Weng om «skicross-løypene»: – Helt unødvendig

Heidi Weng tok seg videre fra sprintprologen med et lite nødskrik. Nå er hun spent på hvordan det blir å gå i felt i de spesielle løypene i Val Müstair.

Heidi Weng i Tour de ski 2018/19

LITT SKEPTISK: Heidi Weng sier løypene ikke var så ille som forventet, men er litt bekymret for hvordan det blir når løperne skal gå der side om side.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Løperne fikk seg en overraskelse da de skulle teste ut løypene i Val Müstair nyttårsaften. Der var det nemlig laget til store kuler og et hopp, noe løperne ikke hadde blitt varslet om.

Beskrivelser som «skicross»-løype ble brukt.

Under sprintprologen tidlig første nyttårsdag ble løypene brukt for første gang i konkurranse.

– Kan bli mye rart

Da gikk løperne én og én, og det hele gikk pent og pyntelig for seg. I finalerundene skal løperne imidlertid knive om posisjonene underveis, og Heidi Weng er spent på hvordan det blir da.

– Det var ikke så stress som jeg trodde. Men det kan bli mye rart underveis i heatene, knall og fall, og det synes jeg er unødvendig i en tour, sier hun.

Slik ser det ut i løypene i Val Müstair. Video: Hans Kristian Stadheim.

Video: Hans Kristian Stadheim.

Selv var hun sikker på at hun ikke kom til å ta seg videre fra prologen, siden hun gikk i mål nesten ti sekunder bak Stina Nilsson.

– Det var elendig, utbrøt Weng da hun møtte pressen like etter prologen.

Men tiden skulle vise seg å holde, og Weng blir å se i kvartfinalene. Det blir også Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Mari Eide, Kari Øyre Slind, Maiken Caspersen Falla, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng.

De fleste av de norske løperne tok seg med andre ord greit videre fra prologen. Bare tour-debutanten Anna Svendsen og Silje Øyre Slind, som er bedre på de lengre distansene, røk ut. Stina Nilsson var raskest av alle, tett fulgt av Østberg.

Har endret løypene før

De spesielle løypene har vært en snakkis, men Weng prøver også å avdramatisere det hele.

– Den var egentlig veldig grei. Men samtidig synes jeg de kan holde seg til å gjøre det på en verdenscup-dag, og ikke underveis i en tour. De synes jeg er helt unødvendig, sier hun.

Også tidligere har arrangøren i Val Müstair vært kreative i løypeprepareringen, og for noen år siden måtte et hopp files ned natten før konkurransen etter store protester fra løperne, som da fryktet for egen sikkerhet.

Weng tror den største utfordringen blir å gå sammen med andre over de høye kulene.

– Jeg tror det kan bli litt verre å gå i felt. Men det blir som det blir, man får ikke gjort noe med det, sier hun.

I herrenes sprint var Johannes Høsflot Klæbo aller raskest, tett fulgt av Emil Iversen. Også Sindre Bjørnestad Skar, Simen Hegstad Krüger, Eirik Brandsdal og Finn-Hågen Krogh tok seg til kvartfinalene.

Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Hans Christer Holund røk ut.

 • Kvartfinalene starter klokken 12, og du kan følge rennet her på NRK.no eller lytte til radiosendingen på NRK Sport. TV 2 har TV-rettighetene til konkurransene i Sveits.

Siste nytt

 • Skal ha oppstått ny rasismeepisode

  Ein Start-tilskodar skal ha kome med rasistiske tilrop under laurdagens kamp mot Sandefjord. Det fortel Starts daglege leiar Christopher Macconnacher til Eurosport. Han seier at ein person på tribunen skal ha kome med rasistiske utsegn mot Sandefjords Brice Wembangomo.
  – Me har fått rapportar frå fleire om at vedkommande har gjort det, fortel MacConnacher. Starts supporterklubb Tigerberget har allereie ekskludert personen, opplyser dei på si Facebookside. MacConnaher reknar med at kjem ei rask avklaring rundt kva som skjer med tilskodarens tilgjenge til stadion.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal