Wariner støtter Johnson

- Det var tøft for ham, men han følte at det var rett. Jeg støtter ham.

Jeremy Pettigrew
Foto: DANNY MOLOSHOK / REUTERS

Det sier verdens beste 400 meter-løper, Jeremy Wariner, til NRK. Han sikter til Michael Johnsons avgjørelse om å leverte tilbake OL-gullet han tok på 4 x 400 m i Sydney i 2000.

Nettradio: - En riktig, men tøff avgjørelse

Det gjør han fordi lagkamerat Antonio Pettigrew har innrømmet at han var dopet.

- Michael synes derfor at gullet var juks, og vil ikke beholde det. Men det er ikke lett for ham, det er en tøff avgjørelse han har tatt, sier Wariner, som er i Norge for å løpe på Bislett Games fredag.

Wariner har vært verdens klart beste løper på 400 m i lang tid, og fram til Golden League-stevnet i Berlin søndag hadde han ikke tapt et løp på tre og et halvt år. Men søndag ble han nummer to.

Han har nettopp den gamle storløperen Michael Johnseon som sin manager. Og han tar sterk avstand fra doping.

- Det er noe vi må gjøre en stor innsats for å bli kvitt. Doping er en sterk belastning for friidretten, sier Wariner.

Se Bislett Games direkte på NRK1 fredag.

Siste nytt

 • Kilde nest best i Kitzbühel

  Bare franskmannen Johan Clarey var raskere enn Aleksander Aamodt Kilde under torsdagens utfortrening i Kitzbühel. Kilde kom inn på 1.56,24 – 55 hundredeler bak Clarey. Kjetil Jansrud endte som nummer 12 med tiden 1.56,93.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Tacca / AP
 • Endrer NM-programmet

  Juryen for Ski-NM har besluttet å endre konkurranseprogrammet etter de siste dagers mildvær, skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider. Fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens duathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk. Ski-NM arrangeres på Konnerud fra 30. januar til 2. februar.

  Konnerud stadion
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Harsem får sjansen

  Kathrine Harsem er tilbake i verdenscuptroppen til rennene i Oberstdorf. 30-åringen var i utgangspunktet vraket fra troppen til tross for to seire i Norgescupen sist helg. Harsem erstatter Hedda Østberg Amundsen etter at Asker-jenta våknet med sår hals i dag.

  World Cup 15 km skiathlon kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal