NRK Meny
Normal

Weng skuffet etter dårlig start - avskriver seg som pallkandidat

OBERHOF (NRK.no): Flere spådde at Heidi Weng ville ta en av de gjeveste plassene i årets Tour de Ski, men etter to litt skuffende etapper innser hun at formen ikke er som den burde være.

heidi

Heidi Weng sier hun føler seg slapp og har ikke klart å finne flyten så langt i Tour de Ski.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Nei, nå virker det ikke som det er mulig, svarer Heidi Weng når NRK.no spør om hun fortsatt kan komme på topp tre i årets Tour de Ski.

Flere har hatt henne som en sammenlagtfavoritt i årets tour,blant andre Therese Johaug og landslagstrener Egil Kristiansen.

Nå innser også Kristiansen at det toget trolig har gått.

– Man må nok ha gode dager hver eneste dag i touren for å klare det. Samtidig er det en del etapper igjen hvor mye kan forandre seg, så man kan egentlig ikke utelukke noe, sier han.

Føler seg slapp

Etter å ha blitt nummer 39 på prologen lørdag fikk Weng et vanskelig utgangspunkt før dagens jaktstart. Hun gikk seg opp flere plasser, men var likevel ikke spesielt fornøyd med 18. -plassen. Hun gikk i mål nesten to minutter bak vinneren Justyna Kowlaczyk.

– Det går tungt. Jeg har ikke den gode følelsen som jeg pleier å ha, men føler meg slapp og får fortere melkesyre enn jeg pleier, forteller Weng.

21-åringen understreker at hun prøver å tenke positivt om de neste rennene, men klarer ikke å skjule at hun er skuffet.

– Det er kjedelig å være så langt bak når jeg har satset så mye på touren som jeg har gjort. Jeg skulle ønske jeg hadde en bedre plassering, men samtidig kan jeg vel egentlig ikke være skuffet. Vi har bare gått to renn, og mye kan skje, sier Weng, og legger til:

– Jeg håper noen av de som har gått bra i starten går dårligere etterhvert, og at det motsatte skjer for meg.

Usikker på om oppladningen var god nok

Enebakk-jenta har ladet opp til touren med et høydeopphold, og har ikke konkurrert på over en måned. Hun er usikker på om oppladningen var riktig for henne, sett i ettertid.

– Kanskje var det ikke så lurt å droppe å gå renn i Canada, blant annet. Jeg merker det er lenge siden jeg har konkurrert.

Trener Egil Kristiansen er ikke bekymret over Wengs formsvikt.

– Hun er veldig ung, og må få prøve seg litt frem. Vi vet hva hun er god for, og hun får nok vist det snart, sier han.

Weng sier hun fortsatt har ambisjoner om å bli blant de ti beste i touren, noe hun hele tiden har hatt som sitt personlige mål.

Hun heier samtidig mer enn noensinne på lagvenninnen Johaug.

– Når håper jeg virkelig Therese vinner hele greia. Det bli norsk øverst på pallen i år, det er mer enn på tide at det skjer, fastslår hun.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal