– Det var skikkelig krise

Heidi Weng fyller 24 år i dag. Hun har klare forventninger til bursdagen. Den gangen de ikke ble oppfylt, tok hun det tungt.

Heidi Weng forteller om sitt forhold til bursdagen.

ELSKER BURSDAG: Denne dagen er årets beste dag for Heidi Weng.

 • I videovinduet øverst kan du se og høre Heidi Weng snakke om sitt forhold til bursdag.

– Bursdag for meg ... Det er den beste dagen i mitt liv, fortalte Heidi Weng til NRK da vi besøkte henne på hytta i forrige uke.

Og bursdagen, den er i dag. 20. juli 2015 er det 24 år siden langrennsyndlingen kom til verden. Siden har altså denne datoen vært hennes favorittdag.

– Jeg er litt barnslig, men bursdag for meg er den beste dagen. Da må alle være hjemme, og jeg går ikke opp av senga før de kommer og synger. Når de har kommet og sunget, er det greit. Men hvis de ikke kommer, så ligger jeg i senga. Jeg venter til de kommer, sier Weng.

Én gang skjedde det imidlertid at familien ikke kom.

– Da var jeg kanskje 12 år. De hadde gått ut og jogga. Det var skikkelig krise, da ble jeg skikkelig lei meg, sier Weng.

Siste nytt

 • Ruuds semifinalemotstander er klar

  Fredag gikk Casper Ruud videre til semifinalen i Madrid Masters. Nå er det klar hvem som blir hans motstander.

  For italienske Matteo Berrettini slo ut Cristian Garin fra Chile i den andre kvartfinalen, og blir dermed Ruuds motstander lørdag.

  Berrettini slo Garin 2-1 i sett, med sifrene 5,7, 6-3, 6-0.

  775649695
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Hjemmesmell for Leicester

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Leicester, som etter en iherdig sluttspurt likevel tapte 2-4 for Newcastle. For «the Foxes» røk viktige poeng i kampen om mesterligaplass, men det ble likevel en målfest i Leicester.

  Rett etter at Kasper Schmeichel vartet opp med en kjemperedning, satte Joseph Willock inn kampens første for Newcastle. Drøye ti minutter senere doblet Paul Dummett ledelsen. I andre omgang scoret Callum Wilson både det tredje og fjerde målet for gjestene.

  Med ti ordinære minutter igjen reduserte Marc Albrighton til 1-4, og tente et lite håp for hjemmelaget. Håpet ble ikke mindre da Kelechi Iheanacho reduserte ytterligere til 2-4 etter 87 minutter, men det stoppet også der.

  Leicester ligger fremdeles på tredjeplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Chelsea som følger like bak på fjerdeplass. Med fredagens tre poeng klatret Newcastle opp til 13.-plass.

  Premier League - Leicester City v Newcastle United
  Foto: Michael Regan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal