Weng og Østberg i ordkrig om favorittstempelet

VAL MÜSTAIR (NRK): Heidi Weng mener Ingvild Flugstad Østberg er sterkere. Østberg fastslår at hun ikke kommer til å vinne Tour de Ski i år heller.

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng

SUPERDUELL: Det står mellom Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng i Tour de Ski. Søndag hadde Weng mer enn nok med å holde følge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle gå bra i Tour de Ski, jeg. Jeg føler ikke jeg har hatt så veldig rå oppladning til dette. Jeg tror Ingvild er hakket sterkere enn meg akkurat nå. Så får jeg kjempe så hun ikke blir tre minutter foran, sånn som hun var i fjor, sier Heidi Weng etter å ha blitt slått av Ingvild Flugstad Østberg på 5 km klassisk fellesstart i Val Müstair søndag.

Etter to etapper leder Østberg 10,3 sekunder foran Weng. Og det til tross for at de to første etappene har gått over all forventning.

Likevel fnyser Østberg av at Weng hevder hun føler seg underlegen.

– Heidi sier jo alltid det. Hun sier det hele sommeren og høsten at «Flugstad blir skummel»l, og så er det hun som går fortest, sier Østberg.

– Trøya blir ikke mi

Forrige sesong gikk hun ut i tet på den avsluttende jaktstarten opp slalåmbakken i Val di Fiemme, 39 sekunder bak Therese Johaug og 2.27 foran Weng. Da måtte hun gi tapt mot Johaug, men klarte å holde Weng bak seg.

– Jeg vil beholde ledertrøya så lenge som mulig, men igjen så blir den ikke mi på toppen, fastslår Østberg overfor NRK.

Sannsynligvis blir det en jevn duell fram til siste dag. Skal Østberg holde Weng bak seg opp slalåmbakken, bør hun nok øke forspranget til vesentlig mer enn ti sekunder. I fjor var nemlig Weng halvannet minutt raskere på avslutningsetappen.

Og fortsetter trenden fra søndagens renn, så kan luka bli større. For Weng hadde mer enn nok med å henge på Østberg – til hun til slutt måtte slippe.

Ingvild Flugstad Østberg tok seieren på andre dag i Tour de Ski, Heidi Weng kom på andreplass

VIDEO: Se Ingvild Flugstad Østberg gå inn til seier.

– Håpet vi kunne jobbe sammen

– Det var ikke planen å gå først. Jeg håpet at jeg og Heidi kunne jobbe litt sammen. Roar Hjelmeset ropte at Heidi måtte være med og dra, men det ble til at jeg gikk først fra start til mål. Det var litt kult at jeg bare kunne gå først hele veien, sier Østberg – som fikk oppreisning etter å ha blitt slått ut i semifinalen i lørdagens sprint.

Heidi Weng er nå glad for at etappene i høyden (rundt 1700 meter) er ferdig og at ferden går videre til Oberstdorf.

– Jeg er veldig glad det er ferdig her. Det var skikkelig hardt og Ingvild var veldig sterk, mye sterkere enn meg i dag, så jeg er glad jeg klarte å gå så bra, sier Heidi Weng.

Mandag er det hviledag, mens det tirsdag er 10 km fellesstart med skibytte på programmet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal