NRK Meny
Normal

Weng imponerte seg selv med ødelagt stav

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Været gjorde at langrennskvinnene var bekymret før den avgjørende dagen av Toppidrettsveka. Det var ikke det eneste problemet Heidi Weng fikk.

Heidi Weng

FORNØYD: Heidi Weng klarte ikke å henge med i spurten med en ødelagt stav, men var likevel fornøyd med sammenlagtseier i Toppidrettsveka for tredje år på rad.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

For da kvinnene skulle gjøre opp om seieren over 12 kilometer i Trondheim sentrum, var Heidi Weng sjanseløs i spurten. Hun hadde nemlig mistet piggen på staven tidligere i rennet.

– Jeg skulle gjerne hatt en pigg, så jeg kunne spurte på slutten, men jeg prøvde så godt jeg kunne, sier Weng til NRK.

– Jeg imponerte meg selv faktisk. Det at jeg klarer å holde så bra, for det var noen veldig stive armer der, fortsetter langrennsløperen, som til slutt ble nummer fem i siste renn.

Hun smiler bredt når hun får opplyst at hun likevel vant Toppidrettsveka sammenlagt. noe hun også gjorde i fjor – og i 2015.

– Jeg vet ikke om jeg er i bedre rute enn i fjor, men jeg føler meg egentlig ganske bra, ja, forteller Weng.

– Farlig

Været i Trondheim var av den grisete sorten lørdag ettermiddag. Regnet sprutet og løypa var vår og glatt. Såpass at flere av utøverne uttrykte at de var bekymret før start. «Farlig», mente Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

NUMMER TRE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: Jorunn Hatling / NRK

– Det er viktig at vi sier ifra på forhånd, så får juryen mulighet til å dirigere litt før start. De som er vant til å ta veldig store sjanser tenker seg kanskje litt om. Jeg opplevde at det gikk ryddig for seg, og ingen forsøkte å kleppe hverandre ned underveis. Vi gjorde opp om plassene i spurten, forteller hun.

– Vi tok det veldig med ro, og det var bra at alle «safet» litt. Det var veldig glatt noen steder, men det gikk bra, sier Weng.

Tom i spurten

Uhrenholdt Jacobsen dro lenge på feltet, i håp om å sikre seg andreplassen sammenlagt. Hun hadde seieren i lomma, men 50 meter før mål var det slutt. I stedet vant Anna Haag.

– Da hadde jeg ikke mer krutt igjen. Veien til mål var lenger enn jeg hadde sett for meg. Det ble en vanvittig hard og bra treningsøkt, og jeg må spurte med noe som allerede er slitent. Det er jo noe som skjer fort til vinteren også, sier hun og smiler.

Weng vant Toppidrettsveka, foran svenske Linn Sömskar og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på tredjeplass.

Siste nytt

 • Sarpsborg – Maccabi-kampen utsolgt

  Sarpsborg 08 spiller for fullsatte tribuner i torsdagens playoff om plass i gruppespillet i Europaligaen. De siste billettene ble solgt søndag. Hele 6339 tilskuere har sikret seg billett til hjemmemøtet mot Maccabi Tel-Aviv.

  Europaliga kvalifisering Rijeka - Sarpsborg 08
  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
 • Warholm hedret under NM

  Karsten Warholm (22) ble i helgen hedret med Friidrettsforbundets gullmedalje. Prisen deles ut til utøvere som har preget NM og norsk friidrett. I helgen ble det dobbeltgull på Dimna-utøveren med seier både på 400 meter og 400 meter hekk.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten