NRK Meny
Normal

Welbeck senket Leicester fire minutter på overtid

Leicesters så lenge ut til få et særdeles viktig poeng med seg fra Emirates. Men så dukket Danny Welbeck opp på overtid.

SOCCER-ENGLAND-ARS-LEI/ Arsenal v Leicester City - Barclays Premier League

MATCHVINNER: Danny Welbeck stanget inn det avgjørende målet, og tente med det gulldrømmen til Arsenal.

Foto: Darren Staples / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Jamie Vardy hadde gitt gjestene ledelsen i første omgang, og «revene» fra Leicester var én omgang unna en ny storskalp i Premier League da Danny Simpson måtte forlate banen med rødt kort.

Dermed hadde de blåkledde nok med å forsvare seg resten av oppgjøret. Det klarte de ikke da innbytter Theo Walcott banket ballen i mål etter 70 minutter.

– Jeg er sint

Det så likevel ut som om gjestene skulle få med seg ett poeng. Men fire minutter på overtid steg Danny Welbeck til værs og stanget inn seiersmålet, og sørget med det for at Emirates eksploderte som om Arsenal allerede skulle ha vunnet ligaen.

Etter kampen la ikke Leicester-manager Claudio Ranieri skjul på at han var frustrert over utviklingen i kampen.

– Jeg er veldig sint. En internasjonal dommer gir to gule kort for normale forseelser. Jeg tror kanskje publikum satte ham under press i andre omgang, sa Ranieri som passet på å hylle spillerne sine.

– Jeg er utrolig stolt av spillerne mine. De leverte en fantastisk forestilling. Det var en fantastisk kamp som jeg tror vi ville vunnet med elleve mot elleve, sier han.

Vardy-scoring

Første omgang var preget av to lag med et svært høyt tempo i spillet sitt. Arsenal åpnet best og skapte noen farligheter. Men også Leicester var farlig frempå.

SOCCER-ENGLAND-ARS-LEI/ Arsenal v Leicester City - Barclays Premier League

SCORET PÅ NY: Jamie Vardy sendte Leicester i føringen på Emirates søndag ettermiddag.

Foto: Darren Staples / Reuters

Premier Leagues toppscorer Jamie Vardy fikk til en god avslutning på hodet, men en våken Petr Cech var raskt nede og fikk slått bort ballen.

Men Vardy skulle få sin revansje. Like før pause satte han fart inn i vertenes 16-meter. Nacho Monreal satte ut foten, og hektet 29-åringen som gikk i bakken. Dommeren pekte påstraffemerket, og Vardy tok selv ansvar og banket ballen i mål.

Simpson-utvisning ødela

Like etter hvilen fikk imidlertid Leicester seg en solid trøkk. Danny Simpon dro ned Oliver Giroud og pådro seg sitt andre gule kort. Dermed måtte gjestene spille resten av kampen med en mann mindre.

Arsene Wenger tok umiddelbart grep og kastet innpå lynraske Walcott. Og etter drøye 70 minutter var det nettopp Walcott som banket inn utligningen.

Welbeck avgjorde

Arsenal satte Leicester under et massivt press i sluttminuttene. Både Per Mertesacker og Oliver Giroud kom til hver sin enorme mulighet.

Men enten traff de ikke mål, eller så ble de stoppet av en meget god Kasper Schmeichel.

Fire minutter på overtid var det imidlertid slutt for Leicester. Innbytter Welbeck steg til værs og sørget for at alle poengene ble igjen på Emirates.

Det betyr at Arsenal nå bare ligger to poeng bak Leicester på tabellen. Nederlaget er Leicesters tredje denne sesongen. De tapte også mot Arsenal i hjemmekampen i fjor, i tillegg til at de måtte se seg slått av Liverpool på Anfield andre juledag.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-LEICESTER

DEN STORE HELTEN: Danny Welbeck scorer det avgjørende målet fire minutter på overtid

Foto: GLYN KIRK / Afp
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Curlingparet tilbake i Sør-Korea

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien er på plass i Pyeongchang, og er klare for å motta OL-medaljene.

  – Vi har ikke hørt om noen seremoni ennå. Tiden vil vise, sier Skaslien.

  – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK
 • Fourcade mot Bø på tredjeetappen

  Startlisten for herrestafetten i skiskyting er klart, og både Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade går tredje etappe. Emil Hegle Svendsen er Norges ankermann, og skal opp mot blant andre franske Antonin Guigonnat. Lars Helge Birkeland går førsteetappe, mens Tarjei Bø har den andre etappen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Femte strake tap for Zuccas Rangers

  New York Rangers og Mats Zuccarello gikk på sitt femte strake tap i NHL da Montreal Canadiens ble for sterke og vant 3-1 natt til fredag. Det melder NTB. 30 år gamle Zuccarello noterte seg for to skudd på mål i oppgjøret.

  Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling og ishockey
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin