Weng rotet bort «gavepakke» fra Johaug

OSLO/CANMORE (NRK): Heidi Weng fikk med seg at hennes argeste konkurrent i sammendraget Therese Johaug falt før hun skulle ut å gå. Men så skjedde det samme med Weng selv.

Johaug og Weng faller i samme sving,

FALT PÅ SAMME PLASS: Therese Johaug og Heidi Weng gikk ned i hvert sitt heat under kvartfinalene.

Therese Johaug gikk i heatet før Heidi Weng på tirsdagens sprint. Mens Heidi Weng varmet opp, så hun at Johaug falt og rotet bort semifinalesjansene.

Dermed hadde Weng tidenes mulighet til å øke forspranget til Johaug betraktelig. Men så skjedde det samme med Weng – på akkurat samme plass i løypa!

– Det var veldig surt. Selvfølgelig er jeg skuffa, men får ikke gjort noe med det. Man kan ikke legge seg ned å dø heller. Det er fortsatt mange løp igjen, sier Heidi Weng.

Heidi Weng

Like før Heidi Weng skal ut å gå, ser hun Therese Johaug slite i sin kvartfinale. Like etterpå skjedde det samme med Weng.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Ønsket at begge to skulle gå fort

Weng ledet Ski Tour Canada med 5.5 sekunder på Johaug før tirsdagens sprint. Nå har forspranget minket.

– Jeg synes det er kjempesynd det som skjer. Jeg hadde ønsket at vi begge skulle gå fort, det er morsommere å vinne da. Jeg har jo styrket mine muligheter i sammendraget, men det var ikke sånn jeg ønsket at det skulle skje, forteller Therese Johaug.

Hun var irritert etter at semifinaleplassen røk.

– Jeg hadde en vanvittig god dag, og følte ikke jeg brukte noen krefter opp bakken i den første runden. Så kom jeg ut i løssnøen og kryssa skia og falt. Det er en del av gamet å holde seg på bena, men det er jækla surt, sier Johaug.

Weng leder fortsatt: – Ingen trøst

Weng forsvant ut av målområdet i tårer, og ble værende lenge i skifte-teltet. Etter en stund kom hun ut og snakket med pressen.

– Det var løst i svingen, og så kom jeg litt langt ut. Der var det mye skarpere føre og da gikk det fortere. Da skar den ene skia seg inn i den andre, og da lå jeg der da, forklarer Weng.

Weng hadde nok håpet at hun skulle fått utnyttet sin styrke i sprint til å øke forspranget ned til Therese Johaug. Hun leder fortsatt sammenlagt foran Therese Johaug, men nå er altså forspranget mindre.

– Det er ingen trøst. Jeg har gjort det veldig bra på klassisk sprint i år. Jeg har vært i tre finaler av tre mulige, så jeg føler at jeg skulle klart finalen her i dag også. Det er en veldig tøff løype, den kunne ikke passet meg bedre, sukker 24-åringen.

Siste nytt

 • McMorris mister X-Games

  Snowboarder Mark McMorris skriver på sin egen Instagram at han har testet positivt for covid-19. Dermed mister han også X-Games. Kanadieren er en stor stjerne i snowboardmiljøet, og står med to OL-medaljer og 17 X-Games-medaljer. Han er også den andre i historien som har vunnet to X-Games-gull samme år.

  Mark McMorris
  Foto: Anna Stonehouse / AP
 • – Start-spiller brøt karantene

  Start-spilleren som i går ble bekreftet koronasmittet brøt innreisekarantenen før han testet positivt. Det skriver Fædrelandsvennen.

  Spilleren skal ha ankommet Norge lørdag 16. januar og deltok i styrkerommet på Sør Arena fem dager etter.

  11 nærkontakter er nå i karantene.

  – Vi vurderer i denne saken om det kan ha skjedd brudd på regelverket og hvilken videre oppfølging vi skal gi det. Smittesporingen er under kontroll og den aktuelle spilleren er i isolasjon, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik til Fædrelandsvennen.

  Forholdene bekreftes også av daglig leder i Start Christopher MacConnacher.

  – Slik vi ser det nå mener vi at de ikke har blitt fulgt, sier han.

  Eliteserien 2020: Start - Rosenborg 0-0
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Johansen klar for QPR

  Stefan Johansen er klar for QPR, som holder til på nivå to i England. Det bekrefter klubben på sin Twitter-konto, med en video av Johansen iført QPR-drakt i snøværet.

  Nordmannen skal på utlån til engelskmennene ut sesongen etter å ha slitt med spilletid i Fulham.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal