Weng rotet bort «gavepakke» fra Johaug

OSLO/CANMORE (NRK): Heidi Weng fikk med seg at hennes argeste konkurrent i sammendraget Therese Johaug falt før hun skulle ut å gå. Men så skjedde det samme med Weng selv.

Johaug og Weng faller i samme sving,

FALT PÅ SAMME PLASS: Therese Johaug og Heidi Weng gikk ned i hvert sitt heat under kvartfinalene.

Therese Johaug gikk i heatet før Heidi Weng på tirsdagens sprint. Mens Heidi Weng varmet opp, så hun at Johaug falt og rotet bort semifinalesjansene.

Dermed hadde Weng tidenes mulighet til å øke forspranget til Johaug betraktelig. Men så skjedde det samme med Weng – på akkurat samme plass i løypa!

– Det var veldig surt. Selvfølgelig er jeg skuffa, men får ikke gjort noe med det. Man kan ikke legge seg ned å dø heller. Det er fortsatt mange løp igjen, sier Heidi Weng.

Heidi Weng

Like før Heidi Weng skal ut å gå, ser hun Therese Johaug slite i sin kvartfinale. Like etterpå skjedde det samme med Weng.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Ønsket at begge to skulle gå fort

Weng ledet Ski Tour Canada med 5.5 sekunder på Johaug før tirsdagens sprint. Nå har forspranget minket.

– Jeg synes det er kjempesynd det som skjer. Jeg hadde ønsket at vi begge skulle gå fort, det er morsommere å vinne da. Jeg har jo styrket mine muligheter i sammendraget, men det var ikke sånn jeg ønsket at det skulle skje, forteller Therese Johaug.

Hun var irritert etter at semifinaleplassen røk.

– Jeg hadde en vanvittig god dag, og følte ikke jeg brukte noen krefter opp bakken i den første runden. Så kom jeg ut i løssnøen og kryssa skia og falt. Det er en del av gamet å holde seg på bena, men det er jækla surt, sier Johaug.

Weng leder fortsatt: – Ingen trøst

Weng forsvant ut av målområdet i tårer, og ble værende lenge i skifte-teltet. Etter en stund kom hun ut og snakket med pressen.

– Det var løst i svingen, og så kom jeg litt langt ut. Der var det mye skarpere føre og da gikk det fortere. Da skar den ene skia seg inn i den andre, og da lå jeg der da, forklarer Weng.

Weng hadde nok håpet at hun skulle fått utnyttet sin styrke i sprint til å øke forspranget ned til Therese Johaug. Hun leder fortsatt sammenlagt foran Therese Johaug, men nå er altså forspranget mindre.

– Det er ingen trøst. Jeg har gjort det veldig bra på klassisk sprint i år. Jeg har vært i tre finaler av tre mulige, så jeg føler at jeg skulle klart finalen her i dag også. Det er en veldig tøff løype, den kunne ikke passet meg bedre, sukker 24-åringen.

Siste nytt

 • Piatek klar for Milan

  Krzysztof Piatek er klar for Milan. Piatek kommer fra Genoa, hvor han bare rakk å spille 21 kamper etter overgangen fra Zaglebie Lubin i sommer. Overgangssummen skal være på 35 millioner euro. Piatek har scoret 13 seriemål denne sesongen.

  Krzysztof Piątek
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold
 • Barcelona henter De Jong

  Barcelona har signert nederlandske Frenkie de Jong. Det melder klubben på sine hjemmesider. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer fra Ajax og koster katalanerne 75 millioner euro. Summen kan stige med 11 millioner euro om visse klausuler innfris.

  Frenkie de Jong
  Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal