Hopp til innhold

– Distré, tøff, skvetten, sprudlende og nådeløst ærlig

VAL DI FIEMME (NRK.no): Annerledesjenta Heidi Weng hylles av lagvenninnene etter å lagt grunnlaget for enda et norsk stafettgull.

Weng

Heidi Weng fikk en velfortjent klem av lagvenninnen Therese Johaug etter stafetten. Weng gikk en kjempeetappe for Norge.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

De vant OL-gull i 2010 og VM-gull i 2011. Dermed ville alt annet enn gull vært en dundrende fiasko også på torsdagens VM-stafett i Val di Fiemme.

Men de norske jentene var aldri truet. Faktisk drepte de spenningen allerede på første etappe. Og det var det VM-debutanten Heidi Weng som sørget for, ved å rykke tidlig på sin andre runde.

– Jeg var så nervøs at jeg skalv i beina, innrømmer hun etterpå.

– Annerledes

Men det skulle man ikke tro. Trener Egil Kristiansen konstaterer at 21-åringen fra Ytre Enebakk leverte over all forventning.

Bjoergen, Stoemer Steira, Weng and Johaug.

Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng og Therese Johaug på pallen.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

– Hun er tøff i hodet og har lyst til å prøve å gjøre spesielle ting, det synes hun er moro. Men jeg hadde ikke trodd at hun skulle klare å få luke, sier han til NRK.no.

– Hvordan vil du beskrive henne?

– Hun er annerledes enn de andre jentene på laget. Hun er litt smådistré, og kan lett glemme ting som for eksempel å få i seg nok næring. Og så er hun litt skvetten. Sier man bø, så skvetter hun. Samtidig er hun veldig konsentrert om det hun skal gjøre, sier Egil Kristiansen.

– Mye «oi, oi»

Lagvenninnene kjenner også igjen beskrivelsen av Weng som distré.

– Det hender seg hun ikke har helt kontroll. Det er mye «oi, oi» - hun er litt «oppi der», gliser Kristin Størmer Steira.

– Hvordan opplever du henne?

– Hun står veldig godt i seg selv, bryr seg ikke om hva andre gjør og er trygg på seg selv. Og så er hun sprudlende og bringer veldig godt humør i gruppa.

– Hva er hennes rolle i laget?

– Hun er yngst, veldig nysgjerrig og flink til å dra ut det vi som har erfaring er god på.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet...)

Heidi Weng er i storform og gir allerede norge en klar ledelse etter syv minutter.

Her rykker Heidi Weng

– Herlig jente

Marit Bjørgen beskriver Weng slik:

– Hun er ei sprudlende, herlig jente. Så er hun glad – og veldig ærlig, sier Bjørgen på en måte som avslører at Weng ikke har mange hemninger når hun snakker. Det er rene ord for pengene.

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste