Denne dama digger sprengkulde

BEITOSTØLEN (NRK.no): Heidi Weng (22) føler langtidsvarselet gir henne en mental fordel før verdenscupåpninga i Kuusamo. Det blir sprengkaldt.

Heidi Weng

Slik poserer Heidi Weng i Skiforbundets sesongmagasin «Løype!», kledd for suksess i Sotsji. Til verdenscupåpningen i Kuusamo tar hun ikke med skinnlua, selv om det blir kaldt. Weng trives i kulda.

Foto: Norges Skiforbund / Mediamenn

– Jeg trives veldig godt i kulda. Minus 15 er helt perfekt, synes jeg. Da sitter skia, sier Heidi Weng til NRK.no.

Weng var et drøyt minutt bak vinneren Therese Johaug i fredagens nasjonale sesongåpning på Beitostølen, men leverte likevel sitt beste åpningsrenn noen gang. Nå håper hun den gode trenden fortsetter lørdag og søndag.

– Jo kaldere, jo bedre

Men allerede går tankene til neste helgs verdenscupåpning og minitour i Kuusamo. Der blir det nemlig, ifølge langtidsvarselet, 14 minusgrader fredag og hele 18 minusgrader lørdag, mens det blir noe mildere med sju minus på avslutningsdagen.

– Jo kaldere, jo bedre. Det er helt rått å gå i kulda, da koser jeg meg, faktisk, smiler Weng.

– Du liker med andre ord å fryse?

– Jeg fryser ikke!

– Har du et mentalt overtak på konkurrentene når det er veldig kaldt?

– Jeg tror ikke det er så mange som liker det, så å like det er positivt, medgir hun.

Heidi Weng

Heidi Weng fikk til et bra teknisk løp i klassisk stil på Beitostølen fredag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

En av favorittløypene

Og det er ikke bare den lave temperaturen som frister ved Kuusamo. Løypene er også mye mer etter Weng sin smak enn løypene på Beitostølen.

– Beitostølen er ei veldig koselig bygd, men det er ei utfordrende løype for min del med mange svinger og lette motbakker. Det er veldig slakt, og det er ikke min favoritt. Jeg liker bratte kneiker, sier Weng.

Hun trives bedre med padling og diagonalgang enn dobbeldans og staking, og i Kuusamo får hun nettopp det.

– Kuusamo er en av favorittløypene mine. Så jeg håper på et godt resultat der, selv om det er tidlig i sesongen, sier Weng, som ble nummer tre i minitouren i Kuusamo forrige sesong – bak Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk, men foran Therese Johaug som også da hadde hatt en suveren start på Beitostølen.

Greit fornøyd

Om fredagens innsats, sier Weng følgende til NRK.no:

– Jeg er egentlig greit fornøyd, jeg var vel cirka det samme bak i fjor, jeg synes jeg åpnet vanvittig rolig for en gangs skyld. Jeg gikk et jevnt løp, men følte at jeg ikke fikk gitt det lille ekstra. Jeg fikk til teknikken brukbart, bedre enn jeg har gjort noen gang her på Beitostølen. Det var ikke stress og mas, så det var gøy sånn sett.

Lørdag får hun en ekstra konkurrent å hanskes med, når Marit Bjørgen gjør sin sesongdebut.

Siste nytt

 • NFF snur etter kritikk

  Norsk fotball har en lang tradisjon med at også sølv- og bronsevinnere blir gjort stas på når medaljene skal deles ut. Men i år planla Norges Fotballforbund (NFF) at kun RBK skulle få en seremoni etter siste runde i Eliteserien. Nå NFF snur etter kritikk. Lørdag blir det markering også for Brann og Molde, melder TV 2.

  Solskjær
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Zuccarello på tribunen

  New York Rangers tok sin sjette strake hjemmeseier da de møtte Dallas Stars i NHL mandag. Grunnet en lyskeskade så Mats Zuccarello laget sitt vinne 2–1 fra tribunen. Rangers ligger på 2. plass i Eastern Division etter 21 spilte kamper.

  Zucca
  Foto: AL BELLO / Afp
 • Nederland til sluttspel

  Nederland scora to gonger på dei siste fem minutta, og 2-2 mot Tyskland var nok til å ta den siste plassen i "final four" som skal kjempe om sigeren i nasjonsligaen neste sommar.

  Dei tre andre er England, Portugal og Sveits.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag