Weng om skiskytter-Gössner: – Glad hun ikke vant medalje

VAL DI FIEMME (NRK.no): Skiskytteren Miriam Gössner var bare et halvt sekund fra bronsemedalje i ski-VM. Heidi Weng innrømmer at hun er lettet over at tredjeplassen røk for den halvt norske jenta.

Germany Biathlon World Cup

Miriam Gössner er en av verdens beste skiskyttere, men liker godt å gå spesiallangrenn i skøytestil. Etter ski-VM skal hun blant annet gå verdenscup i Holmenkollen.

Foto: Martin Schutt / Ap

heidi

Heidi Weng ble nummer seks på dagens 10-kilometer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
– Jeg er glad det ikke ble en skiskytter på bronseplass. Det må jeg innrømme, sier Heidi Weng.

20-åringen understreker at hun ikke mener ikke noe vondt mot Gössner, som hun kjenner fra før.

Weng synes likevel det hadde blitt litt pinlig dersom en skiskytter snøt langrennsspesialister for en av de tre gjeveste plasseringene.

To år siden forrige spesiallangrenn

Gössner har ikke gått spesiallangrenn siden hun gikk tremila under VM i Holmenkollen for to år siden, men ble likevel nummer fire på tirsdagens 10-kilometer.

22-åringen var bare et halvt sekund fra å vinne bronsemedaljen, som til slutt gikk til russiske Yulia Tchekaleva.

– Vi vil jo helst at langrennsutøvere skal vinne langrenn. Jeg kjenner Miriam og hun er en kjempekoselig jente. Det er ingenting med det, sier Weng, som selv ble nummer seks.

Johaug: – Vi må sette standarden

Dagens gullvinner, Therese Johaug, støtter Wengs uttalelser.

– Det er viktig at vi setter standarden, vi som tross alt driver med langrenn. Samtidig hadde det vært litt morsomt med Miriam ettersom hun er litt norsk, sier Johaug til NRK.no.

Gössners mor er fra Molde. Hun vokste opp i Tyskland, men snakker flytende norsk og vurderer å flytte til morens hjemland etterhvert.

– Men sier det mest om Gössner eller konkurrentene deres at hun som skiskytter er så nær å ta medalje i ski-VM?

– Det skal være sagt at Miriam er veldig sterk i langrenn. Hun holder et høyt nivå. Husk at også Tora (Berger) har hevdet seg i langrenn tidligere. Begge de er fryktelig sterke utøvere, påminner Johaug.

Etterlyser Charlotte Kalla

Tidligere i mesterskapet har nivået blant de kvinnelige langrennsløperne vært et tema. Spesielt etter at fire norske sikret de fire første plassene på åpningsdistansen 15-kilometer, ble motstanden fra løpere fra andre nasjoner etterlyst.

De norske jentene ble beskyldt for å ødelegge sporten med sin overlegenhet.

– Vi ødelegger ikke sporten, det er de andre som må trene mer, uttalte Kristin Størmer Steira.

Therese Johaug er overrasket over hvordan spesielt svenske Charlotte Kalla glimrer med sitt fravær øverst på resultatlistene i de individuelle konkurransene. Kalla er regjerende olympisk mester i 10 kilometer friteknikk, men ble bare nummer syv i tirsdagens renn.

– Jeg vet at Charlotte er litt lei seg i dag. Jeg er litt overrasket, men vet at hun på en god dag ville kjempet helt i toppen her, sier Johaug.

Lars Berger med de to gullmedaljene som han vant til tross for brokkplagene.

Lars Berger er også en skiskytter som er glad i å gå spesiallangrenn. Her viser han frem gullmedaljene han vant under ski-VM i 2007. Han vant både 15-kilometer fristil og stafettgull.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Handler om prestisje

NRKs langrennskommentator Jann Post tror frykten for skiskytterne handler mest om prestisje mellom de to idrettene, og at det ikke sier så mye om nivået blant de kvinnelige langrennsløperne.

– Langrennsdamene går nok litt i forsvarsposisjon når det kommer skiskyttere og konkurrerer mot dem. Dessuten, det hadde jo vært noe litt feil om de ikke ønsket å slå dem, sier han.

Post er ikke overrasket over at Gössner hevdet seg helt i toppen, selv om hun ikke har gått et spesiallangrenn på to år.

– Gössner har vist at på sitt beste er hun den kanskje aller raskeste skiskytterjenta i sporet. Historien viser at de beste i skiskyting hevder seg helt i toppen. Ole Einar Bjørndalen har vunnet verdenscuprenn i langrenn og Lars Berger ble verdensmester på 15-kilometer fristil i 2007. Det er så høyt nivå i skiskyting at de aller beste også klarer å hevde seg i langrenn, sier han.

Siste nytt

 • Svært skuffet Jacobsen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd etter fjerdeplass på 15-kilometeren under Ski-VM i Seefeld. – Fjerdeplassen er skikkelig sur. Jeg var for så vidt nærme, men det var samtidig mange ting som ikke klaffet, og da er jeg ikke god nok til medalje. Jeg sliter veldig i de avgjørende partiene av løypa. Dagen i dag ble ganske langt under jeg hadde forventet, sier en tydelig skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

 • Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

  Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.

  Tarjei Bø
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Super-G avlyst

  Lørdagens super-G i Bansko er avlyst på grunn av tungt snøfall og dårlig vær lørdag morgen. Det er foreløpig ikke kjent om, og eventuelt når og hvor, super-G-rennet blir arrangert. Det er kun en knapp måned til sesongen avsluttes i Soldeu.

Sendeplan

Kl. Program Kanal