NRK Meny
Normal

Weng imponerte seg selv med ødelagt stav

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Været gjorde at langrennskvinnene var bekymret før den avgjørende dagen av Toppidrettsveka. Det var ikke det eneste problemet Heidi Weng fikk.

Heidi Weng

FORNØYD: Heidi Weng klarte ikke å henge med i spurten med en ødelagt stav, men var likevel fornøyd med sammenlagtseier i Toppidrettsveka for tredje år på rad.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

For da kvinnene skulle gjøre opp om seieren over 12 kilometer i Trondheim sentrum, var Heidi Weng sjanseløs i spurten. Hun hadde nemlig mistet piggen på staven tidligere i rennet.

– Jeg skulle gjerne hatt en pigg, så jeg kunne spurte på slutten, men jeg prøvde så godt jeg kunne, sier Weng til NRK.

– Jeg imponerte meg selv faktisk. Det at jeg klarer å holde så bra, for det var noen veldig stive armer der, fortsetter langrennsløperen, som til slutt ble nummer fem i siste renn.

Hun smiler bredt når hun får opplyst at hun likevel vant Toppidrettsveka sammenlagt. noe hun også gjorde i fjor – og i 2015.

– Jeg vet ikke om jeg er i bedre rute enn i fjor, men jeg føler meg egentlig ganske bra, ja, forteller Weng.

– Farlig

Været i Trondheim var av den grisete sorten lørdag ettermiddag. Regnet sprutet og løypa var vår og glatt. Såpass at flere av utøverne uttrykte at de var bekymret før start. «Farlig», mente Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

NUMMER TRE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: Jorunn Hatling / NRK

– Det er viktig at vi sier ifra på forhånd, så får juryen mulighet til å dirigere litt før start. De som er vant til å ta veldig store sjanser tenker seg kanskje litt om. Jeg opplevde at det gikk ryddig for seg, og ingen forsøkte å kleppe hverandre ned underveis. Vi gjorde opp om plassene i spurten, forteller hun.

– Vi tok det veldig med ro, og det var bra at alle «safet» litt. Det var veldig glatt noen steder, men det gikk bra, sier Weng.

Tom i spurten

Uhrenholdt Jacobsen dro lenge på feltet, i håp om å sikre seg andreplassen sammenlagt. Hun hadde seieren i lomma, men 50 meter før mål var det slutt. I stedet vant Anna Haag.

– Da hadde jeg ikke mer krutt igjen. Veien til mål var lenger enn jeg hadde sett for meg. Det ble en vanvittig hard og bra treningsøkt, og jeg må spurte med noe som allerede er slitent. Det er jo noe som skjer fort til vinteren også, sier hun og smiler.

Weng vant Toppidrettsveka, foran svenske Linn Sömskar og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredjeplass.

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming