Weng etter tabben: – Jeg er verdens største idiot av og til

KUUSAMO/OSLO (NRK): Heidi Weng er rørt over all omsorgen hun har fått etter at hun gikk feil vei på dagens renn.

weng

MØTTE PRESSEN: Heidi Weng var i tilsynelatende godt humør da hun møtte pressen noen timer etter at hun gikk feil vei på dagens jaktstart.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det gikk som det gikk, fastslår Heidi Weng.

Etter noen timers alenetid har hun bestemt seg for å møte pressen og gi intervjuer om det som må være dagens store snakkis, nemlig at hun gikk i mål én runde før hun skulle på dagens jaktstart.

– Jeg er kanskje verdens største idiot av og til. Jeg får til det meste, for å si det sånn. Jeg vet ikke hva det neste blir. Kanskje det blir å gå feil vei bakover, sier Weng og trekker på smilebåndet.

– Ville grave meg ned

Hun er kjent for å være litt distré, og er derfor ikke så overrasket over seg selv.

– Jeg var skuffet kanskje en halvtime etterpå. Men jeg har vært irritert på meg selv før og gjort det bra helgen etter, så jeg får håpe det skjer igjen, sier hun.

TV-seerne fikk se hvordan hun tok motsatt vei av konkurrentene og satte inn en sluttspurt - to og en halv kilometer før mål. Hun trodde nemlig hun hadde gått alle rundene og var ferdig.

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Her oppdager Heidi Weng at hun har gått feil.

Først da hun lå i målområdet og kikket rundt seg skjønte hun hva som hadde skjedd.

– Der og da ville jeg grave meg ned og ta av meg skiene. Jeg tenkte jeg var fem minutter bak allerede, men jeg bestemte meg for å gå videre og gjøre det beste ut av det. Det gikk jo ganske greit likevel, sier Weng.

Rørt over svenske-støtte

Weng reiste seg og gikk den lange veien tilbake, men ble til slutt nummer ni på jaktstarten - etter først å ha kjempet om pallplassene bak suverene Therese Johaug.

Hun gråt da hun kom i mål, og ble straks omringet av løpere som ville trøste henne.

Weng forteller at hun er rørt over all omsorgen hun er blitt møtt med etter episoden.

– Spesielt de svenske jentene stilte opp, og det er veldig rørende, sier hun.

Siste nytt

 • Murray slet seg videre

  Den tidligere tennisstorheten Andy Murray (34) fikk en tøff kamp mot georgiske Nikoloz Basilashvili i Australian Open, men trakk til slutt det lengste strået.

  Etter snaut fire timers spill fikk Murray tre matchballer i det femte settet. De to første gikk ikke veien, men i den tredje kunne han juble for avansement og den første seieren i Australian Open siden 2017.

  Kampen endte 6-1, 6-3, 4-6. 6-7 (5-7), 4-6 i favør skotten etter spill i tre timer og 55 minutter.

  Australian Open Tennis
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Medvedev videre i Melbourne

  Russiske Daniil Medvedev er blant favorittene til å gå hele veien i Australian Open. Tirsdag slo han Henri Laaksonen i strake sett i den første runden.

  Tennisstjernen er seedet som nummer to i turneringen bak Novak Djokovic som ikke fikk delta fordi han ble fratatt visumet sitt.

  Mot Laaksonen (91 i verden) ble det enkel match med 6-1, 6-4, 7-6 (7-3). Med Djokovic ute av bildet og Roger Federer utilgjengelig på grunn av skade har tablået åpnet seg opp for Rafael Nadal og Medvedev.

  Russeren vant sin første Grand Slam-tittel i fjorårets US Open. Det var for øvrig på trening med Medvedev at Casper Ruud skadet ankelen sin og måtte melde forfall før den første runden. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Hamish Blair / AP
 • Norge dropper flytur sammen med koronarammede Russland

  Lagledelsen for håndballgutta i EM takket nei til flyreise og valgte buss til Bratislava for hele troppen. Smittevernhensyn trumfet kortere reisetid.

  Norge har som et av få lag sluppet helt unna positive koronatester før og under EM. Mandag ble det klart at også Russlands tropp er rammet av virussmitte hos to spillere. Russland slo Norge 23-22 lørdag.

  Den opprinnelige planen var tog sammen med Russland-troppen og representanter fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det opplegget ble skrotet tidlig mandag.

  Så lanserte EHF senere samme dag en felles norsk flyreise med den russiske delegasjonen og EHF-folket.

  – Vi fant ut at vi heller ville kjøre med teambussen. Det har vi fått ordnet. Det er enklere for oss og har også et element av trygghet i seg, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB om turen Košice – Bratislava.

  Košice ligger øst i Slovakia, mens Bratislava er på motsatt side av landet. Det tar snaut fem timer med buss mellom de to byene. (NTB)

  Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal