å høre! Jeg vet ikke helt om jeg følte det sånn, men om det så bra ut på TV, så er kanskje det det viktigste, sier Weng og ler.

– Dette var vel ikke så overraskende for de som fulgte med underveis. Det var en av Norges beste løpere både med ski på bena og joggesko. Vi har vel sagt hele uken at Ingvild trengte ett minutt. Med en dårlig dag ble det duket for Heidi, sier landslagsssjef Vidar Løfshus.

Siste nytt

 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters
 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08