Mentalt utslitt Weng: – Det er mye rundt som ikke andre mennesker vet

FALUN (NRK): Heidi Weng reddet krystallkula i en sesong der hodet etter hvert nektet å spille på lag. Hun innrømmer at hun ikke taklet OL-presset.

SKI-NORDIC-CCOUNTRY-WOMEN-OVERALL

LYKKELIG SLUTT: Heidi Weng dro til Falun for å hente krystallkula og gjorde nettopp det.

Foto: ULF PALM / AFP

– Altså, jeg har sett litt på det og det er mye jeg gjerne skulle gjort annerledes. Det kanskje mest vanskelige er at hodet mitt ikke har vært på plass etter Tour de Ski. Jeg har slitt veldig og ikke klart å tenke så veldig at …

Heidi Weng lar setningen henge ufullført i lufta. Det er ikke så lett å finne ordene som best beskriver den merkelige 2017/18-sesongen. En sesong der hun både vant Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt for andre år på rad.

Men også en sesong der det som skulle være høydepunktet – OL i Pyeongchang – ble en enorm nedtur. Weng mistet til og med plassen på det norske stafettlaget.

Angrer

Hun fortsetter:

– Toppidrett er hardt, det er tøft, det er mye utenom å gå på ski og ha det gøy. Det er mye rundt som ikke andre mennesker vet. Jeg har kanskje ikke taklet helt presset i år heller. Da ble det kanskje litt tøft i OL, sier hun til NRK.

Weng ble bare nummer 18 i verdenscupfinalen i Falun. Det holdt akkurat til å få beholde den gule trøya, ettersom heller ikke Ingvild Flugstad Østberg ikke hadde noen toppdag og dessuten falt.

Det hadde derimot Jessica Diggins, som snøt Østberg for andreplassen sammenlagt.

De siste to ukene av sesongen ble blytunge både mentalt og fysisk. Mellom sprinten i Drammen og tremila i Holmenkollen i forrige uke, var Weng syk.

– Jeg angrer på at jeg gikk i Drammen og Kollen, spesielt Drammen. Jeg kjente på start at det er et eller annet rart, og jeg skulle bare ha driti i Drammen, kutta ut den og kanskje rukket Kollen i stedet. Sånn er det, og når man ikke har vært frisk så går det rett og slett ikke å drive i dette gamet, sier Weng.

Trenger pause

Nå må hun rett og slett nullstille hodet og lade batteriene.

– Det er hardt, kroppen har sagt fra at nå trenger jeg pause. Beina mine fungerer ikke og hodet fungerer ikke. Akkurat nå skal jeg bare legge skiene langt borti hylla. Nå skal jeg ha pause, få litt overskudd, være sammen med mennesker som betyr mye for meg og ha det gøy.

– Det er ingen tvil om at du fortsetter mot neste sesong?

– Nei, altså. Nå trenger jeg bare en pause og hvile, og så er jeg der igjen, fastslår Weng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal