Hopp til innhold

Weng om «skicross-løypene»: – Helt unødvendig

Heidi Weng tok seg videre fra sprintprologen med et lite nødskrik. Nå er hun spent på hvordan det blir å gå i felt i de spesielle løypene i Val Müstair.

Heidi Weng i Tour de ski 2018/19

LITT SKEPTISK: Heidi Weng sier løypene ikke var så ille som forventet, men er litt bekymret for hvordan det blir når løperne skal gå der side om side.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Løperne fikk seg en overraskelse da de skulle teste ut løypene i Val Müstair nyttårsaften. Der var det nemlig laget til store kuler og et hopp, noe løperne ikke hadde blitt varslet om.

Beskrivelser som «skicross»-løype ble brukt.

Under sprintprologen tidlig første nyttårsdag ble løypene brukt for første gang i konkurranse.

– Kan bli mye rart

Da gikk løperne én og én, og det hele gikk pent og pyntelig for seg. I finalerundene skal løperne imidlertid knive om posisjonene underveis, og Heidi Weng er spent på hvordan det blir da.

– Det var ikke så stress som jeg trodde. Men det kan bli mye rart underveis i heatene, knall og fall, og det synes jeg er unødvendig i en tour, sier hun.

Slik ser det ut i løypene i Val Müstair. Video: Hans Kristian Stadheim.

Video: Hans Kristian Stadheim.

Selv var hun sikker på at hun ikke kom til å ta seg videre fra prologen, siden hun gikk i mål nesten ti sekunder bak Stina Nilsson.

– Det var elendig, utbrøt Weng da hun møtte pressen like etter prologen.

Men tiden skulle vise seg å holde, og Weng blir å se i kvartfinalene. Det blir også Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Mari Eide, Kari Øyre Slind, Maiken Caspersen Falla, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng.

De fleste av de norske løperne tok seg med andre ord greit videre fra prologen. Bare tour-debutanten Anna Svendsen og Silje Øyre Slind, som er bedre på de lengre distansene, røk ut. Stina Nilsson var raskest av alle, tett fulgt av Østberg.

Har endret løypene før

De spesielle løypene har vært en snakkis, men Weng prøver også å avdramatisere det hele.

– Den var egentlig veldig grei. Men samtidig synes jeg de kan holde seg til å gjøre det på en verdenscup-dag, og ikke underveis i en tour. De synes jeg er helt unødvendig, sier hun.

Også tidligere har arrangøren i Val Müstair vært kreative i løypeprepareringen, og for noen år siden måtte et hopp files ned natten før konkurransen etter store protester fra løperne, som da fryktet for egen sikkerhet.

Weng tror den største utfordringen blir å gå sammen med andre over de høye kulene.

– Jeg tror det kan bli litt verre å gå i felt. Men det blir som det blir, man får ikke gjort noe med det, sier hun.

I herrenes sprint var Johannes Høsflot Klæbo aller raskest, tett fulgt av Emil Iversen. Også Sindre Bjørnestad Skar, Simen Hegstad Krüger, Eirik Brandsdal og Finn-Hågen Krogh tok seg til kvartfinalene.

Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Hans Christer Holund røk ut.

  • Kvartfinalene starter klokken 12, og du kan følge rennet her på NRK.no eller lytte til radiosendingen på NRK Sport. TV 2 har TV-rettighetene til konkurransene i Sveits.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

  • Uefa: Ny ballteknologi klar til fotball-EM i 2024

    Dommerne på banen og i VAR-bussen får nyte godt av ny teknologi når fotball-EM 2024 sparkes i gang i Tyskland. Den skal bidra til å ta raskere avgjørelser.

    Den offisielle turneringsballen skal inneholde sensorer som ifølge Det europeiske fotballforbundet (Uefa) skal gi «enestående innsikt i ballens bevegelser, og bidra til raskere beslutningsprosesser for videodommerne».

    Det skriver BBC.

    Teknologien vil gi et presist bilde på når en ballberøring finner sted, men ikke hvor på kroppen.

    Uefa opplyser at det særlig er marginale offsideavgjørelser som vil gå raskere.

    Videodømmingsverktøyet har vært gjenstand for massiv kritikk denne sesongen, særlig i Premier League. I Eliteserien ble VAR innført i forkant av årets sesong.

    (NTB)

    Aleksander Ceferin Uefa
    Foto: Peter Dejong / NTB
  • Smell for Ødegaard og Arsenal: Må klare seg uten Arteta på sidelinjen mot Aston Villa

    Arsenal-trener Mikel Arteta pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen mot Luton. Dermed må han se lørdagens storkamp mot Aston Villa fra tribuneplass.

    Det skriver Sky Sports.

    Spanske Arteta pådro seg gult kort under feiringen av matchvinnerscoringen til Declan Rice. Fire gule kort til en trener betyr automatisk karantene i én kamp.

    Aston Villa går inn til lørdagens kamp med imponerende tolv strake ligatriumfer på Villa Park. Martin Ødegaard og Arsenal troner på sin side øverst på Premier League-tabellen, og Artetas mannskap er også forrige lag som slo Villa på deres hjemmebane. Det skjedde tilbake i februar.

    London-laget måtte grave dypt for de tre poengene tirsdag kveld. 4-3-scoringen kom dypt inne i overtiden på Kenilworth Road.

    (NTB)

    l2hWJUyc81g
    Foto: AP
  • Formel-1 vurderer store endringer før neste sesong

    Før neste sesongs Formel-1 sesong vurderes det å gjøre store endringer på formatet til sprintløpene.

    Endringene som har vært diskutert er en reversert gridplassering for de ti best plasserte førerne etter kvalifiseringen.

    Det skriver The Guardian.

    Forslaget om endringer kom tirsdag samtidig som Formel-1 annonserte hvilke løpshelger som skal ha sprintløp i tillegg til hovedløp.

    Disse vil foregå i Kina, Miami, Østerrike, Austin, Brasil og Qatar.

    Det har også vært diskutert om strukturen på løpshelgene skal endres. Allerede har det blitt bestemt at kvalifiseringen til sprintløpene skal foregå etter den første treningen, som igjen foregår fredager i løpshelgene.

    Formel-1 innførte sprintløp på kalenderen for første gang i 2021, og har gjort flere endringer hver sesong. De ønsker et fast konsept innen 2024-sesongen som kan vare.

    ma4NAwNkRj8
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal